lördag 11 september 2010

Livet är .. helsnorigt!!

Jag liiiider! Ena minuten släpar jag mig huttrande runt inrullad i filtar och schalar .. bara för att i nästa minut slita av mig nästan allt för att inte svettas ihjäl.

Näsan är praktfullt röd och rinnande och nu kommer notan för rökningen .. jag hostar och skräller så att hela familjen .. både två och fyrbeningar .. överväger att släpa ut min säng i garaget.

Jag hade faktiskt RÄKNAT MED att vara frisk i dag!! Det är inte rättvist .. jag VILL INTE vara förkyld mer .. det är inte roligt längre!!

SKJUT MIG!! .. säger jag till Maken, som har jaktlicens och allt. Men han tycker att jag nog har några mil kvar .. så om det ska skjutas får jag göra det själv. Och eftersom mitt träffsäkerhet är av den arten att det är större risk för den övriga familjen än för mig själv i en sån situation .. så avstår jag från att försöka.

Och inte blir livet roligare av att Irländska Milly producerade en hög på fredagkvällen som innehöll okända vita små ÄGG .. eller vad det nu var??? Jahaja .. då fick vi alltså lite fler husdjur än vad vi hade tänkt oss .. tänkte jag som redan oroat ihjäl mig för loppor och löss varje gång hon kliat sig.

Och så TYPISKT .. veterinären har stängt till på måndag.

Jag googlar på inälvsparasiter och hittar ingenting liknande?? Det måste bara vara något VÄLDIGT OVANLIGT och förmodligen fruktansvärt livsfarligt som vi nu smittar ner hela traktens hundbestånd med.

Urk!!!

De kanske till och med är farliga för människor??


NU .. alldeles nyss, kom förklaringen ...

.. Milly äter NYPON direkt från rosbuskarna och nyponkärnor är tydligen väldigt hårdsmälta!!

Så nu kan jag börja oroa mig över hur skadligt det är i stället .. då har jag lite att göra medan jag släpar mig runt utan att orka företa mig någonting alls.

Jag kan bara inte sova mer och har outsägligt trååååkigt!!

6 kommentarer:

 1. Jojo, rökningen är ett skit. Mina lungor mår inte alls bra fastän det är 19 år sedan jag slutade. Men faktum är: sedan jag slutade röka har jag inte haft alls lika många riktigt svåra förkylningar som tidigare.

  Men krya på dig, det önskar jag dig uppriktigt!

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 2. Sluta klaga och ut och jobba med dig! Lite förkylning är verkligen inte något att oja sig över... Ingenting jämfört med de sjukdomar som folk har som de får gå till Arbetsförmedlingen med. Skillnaden är dock att din förkylning går över och att du inte ens mår hälften så dåligt som en cancersjuk som får cellgifter. Men nej då en förkylning måste ju vara värre än de sjukdomar som folk sjukskrivs för i månader och år eller? Skulle nog vara nyttigt för dig Anybody att tänk i dessa banor ibland, om du kan...

  SvaraRadera
 3. LabRat .. det är synd om dig lilla vän. Det måste vara förfärligt att vara så totalt humorbefriad och leva med så mycket bitterhet och hat.

  Du vet INGENTING om mig och det liv jag lever, ingenting om vad jag arbetar med eller vad jag gör för andra människor och ändå tar du dig friheten att dissa vartenda ord jag skriver .. du har mitt allra största medlidande, ärligt talat.

  Och jag antar att jag krossar din hela världsbild om jag berättar att jag inte haft en enda sjukdag de senaste 25 åren. Och inte är jag rik heller .. visst är det FÖRFÄRLIGT???

  SvaraRadera
 4. Du dricker alldeles för lite konjak hör jag ;-)

  SvaraRadera
 5. Hmm .. hahaha .. eller så kanske det blivit för mycket för jag tycker precis att jag ser skära labråttor när jag går in på bloggen! ;-)

  SvaraRadera
 6. Skickar dagens djupaste kondoleanser för dina svåra förkylning och hoppas familjen riktigt gosar dig och häller sympati över dig.Du vet väl att en förkylning går över på en vecka med behandling och utan sådan tar det sju dagar. Prova absolut cognac den är iaf desinficerande och lite uppiggande. 8-)

  SvaraRadera