lördag 4 september 2010

Räcker ministerposterna till ..

.. om vi får en rödgrön regering??

Knappast!! Det är redan trångt där alla de olikfärgade kandidaterna står och köar .. och det måste kännas bittert för gamla sossar som är vana vid att ha fri tillgång till de högavlönade regeringsjobben.

Framtidsminister är en av de "nya" ministerposterna i en eventuell rödgrön regering .. och om det inte hade kostat så mycket hade det nästan varit värt att rösta på Mona & Co för att få veta hur många och vilka ministerposter de mer har i bakfickan och HUR STOR en regering egentligen kan bli???

Men Ylva Johansson kan tänka sig precis vilken ministerpost som helst .. bara hon får en, och Claes Borgström köar upp för att bli Jämlikhetsminister ... men går inte det, tar han gärna vad som helst i ministerväg och det var ju ödmjukt tänkt, eller hur?

De rödgrönas jämställdhetspolitik är lååååååångt mer ambitiös än Alliansens .. påstår han utan att för ett ögonblick reflektera över att hans eget parti/allians har fått svidande kritik för sin brist på jämställdhetssatsningar.

Nu kan man väl knappast påstå att Alliansen är bättre inom området .. fast som alltid bör man nog sopa rent hemma innan man kritiserar andra, Claes Borgström .. eller åtminstone läsa igenom den "regeringsplattform" som de rödgröna själva har författat.

Men en alldeles egen idé kläcker han i alla fall ur sig .. Jämställdhetsministerkandidaten. Män som slår kvinnor kommer förmodligen att sluta med det om de tvingas till delad föräldraledighet hemma och får leva i känslomässigt nära relationer med sina barn.

Jag undrar om det är så lätt och om det var själva idén med delad föräldraledighet?

Men om den senaste statistiken håller över valdagen så får vi aldrig veta det .. och det kanske är lika så bra .. om Borgström tror att jämställdhetskraven innebär att barnen ska tvingas vara hemma med en våldsbenägen man för att han ska lära sig att inte slå på mamma??

Och så läser jag om att Lars Ohly vill ha straffskatt på VIKARIER?? Och att Ylva Johansson anser att sänkta skatter ger sämre betyg i skolan, vilket förmodligen är orsaken till att HON vill bli minister ... och HÖJD SKATT GER BÄTTRE BETYG .. är i alla fall bättre att gå till val på än att stå och peka med hela handen på Fredrik Reinfeldt och mässa ... han han han han han .. och mörka de egna politiska målen.

6 kommentarer:

 1. "Nu kan man väl knappast påstå att Alliansen är bättre inom området ..."

  Tja, det kan man förstås säga om man helt bortser från den senaste statistiken om att löneklyftorna mellan kvinnor och män minskat.

  "Rapporten visar att löneskillnaden mellan kvinnor och män har minskat i alla
  sektorer mellan 2005 och 2009. Den ovägda löneskillnaden har minskat med
  mellan 1,7 och 3,0 procentenheter, beroende på sektor. Den standardvägda
  skillnaden har minskat med mellan 0,3 och 1,1 procentenheter mellan 2005
  och 2009, beroende på sektor.
  Av rapporten framgår också att andelen kvinnor i yrkesområde Ledningsarbete
  inom privat sektor har ökat med 50 procent från 2000 till 2009, från 18 till 27
  procent. Störst ökning, procentuellt sett, har skett inom yrket Verkställande
  direktörer, verkschefer m.fl. där andelen kvinnor ökat med ca 60 procent
  mellan 2005 och 2009. Dock ska påpekas att ökningen har skett från en låg
  nivå på andelen kvinnor, från 8 till 13 procent."

  Läs vidare i:

  http://www.mi.se/pdfs/pdfs_2010/Rapp_loneskllnd_2009.pdf

  V

  SvaraRadera
 2. Clas Borgström är ju, liksom "Kapten Klänning" fixerad vid jämställdhet. Inga jämförelser i övrigt....

  SvaraRadera
 3. Skulle Alliansen var bättre då? De behöver ju egentligen bara ha en finansminister och en extra skatteminister och en sjukförsäkringsminister. Sen var det klart! Vad sjutton ska de med miljöminister och kulturminister till när de inte har någon politik inom dessa områden? Alliansen har en massa ministrar som går omkring sysslolösa med det högavlönade regerings"jobbet". Med andra ord går de omkring med bidrag som Alliansen påstår sig vara emot. Men bidrag till friska och rika går bra medan de sjuka inte ens ska få en liten spottstyver. Federley springer runt på allehanda klubbar hela nätterna och skattebetalarna får betala hans taxiresor till och från klubbarna mitt i natten! Sänkta skatter Halleluja! Efter sänkningen kan de göra vad de vill själva i fyra år till nästa val, helt i Borgs anda!

  SvaraRadera
 4. Ja, labbråttan, o sossarna har ju aldrig myglat eller tagit något för egen vinning, inte en enda sossepolitiker! De vill bara ha så mycket som möjligt av folks inarbetade pengar att bedriva välgörenhet med, liksom de själva ju arbetar ideellt.
  Blev du smittad av rabies i labbet?

  SvaraRadera
 5. Sören (är det Sören du heter Medborgare X, så gulligt!)
  Rabies? Nej då hade jag ju varit död vid det här laget! :D
  Inlägget ovan handlar om ministerposterna och att S skulle ha för många. Jag skulle nog säga att det är Alliansen som har för många eftersom de flesta bara är till för syns skull.

  SvaraRadera
 6. lol, labbråttan, ta inte alltför vågade slutsatser av labtesten.

  SvaraRadera