onsdag 20 juli 2016

"If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck ..


.. then it probably is a Donald" .. var det en krönikör som skrev om Donald Trump, som här i Sverige kritiseras för att ha struntat i god sed och i stället gjort som han velat under primärvalet.

Det där med att strunta i god sed, lova ogenomförbara förändringar och göra lite som man vill .. usch, sån´t håller vi ju inte på med HÄR!!

Men efter att ha läst Ann-Charlotte Marteus fantastiska sågning av våra egna sköna lirare ..

..  Låt Anders vara Anders Danielsson, bas för Migrationsverket. Anders som inte bryr sig inte om ifall han "uppfattas som lite aktivistisk" när han kritiserar regeringens migrationspolitik. Man måste ju få vara den man är.

.. Mikael Ribbenvik, Migrationsverkets operative chef. Mikael Ribbenvik  som enligt egen utsago är en dubbelnatur. Ena halvan är plikttrogen och lojal, den andra tycks mest vilja slita sig loss från tjänstemannens bojor.

.. Dan Eliasson  som anser sig vara alldeles för underbar för att underordna sig ämbetet som rikspolischef. Demokratiska spelregler, respekt för grundlagen, är bara trams och damm för denne härlige gamäng. Självklart har han rätt att saluföra sin personliga avsky för folkvalda politiker, ..

.. Sveriges justitieminister, Morgan Johansson vill inte vara mindre toppenfin och har givit Dan en high five. När Morgan Johansson, i sin iver att vara Morgan, låter Dan vara Dan i stället för att agera som en professionell justitieminister mot en oprofessionell rikspolischef, sparkar han på traditionerna. Det är en liten spark mot ett rätt stadigt fundament, men det är likväl en spark i en tid när stora krafter redan är i rörelse.

.. då tänker jag att ..

.. om det ser ut som en tupp, sprätter som en tupp och gal som en tupp så är det förmodligen en högt uppsatt socialdemokratisk politiker/myndighetsperson som i likhet med alla andra tuppar tror att solen går upp för att höra hen gala och anser att varje gödselhög hen gal på är världens centrum.

En Donald som president i USA eller en  hönsgård med könsneutrala, jämlika tuppar i Sverige? Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som känns mest oroväckande?


6 kommentarer:

 1. Din bästa hitintills.
  Säger allt.

  SvaraRadera
 2. För min del föredrar jag,en tupp som Donald än en Kapun.

  SvaraRadera
 3. Bägge känns otrevliga, båda samtidigt?... nä det törs jag inte tänka på.

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Vi, i Sverige, ska absolut överlåta valet i USA till amerikanarna! Jag har full tilltro till deras goda omdöme, något som stora delar av svenskar saknar! Titta bara på vår regering, Frigolit och olika Löv! För att inte tala om Wallgraven!

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Finns inga tuppar i den svenska politiken.

  Gott om höns i en hönsgård utan tupp, och gott om kapuner, men inga tuppar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Möjligen kan det finnas goltuppar. Ds

  SvaraRadera
 6. Hej, Anybody!
  Jag ska avslöja en sak om Du lovar att inte sprida den överallt: Att svenskar ( i synnerhet politiker och journalister) vet bäst om allting och i alla lägen - det är en myt. Det har Ullenhag hittat på. Eller någon annan. Men att mästra alla länder och personer - det är en svensk specialitet. Jag måste säga att det är inte det minsta sympatiskt.

  SvaraRadera