måndag 21 september 2015

Ni har ätit lunch med nääääringslivet ..


.. och det var säkert både föörrätt, vaarmrätt och eeefterräätt!! Ni har låtit pååååverka er att anpassa er politik till nääääringslivet och sålt ut er för vin och konjak till kaffet!

Det är bara att bjuda er på middag så ändrar ni er och ägnar inte en tanke åt staaackars mormor!

Pilutta er!

Ni har sålt ut er för en middag med föörrätt och vaarmrätt och desseeert och efter att ha smort kråset hos KAPITALETspringer ni riskkapitalisternas ärenden .. och staaackars mormor får ingenting!!

Och fy bubblan vad ni är dumma och ingen vill vara med er bara för att ni leker med näääääringslivets kapitalister!

Sådetså ..

Näääääringslivet är nästan lika hemskt och farligt för Sverige som Sverigedemokraterna om man få tro Magdalena Andersson och Ulla Andersson som agerade som två siamesiska tvillingsjälar i riksdagens budgetdebatt,.även om ovanstående uttalanden inte är helt ordagranna utan exempel på hur jag upplevde nivån i "debatten"..

Men ordväxlingen var inte mindre plågsam för det. Trots att jag lämnade TV:n för att slippa se alla himlande ögonkast och hånfulla leenden så lyssnade jag på .. nästan .. hela eländet.

Jag har arbetat med kriminella och missbrukare och jag kan .. med handen på hjärtat .. garantera att samtalstonen i de fall vi inte delade åsikt var sundare än den som verkar vara godkänd i riksdagsarbetet. Det är svårt att förstå varför de som gjort det till en konstart att håna, hata eller misskreditera motståndaren, har så svårt att värja sig mot enstaka twitter på 140 tecken att de måste beklaga sig i media?

Men .. för att återgå till Nääääringslivet .. var det inte Stefan Löfven som sa att han "hade jobbat hela sitt vuxna liv med näringslivet"?

Han "kunde" liksom näringslivet. Var det inte något åt det hållet han sa?

Visst måste statsministerns förflutna som socialdemokratisk fackpamp ha inneburit att han smort kråset vid en hel del middagar och luncher .. förrätt, varmrätt och dessert!! .. usch så kapitalistiskt!! ..och garanterat konsumerat ett antal flaskor vin och en hel del konjak till kaffet?

Och .. kanske .. blev det en liten whiskypinne på kvällskvisten .. betald av näringslivet, medan stackars mormor och alla fattiga barn fick vara utan?

Vad är det förresten för fel på näringslivet? Utan dem skulle vi vara tvungna att förlita oss på skattefinansierade jobb och löner baserade på våra egna inbetalda skatter .. vilket då skulle innebära en skattehöjning till mer än 100% för att det skulle gå ihop sig så pass att Magdalena Andersson kunde få till en budget av det.

Under den här regeringen får vi i alla fall behålla 40% av våra egna pengar .. vilket är ytterst generöst av regeringen och något som vi förmodligen får tacka näringslivet för, eftersom de är statens största bidragsbidragsgivare.

Men nu är frågan den .. när nu regeringspartierna visar lika stor beröringsskräck när det gäller näringslivet som när det gäller Sverigedemokraterna .. vilka ska då fixa jobben som ska föra landet till Europas lägsta arbetslöshet?

Vilka ska bygga de billiga hyresrätterna som regeringen fiskar efter med subventioner som agn på kroken.

Bara för att nämna några exempel, nu när regeringen ÄNTLIGEN får regera efter en EGEN budget där den som inte arbetar får mer och den som arbetar får mindre, samtidigt som regeringen vill höja sysselsättningen.  


6 kommentarer:

 1. Lyssnade på "debatten" (tack och lov tittade jag inte på den) och blev förvånad över den extremt låga nivån. Det här är alltså mycket välbetalda människor som ska företräda Sverige och svenska folket??!!??
  Under all kritik.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att SD inte avviker från sitt ställningstagande att lämna EU, trots näringslivskontakter!

  SvaraRadera
 3. Egen företagare får behålla 26% i snitt från första kronan.

  SvaraRadera
 4. De undvek noga att tala om elefanten i rummet, läs invällarna och Migverkets kollaps.
  F ö var "debatten" ett spel för galleriet.
  De har ju signerat DÖ....

  SvaraRadera
 5. Gumman Gummander22/9/15 07:41

  Det är bara att konstatera att socialister inte förstår sig på ekonomi. Gjorde de det skulle de inte vara socialister. Dessvärre är det en stor del av väljarkåren som inte heller förstår sig på ekonomi och då blir det så här.

  Nu finns det verkligen anledning att oroa sig för sin pension och ev. äldrevård.

  SvaraRadera
 6. Jag såg inte "döbatten", tack och lov. Då hade jag väl kastat ut TV likt en rockstjärna!
  Jag tycker fortfarande att Kristersson är bra, vältalig, saklig, lugn etc. etc. Men att döbattera en budget som man tänker släppa igenom är så jävla pinsamt att man vill skalla TV'n.
  Är det lönt?!

  SvaraRadera