söndag 12 september 2010

Plötsligt upptäcker våra politiker ..

.. att det bor människor utanför storstadsområdena!

Det var intressant att se hur stor överraskning det var för de olika regeringsalternativen.

Fredrik Reinfeldt talade om investeringsstöd och insatser för att skapa arbetstillfällen .. Mona Sahlin kallade oss för "dom däruppe"?? .. vilket jag personligen blev lite överraskad av eftersom jag .. ur hennes synvinkel .. befinner mig "därnere" .. och om stöd och insatser, som vanligt.

Fredrik Reinfeld talade om de fördyrade levnadsomkostnader pga av höjda bensinpriser och kilometerskatter .. Mona Sahlin menade att 49 öre litern var ett billigt pris att betala för miljön. Att livsmedelspriserna skulle påverkas av fördyrade transporter föll liksom bort?

Och därmed kan man nog konstatera att båda partiledarna anser sig ha uppmärksammat landsbygdsbefolkningen det här valet?

Annars var det en lugn och bra debatt där mycket kändes igen från förra valet .. välfärden, vad den innebär och hur den ska betalas. Alla INSATSER, STÖD, RESURSER, VIDAREUTBILDNINGAR och UTBILDNINGSCHANSER .. en fråga som jag börjar misströsta om att få en förklaring på från Mona Sahlin.

1 kommentar:

  1. Det är inga 49 ören. Det tillkommer moms också. Det "glömde" Sahlin att nämna igår när hon tog exemplet "49 kronor i månaden".

    SvaraRadera