söndag 12 september 2010

Så FEL det kan bli!!!

Den rödgröna alliansen startade sitt "segertåg" mot regeringsmakten under stridsropet .. DE RIKASTE SKA BETALA!!

Alla som INTE var rika stämde in .. men så blev det liiiite fel, när den rödgröna budgeten presenterades och den politiska diskussionen kom i gång??

Jobbavdraget skulle vara kvar???

Den omtalade KLYFTAN mellan pensionärer och löntagare handlade INTE om alla som regeringen Persson förpassat till en låg förtida pension??

Och den förhatliga STUPSTOCKEN .. som grundade sig på en socialdemokratisk utredning .. blev det väldigt tyst om när ekonomin skulle redovisas.

Och meningen .. OM EKONOMIN TILLÅTER blev vanligare än att de "rika" ska betala???

Skatt på förmögna .. ska i vart fall INTE drabba de allra rikaste som vi behöver för att kunna behålla alla stora privata företag??

Och de andra "förmögna" .. det är alla som släpar på höga studielån för att nå fram till de arbeten som avlönas med över 40.000 kr/mån, där återbetalningsmöjligheterna är rimliga. Vem vill studera och skuldsätta sig i åratal för att få samma netto som den som skiter i allt??

Vad sänder det för signaler till blivande läkare, it-människor, forskare, företagare, ekonomer osv osv?? STICK UT I EUROPA MED DIN UTBILDNING .. verkar ju troligast!

Ett enda ord förändrar allt .. DE RIKASTE KAN BETALA!!

De "rika" KAN betala de fördyrade bensinkostnaderna och avgifterna och kan .. precis som Maria Wetterstrand .. köpa sig fria från miljöansvaret med klimatkompensation och utsläppsrätter och kan resa hur mycket och vart de vill.

De "rika" KAN betala de höjda priserna på konsumtion som säkert som amen i kyrkan medföljer de höjda skatterna på transporter och spannmålsodling .. och den URSVENSKA sommarsysselsättningen GRILLNING kommer kanske att bli ett överklassnöje om Miljöpartiets köttskatt visar sig blir en verklighet?

De "rika" KAN betala för villor i storstadsområdena och KAN betala höga hyror och dyra bostadsrätter i den bilfria och trevliga innerstaden med grönområden och kvarter med trevliga butiker.

De "rika" KAN köpa herrgårdar utanför storstadsområdet utan att riskera att betala den FASTIGHETSSKATT som en lågavlönad radhusägare i Sollentuna eller Salem måste betala? Och om sedan "skatt på förmögna" innebär att villan ska beskattas en gång till .. då KAN de "rika" bo kvar medan radhusfamiljen kanske får välja mellan huset och maten?

De "rika" KAN betala för hjälp i hushållet och KAN faktiskt gå på krogen utan lägre tjänstemoms. De lågavlönade som får ett ökat skattetryck kommer förmodligen inte att gå dit även om momsen avskaffas helt .. valårets dummast löfte från båda sidor, enligt min uppfattning.

DE RIKA kommer förmodligen inte att märka ett smack av ett regeringsskifte .. och gör de det så är det bara att ta sina ägodeler och de skatter som vi så väl behöver .. och flytta ut i Europa med våra arbetstillfällen.

Gissa om de är välkomna där .. och gissa vilka som måste resa efter för att utföra deras hushållsnära tjänster??

Och vad skulle VI få??

Könsneutrala toaletter, möjligheten att låna på fastigheten till fastighetsskatten, avstå från köpcenter utanför städerna, billigare cykelreparationer(?), kommunala frisörer, butler i tunnelbanan och clowner och artister som gör att tiden går fortare när vi väntar på akuten??

Och en massa löften som ska uppfyllas ... OM EKONOMIN TILLÅTER??

Och FYRA ÅR med tre partier som är oense om i princip ALLT .. och ska redovisa vad de kommer fram till EFTER valet!!

Visst är det jättekonstigt att siffrorna ser så dåliga ut för de rödgröna och att så få känner igen sig i det forna arbetarpartiet Socialdemokraterna?

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt välskrivet!

  Bockar och håller med.

  SvaraRadera
 2. Det som vänstern vet är att det är lättare att 100 000 personer på 1000 kronor än 100 personer på 1 000 000 kronor.

  När man hör de rödgrönas retorik så får man bilden av de rika typ HM's Stefan Persson finns i överflöd. Det finns ganska få sådana utan de flest rika har inga stora förmögenheter och de är oftast inte lätt omsättningsbara.

  Samma sak med "de högavlönade". Jag är tydligen en av de högavlönade och visst jag har god ekonomi och mer än en månadslön på banken. Men när man bor i Stockholmsområdet så tar boendet en stor del av inkomsten. Jämför jag med släkten ute i landet så har de betydligt större marginaler trots lägre inkomst och har råd att byta bil relativt ofta. Det är en kostnad som vi inte kan ta.

  Så skall man höja skatten för högavlönade så är det samma sak som att säga att man skall sänka de ekonomiska marginalerna för en stor del av Stockholms befolkning.

  SvaraRadera
 3. Men clownen Manne tycker om de rödgröna, alltid något ;)

  SvaraRadera