måndag 9 maj 2016

Jag tycker ..


.. om jag får knycka ett uttryck från Miljöpartiet .. att alla som önskar att Gustav Fridolin borde ha delat ansvaret för Miljöpartiets kaos med Åsa Romson, måste vara "dumma i huvudet"!

Är det verkligen INGEN som tänker på underhållningsvärdet i politiken?


Nu när Mona Sahlin lämnat scenen är det ju bara Gustav Fridolin kvar som uppfyller alla krav på en verkligt underhållande politiker. Har alla glömt hans framträdande i Idol, alla små myyysiga youtube-filmer, hans rappande för fri asyl tillsammans med Partiet, hans dramatiska kolbit, alla floskler, klyschor och tomma ord, hans handplockade kompisar och hans underbara Almedalstal 2013 då han bland annat jämförde amerikanska bilar från 50-talet med fåglar som också hade "vingar" och som .. ?? .. hmm, det verkar som om jag glömt resten, som i vilket fall som helst måste ha varit en väldigt poetiskt och underhållande liknelse.

2013 var också det år då Gustav Fridolin myntade de odödliga orden "Alla har rätt att grilla korv. Men en regering har också en skyldighet att regera."

Möjligen hade det något samband med att han var LÄRARE eftersom det mesta brukar ha det .. och då går ju tankarna osökt till löftet om att lösa skolans alla problem på 100 dagar, vilket också var rätt kul.

Det är 853 dagar kvar till nästa val och utan Gustav Fridolins kullerbyttor i manegen och Miljöpartiets balansakt på fyra procents gränsen tror jag inte att jag härdar ut.

Jag vill ha fler utbrott när språkröret knyter nävarna som en uppbragt 5-åring, darrar på rösten och delger medborgarna att de beslut han nyligen fattade bara var SKIT och helt värdelösa. Jag vill ha fler partiledardebatter där Gustav Fridolin står vid sidan av statsministern och nickar lika tomögt som en sådan där tax som fanns i fönstret bak i bilar .. Saab? .. som kördes av män i pepitarutig hjälm .. förr länge sedan då ALLA välartade gossar såg ut som miljöpartistiska språkrör.

Jag ÄLSKAR Fridolins teatraliska och inövade nickanden .. bara dom tycker jag berättigar honom till fortsatt förtroende som språkrör.

Borgerliga väljare som jag BEHÖVER Gustav Fridolin!

Försök att föreställa er ytterligare 2 år utan hopp om något mer underhållande än den Osynlige Statsministerns obegripliga och välregisserande mumlande.

Tiden skulle seeega sig fram.SvD,

8 kommentarer:

 1. Denna var bra!
  Håller med. Vad vore det politiska livet utan Fridde. Jag brukar se honom som frikyrkopastor, den värsta sorten, men det kan bero att jag inte har TV. Hans tomögda nickade har jag inte uppmärksammat förrän nu.
  Men taxarna bak i bilarna minns jag och visst finns det likheter. Kan man då se Kaplan som mannen i den pepitarutiga hjälmen?

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! Visst har du rätt i att Frigolit erbjuder underhållning, men ett feministiskt parti bör väl i rimlighetens namn behandla könen lika. Tyvärr, för mp, fanns nog ingen manlig tronföljare till Fridolin så....

  SvaraRadera
 3. Säga vad man vill om Åsa Romson (och det gör 'man') men en snygg sorti har hon gjort. DET är inte alla som kan! Synd att hon inte fick med sig den snacksalige Fridolin! /Gunilla

  SvaraRadera
 4. Amen!

  Fast nog har vi fler stjärnskott (stolpskott?) i regeringen.

  Margot Wallström bjuder upp till dans var gång hon skall kommentera arabvärlden eller Israel. Särskilt Israel.

  Bah-Kuhnkes "det är en viktig fråga, tycker jag" är en klassiker. Jag ser fram emot fler odödliga oneliners när Sahlins avgång och utseendet av efterträdare rullar vidare.

  Oavsett vem som blir bostadsminister så lär det bli en kamikazepost där det bara går att misslyckas. Vi får hålla tummarna för att det blir ett offentligt och underhållande misslyckande.

  Alltför många ministrar verkar ha tillsatts på samma kompetensbristprofil och grunda grunder som användes för att fylla sekretariatet för ignorerande av extremism för att det inte skall finnas goda chanser att bananskal och fötter finner sina humorhöjande kontaktytor.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  En härlig krönika, glad och (välförtjänt) elak på samma gång - Fridolin får det att klia i knogarna.

  Palme, Werner, Bohman, Adelsohn, m fl kunde man både avsky och respektera, personlighetsskillnader och meningsskiljaktigheter oaktat. Tonen var hård men opersonligt saklig, och särskilt mycket moraliserande eller någon sorts Herre på täppan-moral förekom inte.

  Fridolin däremot, och hela hans generation av politiker, ser sig som bättre folk, som ett frälse satt av Värdegrunden att tukta oss fåvitska, sturiga och truliga tredskande svenskar.

  Det kanske är det som gör Fridolin till ett sådant kräkmedel? Det lismande hånflinet säger med blicken: "Vad du än tänker, tycker, säger eller gör, är jag alltid lite bättre än du."

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hållerjag ju helt med dig om din huvudpoäng men… "särskilt mycket moraliserande eller någon sorts Herre på täppan-moral förekom inte." What!?

   Har du ens lyssnat till tex Palems tal, och han var inte ensam?

   Radera
  2. Vem är Palem?

   Radera
 6. @anonym: Kunde du inte räkna ut det?

  Palme.

  SvaraRadera