fredag 17 september 2010

Inte de skarpaste knivarna i lådan, kanske??

Dagens Industri går ut med nyheten att Saab Bofors Dynamics säljer pansarvärnsrobotar till Saudiarabien. DN hänger upprört på och Vänsterpartiets Lars Ohly hugger som en av sina egna kamphundar och säger ..

.. att om uppgifterna stämmer så är affären "ett tydligt brott mot riksdagens grundbeslut"!! Han tycker att regeringen ska lägga korten på bordet om den aktuella affären och ..

.. Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson tycker att lagstiftningen "präglas av hyckleri" och att den är "full av hål och luckor"!!!

Ett antal bloggare går i taket och skriver syrliga anklagelser mot "storfinansens lakejer" och om "klirrande kassor"!!

Aftonbladet ser ljuset i tunneln och attackerar handelsminister Ewa Björling som inte känner till affären.

Men .. var det verkligen DEN NUVARANDE REGERINGEN som gav tillstånd till export av krigsmateriel till Saudiarabien???

Eller är det som statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt säger .. ett gammalt tillstånd som gavs så tidigt som 2002???

Under den socialdemokratiska regeringstiden???

I så fall har de ju också rätt när de tycker att det här är en fråga som de röda bör diskutera om och med sig själva!! Och det sätter ju också Lars Ohlys och Peter Erikssons upprördhet i en helt annan belysning!

Men UPPRÖRANDE .. det är det, eller hur???

2 kommentarer:

  1. Ja de röda glömmer så fort. Samma var det igår när det så tragiskt berättar att man idag måste sälja man har för att få socialbidrag. Så har det varit så länge jag kan minnas,och det är minst 25 år. Rätt eller fel..men inget nytt.

    SvaraRadera
  2. Ja, de har även glömt bort hur sjuka behandlades under deras styre...
    http://tobleronepolitik.com/2010/09/17/cancersjuka-rodgronas-manniskosyn/

    SvaraRadera