torsdag 30 september 2010

Missförstå mig rätt nu ..

.. jag VET att Sverigedemokraterna med sina 20 mandat NATURLIGTVIS får rösta hur de vill på precis vilka frågor de vill, oavsett vilken av allianserna som står bakom .. det är deras rättighet och inte de andra partiernas ansvar.

Mandaten i riksdagen är ett resultat av svenska folkets val och inget annat .. och det finns det inget vi kan anmärka mot, eller hur?

Men .. hur lät det innan resultatet var klart??

Under hela valrörelsen var det ingen som TYDLIGARE markerade MOT Sverigedemokraterna än Mona Sahlin. Hon skulle inte "ta i dem med tång!!"

Hon avkrävde Fredrik Reinfeldt löften om att han inte heller skulle "ta i SD med tång" och antydde att han hade för avsikt att SAMARBETA med Sverigedemokraterna .. precis som om det fanns något sätt att undvika att göra det i en situation där de har en vågmästarroll.

Hon for på valmöten i invandrartäta områden och utmålade skrämmande bilder av vad som skulle hända om SD fick makt i riksdagen och hon myste över "röstskolor" som framförde samma hotbild och eskorterade hjälpsamt "eleverna" till vallokalen.

Med hjälp av Aftonbladet piskades det upp en hotbild av katastrofartad storleksordning .. och det var nästan så att det hördes blågult stöveltramp mot dem som utnyttjade sina demokratiska fri- och rättigheter till att rösta och valtala efter sin övertygelse!!

Som vanlig liten människa var det ofta svårt att avgöra vilka hot som var värst .. hoten mot vår demokrati och mot de människor som tog sig friheten att "rösta fel" eller hoten från samma lilla, främlingsrädda skara??

Och då kan jag inte hjälpa att det smakar lite illa när jag nu läser att 8 av 10 sossar tycker att det är helt ok att räkna med att man får maximal hjälp av SD ... även om det betyder att det är SD som avgör vilken ekonomisk politik Sverige ska föra de kommande 4 åren! Jag kan inte hjälpa att jag tycker att alla brösttoner, löften och allt tal om ansvar INNAN valet känns som rent hyckleri nu ... "när man inte kan hjälpa vad SD röstar på"!!

Är den berömda "tången" arkiverad till nästa val nu när det finns ett dukat gottebord med sverigedemokrater som nu ska utnyttjas så taktiskt som möjligt???

Det är demokratiskt rätt, det är politiskt taktikspel på hög nivå .. de gör inget fel NU ..

.. men de skrämmande bilderna och de fagra talen INNAN valet var lika falska som en enkronas-sedel.

2 kommentarer:

  1. ho ho! Labb Råttan var är du?

    SvaraRadera
  2. hahaha .. var inte orolig, hon dyker upp .. förr eller senare och drar fram en massa elände och ouppfyllda löften från Alliansen ur hatten!! ;-D

    SvaraRadera