onsdag 11 maj 2016

Miljöpartiets kris är över!

Från förtvivlan till hybris på ett par timmar, det är inte illa.

Maria Wetterstrand och Per Gahrton har talat till de slokande maskrosorna och förkunnat .. ALLT ÄR SOSSARNAS FEL!!!

Trots de gröna företrädarnas stora tålamod har S-strategerna missbrukat den gröna respekten för regeringens ansvar och använt sin ställning som det större partiet till att tvinga det mindre till eftergifter som betraktas som ideologiska svek.

MEN .. det finns inte något exempel på någon grön framgång som betytt en eftergift från Socialdemokraterna. Miljöpartiet har blivit partiet som påstås "sälja sig" men ingen har anklagat Socialdemokraterna för detsamma. Det är fruktansvärt orättvis.

Socialdemokraternas traditionalism och bristande erfarenhet av koalitionsregerande har gjort att Stefan Löfven inte verkar ha förstått att varje stabil koalitionsregering måste bygga på RIMLIG balans mellan eftergifter och framgångar mellan parterna. Det borde ju ha varit en självklarhet.

Inför valet 2014 uppvisade Stefan Löfven som person positiva drag som övertygade MP:s ledning om att det var dags att våga satsa på koalitionsregering och se bara vad det resulterade i .. totalt kaos för Miljöpartiet och förlusten av två ministrar.

Socialdemokraterna har ett stort ansvar för den kris regeringen är i, även om det är MP som befinner sig i stormens öga.

Nu MÅSTE Stefan Löfven ta sitt ansvar som rödgrön statsminister och se till att Miljöpartiet får bestämma lika mycket som Socialdemokraterna.

Låt Vattenfalls brunkol stanna i marken och stoppa försäljningen.

Inrätta en grön investeringsbank.

Avskaffa gränskontrollerna mot Danmark och tillåt familjeåterförening.

Rätt till 35 timmars arbetsvecka är ett grönt förslag som det inte borde vara svårt för en socialdemokrat att instämma i.

Höjda miljöskatter.

Om bara sossarna går med på det är alla Miljöpartiets problem lösta och livet blir åter ljust och vackert.

Det .. och visad respekt .. är väl det minsta de kan begära av Stefan Löfven nu när han skapat detta kaos för Miljöpartiet och de stackars, tålmodiga språkrören.

ALLT är sossarnas fel, rättvisan måste segra och Miljöpartiets kongress i Karlstad kommer att bli en fantastisk föreställning, det kan väl ingen som hört Per Garthon ställa krav på utökade ministerposter i Studio Ett i SR i dag, betvivla.


9 kommentarer:

 1. Vi var många som trodde att det var Israels och judarnas fel. Där ser man!

  SvaraRadera
 2. Jag är så trött på den här sk-ten...

  /cpc

  SvaraRadera
 3. Detta parti som valdes in med drygt 6% och ligger nu strax över spärren kommer lura den dumme Löfven till eftergifter. Löfven måste vara Sveriges genom tiderna dummaste och svagaste s k statsminster ö h t.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Med risk för att nöta ut begreppet:
  Texten syftar inte till relevant eller giltig kritik- det tror inte ens Wetterstrand & Gahrton. Den är en form av inre politik och söker via dolkstötslegend etablera ansvarsfrihet för partistyrelsens politiska linje.

  De pragmatiker och, skulle jag kalla dem, riktiga politiker som finns i Miljöpartiet är utanför den verkliga makten. Fridolin och hans grupp har en mäktig allians med den muslimska rösten och med Socialdemokraterna via Bjerelds Broderskapsrörelse.

  Konspiratoriskt lagd som jag är ser jag en risk för att Gahrton & Wetterstrand samt Bjereld företräder en politisk linje att använda sig av den muslimska rösten som verktyg för positionering och utträngning av andra maktgrupper inom partierna - på samma sätt som en del tyska politiker trodde att NSDAP skulle kunna användas mot de Moskvatrogna kommunisterna.

  Miljöpartister som Jesper Sandström tillhör de som nu utmanar identitetspolitiken och islamiseringen. Josefin Utas fick nog och hoppade av innan hon tvingades bort.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Any du kanske klarar av att se detta som underhållning men själv så önskat jag barar att hela partiet ska upplösas i små små atomer inom kort.

  Jag tyar snart inte mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärligt talat så är jag så frustrerad att jag skulle kunna göra något desperat .. om det bara fanns ett sådant val.

   Radera
  2. Kommer du på något så säg bara till. Jag är med på tåget!

   Radera
 6. Så klart att det är nå'n annans fel...
  MP gör _aldrig_ något fel utan är världens bästaste parti. Suck.

  SvaraRadera
 7. Miljöpartiet håller konferens och då är miljön och miljögifterna uppe för debatt. I dagens nummer av Sydsvenska dagbladet ("http://www.sydsvenskan.se/2016-05-13/hur-mycket-miljogift-finns-i-tamponger-kvinnor-kraver-svar-och-nu-kommer-granskningen") läste jag att det kan finnas miljögifter i tamponger. Du har jag blivit lite fundersam. Om det är miljögifter i tjejernas tamponger kan då jag få miljögifter i min kropp om jag ligger med en tjej som använder miljögiftstamponger. Om jag använder kondom, kan jag då vara säker på att miljögifter inte penetrerar kondombarriären? Allt gummi är ju inte ogenomsläppligt för allt. Hur skall jag få redan på vilka tamponger som kan vara farliga för mig och hur frågar jag tjejerna på ett förnuftigt sätt utan att riskera att fortsättningen uteblir?

  SvaraRadera