onsdag 14 november 2018

Ulf Kristersson är fortsatt min statsministerkandidat ..


.. sa Annie Lööf efter att ha röstat bort SD från inflytande genom att rösta bort Ulf Kristersson som statsministerkandidat?

Jag ser gärna att Ulf Kristersson återkommer som statsministerkandidat, sa Jan Björklund när han samtidigt uppfyllde sitt löfte till sina barn genom att rösta bort SD från inflytande genom att rösta bort Ulf Kristersson som statsministerkandidat?

För mitt vidkommande vill jag hålla ihop Alliansen och nu fortsätta ansträngningar tillsammans med mina Alliansvänner för att hitta en lösning över blockgränsen, fortsätter Annie Lööf och erbjuder sig att sondera i Ulf Kristerssons ställe, eftersom han misslyckades med att få med henne och Jan Björklund när han själv fick uppdraget?

Jag hade hoppats att Allianspartierna åtminstone hade kunnat tolerera en borgerlig statsminister idag. Det är en unik händelse, men jag tänker inte dödförklara Alliansen, säger Ulf Kristersson. Jag tillhör inte den långsinta sorten. Kan vi se till att genomföra Alliansens politik så kommer jag att göra allt jag kan för att det ska bli på det sättet.

Vi SKA hålla ihop Alliansen, försäkrar både den som blev bortröstad och de som röstade bort honom?

Ingen journalist verkar hittills ha varit nämnvärt intresserad av vad Ebba Busch Thor tänker och tycker om fortsatt allianssamarbete, men - Alliansen LEVER, vi håller ihop - säger i alla fall de tre partiledare som citeras i nyhetsrapporteringen.

Men de glömmer att det egentligen är helt ointressant vad de säger.

Det enda som är av intresse är ju vad väljarna tror.

Lever Alliansen, eller är den död?

Rör den på sig så pass att någon tror att den kan återuppstå med Annie Lööf som livräddare?

Är den bara skadad och i behov av assistans och i så fall från vem/vilka? Eller har den spruckit i två delar Aliensen 1 och 2?

Hur många väljare tror på fullt allvar att Alliansen fortfarande är ett pålitligt alternativ till en socialistisk regering?

Hur många VILL tro det?

Hur många kommer att vara villiga att chansa på det vid ett eventuellt extraval eller det ordinarie riksdagsvalet 2022?

Sist men inte minst – de väljare som dödförklarar Alliansen i dag, vart tar de vägen när de vill välja bort det som de trodde att de valde bort den 9:e september?

5 kommentarer:

 1. Svart-Malin14/11/18 15:15

  Och där rök den sista pyttelilla resten av respekt jag hade för Kristersson.
  De tre bekanta jag har som i valet gick från ca 40 år med M till SD för att de inte litade på Kristersson, är alla jäkligt nöjda med sitt val nu kan jag berätta. Fler lär det bli vid ett extra val.
  Hur länge ska detta få fortsätta. Utlys extra val nu!

  SvaraRadera
 2. Extraval? Då kan även jag rösta. Valdagen tillbringade jag med två besvärliga vad, noll bra tältplats och extraordinär natur. Ja, jag visste inte heller vad jag skulle rösta på men nu när partiledarna har verkligen visat vart de står i sandlådan är valet betydligt enklare.

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Dagens kaos döljer FN.s flyktingdekret, där fattigdom ska vara giltigt asylskäl!

  SvaraRadera
 4. I en saga hade en dåsig groda ett dotterbolag. I dotterbolaget pågick en massa svinerier, saker som aldrig skulle tolereras någon annanstans än i grodans bolag. Grodan själv såg dock inte problemet: "-Jag fikar i väntan på julafton.." meddelade han mumlande med nollställd uppsyn från ett gömsle.

  SvaraRadera
 5. Annie Lööf:
  Annie Lööf är fortsatt min statsministerkandidat. Hon är absolut bäst. Min dotter instämmer helt och hållet i detta.

  SvaraRadera