söndag 19 september 2010

Jag hade blivit fullständigt galen ..

.. om någon gjort fel och därmed stulit min rösträtt!!!

Det var precis det som hände stackars Hans Bergström när han skulle rösta och det är ju förfärligt .. och kränkande .. och orättvist .. och jag vet inte vad.

I vår lilla vallokal i det lika lilla församlingshuset var stämningen i topp. Namnet kontrollerades med LINJAL och prickades nogsamt av och så var det dag för .. GUL - gul .. VIT -vit .. och BLÅ - blå.

Och så applåderade vi den skicklige kontrollanten som förmodligen kommer att drömma om GULVITOCHBLÅ i natt eftersom valdeltagandet i vår lokal var bland det högsta någonsin.

Det är lite KUL att rösta!!

Och SKÖNT att det äntligen är gjort efter mycket grubblande och vägande för och emot!

Fast sossarnas gamle man som ALLTID har stått med sina röstsedlar utanför dörren såg lite ensam, slokande och uppgiven ut .. men det kanske berodde på åldern?

För övrigt syntes inte en enda valarbetare så långt ögat såg .. inga övertända ungdomsförbund, inga försök till valfusk eller upplopp .. inga partiledare som lockade med guld och gröna skogar och inga journalister .. det är liiiite ospännande att bo på landet ibland.

3 kommentarer:

 1. Inte alls! Jag har celebrerat dagen med lite grisjakt och det slår det mesta!

  Nu håller vi tummarna!

  SvaraRadera
 2. Det var stillsamt här också (fast jag saknar inte köerna i vallokalen i "stan").
  Måtte vi vinna OCH få majoritet!
  Är lite nervös.
  Dacke: fick du in nå'n träff?

  SvaraRadera
 3. I väntan på valresultatet gjorde vi kalops på de sista bitarna av vår vilda nasse .. så jag avundas dig tillskottet till frysen, Dacke!!:-)

  Och nu är valresultatet klart .. det kommer att bli en spännande resa de närmaste veckorna .. skuldbeläggande, friskrivande och bollande med sverigedemokrater! Ja, politik är INTE händelselös .. men med sina dubbla lojaliteter och budskap, maktlystnad och dubbelspel .. ett helt verklighetsfrämmande skådespel för någon som jag???

  SvaraRadera