torsdag 28 april 2016

"Vi är beredda på att få ett starkt mandat på kongressen att fortsätta leda partiet" ..


..  deklarerade Gustav Fridolin och Åsa Romson på sin presskonferens i måndags samtidigt som de förklarade att de överlämnat åt valberedningen att undersöka om de hade partimedlemmarnas förtroende.

"Åsa och jag vill fortsätta leda arbetet, men om valberedningen finner att någon annan är lämpligare är vi beredda att lämna över ansvaret." .. sa Gustav Fridolin, väl medveten om att Karin Svensson-Smith, redan innan presskonferensen, indirekt signalerat att hon för sin del kunde tänka sig att avstå från Åsa Romson. För när hon i en intervju av Dagens Industri blev tillfrågad om hon hade fortsatt förtroende för de två språkrören svarade hon: ”Gustav Fridolin har tillfört mycket och har mer att ge.”

Jamen visst är det så .. men det är kanske det som är orsaken till den nuvarande krisen?

Senare samma dag ställdes återigen frågan om båda språkrören var beredda att avgå om valberedningen fann att det var partimedlemmarnas önskan och svaret blev naturligtvis ett leende och unisont "Javisst" och så tillade den lille ormen .. "eller bara ett"

Och nu vet ju alla vem han tänkte på.

Den gamle centerledaren Gunnar Hedlund, som var en betydligt bättre politiker än Gustav Fridolin, gjorde sig odödlig när han sa .. "Vi står stadigt på egna ben, vi dansar ej efter Ohlins pipa och blir inga marionetter åt något annat parti. Vi föredrar att inte sälja skinnet innan björnen är skjuten."

Men Gustav Fridolin var sååå övertygad om att åtminstone HAN skulle ha partiets orubbade förtroende att han inte såg det alla andra såg .. att hans egna förtroendesiffror var på väg ner mot samma nivå som Åsas. Något som han åstadkommit alldeles själv och av egen kraft.

Nu brinner det under fötterna på språkröret. Han får panik och kan inte vänta på valberedningens svar utan slingrar sig ut på en alldeles egen valturné för att hinna hålla tal INNAN medlemmarna tar ställning i språkrörsfrågan.

Utan Åsa Romson, naturligtvis.

"Den där Fridolin är en orm, men det lär väl visa sig" .. sa GW Persson i en intervju, vilket fick journalisten att hoppa högt och fråga .. "Orm? Det får du utveckla. Har du träffat Gustav Fridolin?"

"Det kan du ge dig fan på att jag har, det är därför jag vet att det inte är en bra människa. En riktig liten orm. Jag tänker inte utveckla detta av hänsyn till andra än Gustav Fridolin. Men det går tillbaka till tiden när han skulle bli nåt slags stjärnreporter på TV4. Jag har aldrig i mänsklig mening träffat en mer hänsynslös och dålig journalist. Och det där är egenskaper som naturligtvis går igen i annat".

Jag måste erkänna att jag har betydligt högre förtroende för GW Persson än för Gustav Fridolin.


Expr., Expr., Expr.,

7 kommentarer:

 1. I en intervju i regimradion idag mobiliserar han sin etnicitet som göinge. Enligt honom är dessa svåra att knäcka. Vi får se vad som händer nu när han har dragit minoritetskortet.

  SvaraRadera
 2. Lite orolig att Maria Wetterstrand dyker upp som gumman i lådan om Romson petas.
  Är hon inte lite som Wallström - höjd till skyarna så länge hon är på behörigt avstånd.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker Fridolin är en mycket fin politiker, särskilt gillar jag när han bara kallas Gustav av sina kollegor! Man tänker ju typ på Gustav Vasa eller liknande. Båda har ju uträttat så mycket i historien & i samtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Det enda Fridolin och Vasa har gemensamt är art-tillhörigheten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 4. Hej anybody! Hoppas, hoppas för landets skull att nuvarande språkrör sitter kvar i mp...

  SvaraRadera
 5. De två stuprören verkar få en framtid som hängrännor... /Gunilla

  SvaraRadera