måndag 19 januari 2015

Var är alla hönsen som borde vara hemma, ..

..  var är alla indianerna som har till uppgift att paddla kanoten och alla hamstrarna som ska få hjulet att snurra?? Varför finns det inga vassa knivar i lådan och hur kom alla tomtarna upp på loftet när hissen inte gick ända upp?

Hur mår våra makthavare .. egentligen???

De har ju ändå ett arbete med stort och ibland livsavgörande ansvar för hela landets befolkning där .. till exempel .. psykisk ohälsa kan göra stor skada? Eller är en så personlig fråga djupt kränkande?

Min mamma var dement och så här i efterhand kan jag se de symptom som vi gjorde vårt bästa för att inte se eller som vi låtsades vara tecken på normalt åldrande. Det lite orörliga och aningen skeva ansiktsuttrycket, den osäkra, försiktiga blicken, de normala, men ändå obegripliga uttalandena och kom-i-håg-listorna, den ökade aggressiviteten/misstänksamheten och de fullständigt trovärdiga samtalen, som visade sig bygga på en felaktigt uppfattad verklighetsbild.

Jag såg det inte då .. men jag ser det nu. Särskilt när jag jämför foton och beteendet hos en annan person med stort ansvar .. och då undrar jag vad som hade hänt om min mamma hade haft en ministerpost redan innan hon fyllt 60, då de första tecknen på demens visade sig?

Finns det något som helst krav på en läkarundersökning innan en person utnämns till minister?

Om inte .. så borde det finnas det!

Just nu har vi en minoritetsregering som fick jobbet enbart därför att statsministerkandidaten lovade och bedyrade att den gemensamma budgeten hade det stöd den inte hade.

Vilket medförde att han i efterhand fick ropa på hjälp och stå med utsträckta händer medan den röstades ner och att han fick göra det han absolut och utan tvekan lovade att INTE göra .. regera med oppositionens budget.

De utsträckta händerna blev de desperata händerna hos en drunknande som klamrade sig fast vid de enda räddarna som fanns .. vilket gör att vi nu har hela riksdagen plaskande i ett bottenlöst träsk av förvirring.

Utbildningsminister räcker ut händerna och vill ha hjälp från oppositionen ..  Finansmarknads- konsumentministern-biträdande finansministern törs inte fatta beslut utan att ha en stark hand från oppositionen att hålla i/skylla på, bostadsministern söker med ljus och lykta efter en ledarhand från samma ställe, socialförsäkringsministerns hand famlar efter en parlamentarisk kommitté och finansministern vill tillsammans med statsministern både ha kakan och äta upp den.

Det vill säga .. behålla räddningsvästen men slippa egna åtaganden eller löften.

Mona Sahlin och Örebro-politikern Rasmus Persson vill rehabilitera jihadistkrigare med kommunala jobb och eftersom kommunerna .. i likhet med staten .. inte har så värst mycket att erbjuda, mer än jobb inom vård-, skola och omsorg så är det väl där de hamnar .. de arga unga männen som inte hade mördat om de bara hamnat där från början.

Det vill säga .. fram till den dagen då alla de andra arga, arbetslösa unga  männen .. som ännu inte rest iväg för att byta sina liv mot en gudomlig tacksamhet .. tar plats som trainees på samma arbetsmarknad. Då gissar jag att traineesen också får vara delaktiga i rehabiliteringen av de återvändande krigarna tillsammans med den supereffektiva hemtjänstpersonalen .. vilket förmodligen gör att det blir ganska trångt hemma hos den hjälpbehövande äldre personen, som är själva förutsättningen för det hela.

Men tänk bara vilken tillgång den handledda och krishanterade vårdpersonalresursen kan bli för oss andra när vår tid kommer.

Vilket får mig att tänka på Jackie Arklöv .. som absolut INTE får komma ut och rehabilitera sig i vården trots att han både krigat och mördat efter att ha vuxit upp under förhållanden som skulle ha skadat vilket barn som helst.

Trist att inte kriminalvården inte är kommunal. Då kunde de som döms till fängelse kunnat fått avlönade jobb och rehabiliterat varandra .. enligt nu gällande logik.
SVT, SVT, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

4 kommentarer:

 1. Jag såg en dokumentär om Libanon och hur kriget i Syrein har drabbat deras land. Vad som slog mig var att pga att flyktingarna tog jobb för en tredjedel av lönnen för vad en från Libanon var tvungen att ha för att kunna leva, så ökade motsättningarna i landet. De som ursprungligen bodde i Libanon sade att de inte hade jobbat på två är. Att de inte klarade att vara utan jobb ett år till. Att enda vägen ut då var isf att ta till våld.

  Detta är vi nu på väg att implementera i Sverige. Genom att ha läger arbetsgivaravgifter och förtur till jobb för vissa, så kommer motsättningarna att öka mellan grupper snarare än att minska. Hur kan inte detta vara uppenbart för alla?

  Ja just get a.! Demens var det!

  SvaraRadera
 2. *edit: Ja just det ja. Demens var det!

  SvaraRadera
 3. ja du har nog rätt.men jag tror inte att Getterna är hemma heller :)

  SvaraRadera
 4. Nä getter ankor o tomtar är inte hemma, de är upptagna med att spela in Farmen.

  SvaraRadera