lördag 30 juli 2016

"Sex är inte, och har aldrig varit, en enbart privat angelägenhet" ..


.. skriver folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström i en debattartikel i DN. "Sex är också en fråga om människors hälsa och ur det perspektivet en politisk fråga".

En politisk fråga??? Jisses .. här har jag haft ett fullständig opolitiskt sexliv under hela Gabriel Wikströms livstid utan att ha haft en aning om att staten närt en stark längtan efter att få veta när, var, hur och med vem .. för att kunna rätta in mig i ledet med de "insatser som behövs och gör skillnad"?

Insatser som behövs och gör skillnad .. medge att det är ord som sätter fantasin i rörelse! Vad betyder de i praktiken? Hur kommer insatserna att se ut och genomföras? Spänningen är oliiiiidlig, eller hur?

"Hur ska vi kunna förändra attityder, normer och värderingar när så många människor, alltifrån föräldrar och lärare till ledande företrädare, är så uppenbart obekväma med att prata om sex över huvud taget?" .. fortsätter folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern uppgivet, och det förstärker min bild av att den sk "eliten" lever i en helt annan verklighet än oss andra vanliga dödliga som verkar vara onormalt frispråkiga.

Det är möjligt att ämnet sex fortfarande är "skambelagt och omgärdat av strikta normer" bland politiker och andra makthavare och att det därför också, "trots sin centrala betydelse i människors liv, är märkligt frånvarande i den politiska debatten" men det som verkligen fått Gabriel Wikström att bestämma sig för att ge "Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en ny befolkningsstudie på detta område"  är att han har läst om "problemen med att den genomsnittliga sexuella aktiviteten i Sverige minskat" ..  i kvällspressen.

I KVÄLLSPRESSEN!! .. jamen, då måste det väl vara sant?

Det är alltså Aftonbladet .. SVT:s säkra källa .. som vi har att tacka för att Gabriel Wikström vill göra oss sällskap mellan lakanen?

Men nu har folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern äntligen lyckats få upp frågan om svenska folkets sexvanor på agendan. Aldrig tidigare har jag varit med om att så många diskuterat sex som en politiskt laddad fråga och eftersom det mesta redan sagt och skrivet så raderar jag mina ursprungliga ord och nöjer mig med det som stör mig mest.

"Dagligen hör vi berättelser om trakasserier och våldtäkter eller om hur människor diskrimineras och misshandlas på grund av sin sexuella läggning. Problemen är grundläggande och drabbar många människor runt om i vårt samhälle. Lösningarna är samtidigt flera och komplexa" .. skriver folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern, samtidigt som vi läser .. i samma "kvällspress" som regeringen formar sin "sexualpolitik" efter .. om krafter inom vänsterrörelsen som anser att det är helt ok att diskriminera människor på grund av deras sexuella läggning ..  om de har fel jobb eller fel politisk uppfattning.

Bara den vänstra garderobsdörren ska tydligen öppnas, så att inte "poliser, moderater och andra nazister" kommer ut och får en "positiv och lustfylld inställning till sex"?

Det känns också som om Gabriel Wikström är övertygad om att problemen med sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäkter kan lösas med  rikspolischefens armband kombinerat med en "positiv och lustfylld inställning till sex"?

Och i och för sig så kanske det underlättar om folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström lyckas övertyga alla sextrakasserade unga kvinnor om att allt går att uthärda om man bara har en "positiv och lustfylld inställning" och kan diskutera sex i ett politiskt perspektiv på ett mer positivt och otvunget sätt"?

"Sex är inte, och har aldrig varit, en enbart privat angelägenhet.
Sex är också en fråga om människors hälsa och ur det perspektivet en politisk fråga .. "sexuell problematik [kan] i sig leda till sämre psykisk hälsa.
Trots att psykisk ohälsa i dag är ett av våra största folkhälsoproblem är sex och samlevnad sällan någonting som lyfts när vi diskuterar psykisk ohälsa"
För att skapa en jämlik hälsa behöver vi också en jämlik sexuell hälsa".
.. "de samhälleliga förutsättningarna för ett gott sexliv – exempelvis genom stress eller andra ohälsofaktorer – har försämrats så är det också ett politiskt problem" .. skriver Gabriel Wikström ..

.. och därmed ..

.. vips och tjippkillevipp!! .. har folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern också löst problemen inom vården och de skenande sjuktalen.

Så i en brevlåda nära dig kommer det så småningom att dimpa ner ett stort kuvert med frågor om ditt sexliv som du bör besvara av ren omtanke om statens höga kostnader inom sjukvården. Som vanligt är du lovad full anonymitet efter det att du skickat in dina svar .. men eftersom det finns en liten kod på enkäten så kommer att få upprepade påminnelser om du låter bli. Först när svaret blir automatiskt inläst raderas din identifierbara kod .. det är i alla fall det som utlovas om du ringer och frågar.

Så om du värnar om miljön och vill bespara staten kostnaden för oräkneliga påminnelser är det enda raka att lägga hela den obesvarade bibban av papper i det bifogade kuvertet och returnera det till avsändaren. Går det hela rätt till registreras att du svarat som en lydig medborgare och dina svar .. eller icke-svar .. blir anonymiserade. Du avgör själv i vilken grad du känner förtroende inför det löftet från statliga myndigheter. 

Men hur många kommer att svara? Redan nu har opinionsmätarna svåra problem med att få så många svar på sina frågor att det räcker till en rättvisande prognos. Och de som svarar hur representativa är de? Alla nysvenskar som trängs på samma adress, saknar adress, inte behärskar språket eller som anser att den förort de utropat till "sitt land" inte ingår i Sverige .. kommer någon där att ens öppna kuvertet med Gabriel Wikströms intima frågor?

Jag måste erkänna att jag känner medlidande med den lille pallevanten i den alldeles för stora kostymen som .. i en tillvaro som innehåller varningssignaler om MRSA-bakterier, TBC och vägglöss .. väljer att kontrollera, strukturera och förbjuda all lustfylld konsumtion samtidigt som han vill att vi, i stället och tillsammans, ska skapa en jämlik hälsa genom att regelbundet ägna oss åt politiskt korrekta, hälsosamma och lustfyllda samlag.


6 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jag håller med dig om att ministerns prioritering är märklig! Visst är smittsamma sjukdomar, omskärelser, bigami och pedofili mer angelägna områden att påverka i rätt riktning i dag än folks sexpreferenser. Och de inkomna svaren blir säkert begränsade så några säkra slutsatser går nog inte att dras. Tyvärr!

  SvaraRadera
 2. Med den självinsikt som självifyllda enkäter brukar fyllas i med, så lär undersökningen visa att vi har en James Fjong i varje sängkammare.

  SvaraRadera
 3. Som man ropar i skogen får man svar!
  Skall bli skoj att fylla i den enkäten...
  //Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Det kanske helt enkelt rör sig om solidarisk omfördelningspolitik - det kan ju inte vara rättvist att vi har diskriminerande preferenser och olika frekvens och grad av tillfredsställelse.

  Statliga Samlagsinstitutet kommer att tillhandahålla lämpliga lokaler i varje centralort, komplett med certifierad personal som gärna ställer upp och erbjuder normbrytande variation enligt tabell och tariff.

  Kom ihåg, medborgare: Staten står på din sida och låter ingen ligga till last.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. för å inte tala om pimpad Gonnorré! och icke att förglömma Syfilisökningen

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2016/juni/fortsatt-okning-av-gonorre-och-syfilis/

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/stor-okning-av-gonorre-och-syfilis

  Kondom på och cykla nykter http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-vill-undersoka-installningen-till-cykelfyllor

  SvaraRadera
 6. Ska bli intressant att se om det införs statliga bordeller för att minska den sexuella ohälsan som drabbar folk.

  Den som varit ute på nätet vet ju att det finns tusen sexsvultna män på varje kvinna på alla dessa mötes-sajter.

  SvaraRadera