lördag 25 april 2015

Valrörelsen 2018?


 Om två och ett halvt år ungefär så kommer vi att påbörja en ny valrörelse .. om inte något oförutsett inträffar på vägen dit.

Jag undrar hur upplägget kommer att vara valrörelsen 2018?

Det kan väl knappast fungera att gå på som vanligt?

Om oppositionen kör sitt vanliga race med anklagelser om att allt regeringen gjort eller inte gjort och sagt eller inte sagt, bara har fört landet längre och längre ner i dyn, att de blundat för problemen, utarmat statskassan, trasat sönder landet och släpat gamla, sjuka, halta och lytta till en tillvaro värre än döden ... så kommer ju alla att undra varför de stillatigande såg på och godkände varje enskild budgetpost, år efter år?

Om regeringen i sin tur försöker med det avätna bordet, skyller på varandra och på SD och på att de är en minoritetsregering samt begär förståelse för att alla förändringar tar lååååång tid och att arbetslösheten inte kommer att vara avskaffad förrän 2020 samtidigt .. halleluja!! .. som alla "välfärdssatsningar" bär frukt .. så kommer ju alla att dra sig till minnes att de förra vallöftena inte hade längre hållbarhet än 6 månader sist de röstade på ett regeringsparti?

Och om oppositionen försöker dra DÖ-överenskommelsen som en kanin ur hatten och peka på att de minsann tog ansvar och därför kommer att få igenom varje budget på samma fördelaktiga sätt om de vinner valet .. så kommer förmodligen varje tänkande väljare att lägga ihop ett och ett och få det till en summa som inte känns särskilt tilltalande.

Dessutom så tror jag att många, i likhet med mig, kommer att ställa sig frågan .. varför gjorde INGEN någonting när alla vi andra tydligt såg att inte plus och minus gick ihop?

För om oppositionen säljer ut hela sin trovärdighet under mandatperiden för att få regera med DÖ och regeringen bryter mot de flesta löften de gett under samma mandatperiod .. vad är det då som säger att inte Stefan Löfven återigen bryter ett löfte och bildar en minoritetsregering med Sverigedemokraterna som stödparti .. eftersom de då kan sägas ha rensat bort de värsta avarterna inom partiet.

I valrörelsen 2018 kommer Stefan Löfven att tycka att ett samarbete med SD är rena semesterresan i jämförelse med den resa han gjort tillsammans med Miljöpartiet och Vänstern .. och ingångsvärdet bör ju vara det som är bäst för landet .. dvs vinna valet och Makten och få mästerförhandlaren Löfven som statsminister.

Hur som helst så blir det väljarna som kommer att dra det kortaste strået .. även om det ska bli spännande att se hur de lägger upp strategin.

Tror jag .. som inte skulle köpa så mycket som en begagnad cykel av någon av våra folkvalda.


DN, DN, GP,

1 kommentar:

  1. Vem vill rösta på en allians som inte vill rösta för sin egen politik?

    SvaraRadera