fredag 26 mars 2021

Kättjefull Klängighet vs Kärvänligt Kladdande?

 


En 71-årig man från samhällets översta skikt utser sig själv till ”mentor” för en mer än 40 år yngre kvinna. Han vet att hon är skör, jag-svag och står ensam i världen, samt att hon har en historia av upplevda sexuella övergrepp.

Han var i hennes ögon en äldre farbror med ett fast förhållande med en annan kvinna. Han kallade henne för ”min dotter” och sig själv för hennes ”extrapappa” och hon litade på honom, anförtrodde sig till honom och hade det handlat om en tonåring hade vi väl inte tvekat att kalla hans beteende för ”grooming”. Men, som sagt, han var samhällets stöttepelare, en respekterad och mycket fin människa som sänkte sig till hennes nivå för att hon, den svaga och okunniga, skulle kunna få del av hans bildning, kunskap och visdom.

Så blev det då julafton och båda var ensamma den kvällen. De åt och drack och mannen blev kladdig och närgången, men på ett icke åtalbart sätt, och kvinnan värjde sig eftersom hon inte var bekväm med situationen.

Vi vet inte vad som hände sedan. Men hon upplevde det som att hon ”däckade i soffan” och vaknade av att han hade samlag med henne.

Han upplevde det som att hon plötsligt blev ”klängig”, dvs frestade honom så till den milda grad att han svårligen kunde värja sig utan tvingades följa köttets lustar och ha samlag med henne i den säng som annars var reserverad för honom och hans mer stadigvarande partner.

Köttet var villigt och anden svag”, sa han senare arrogant och med ett brett, självgott leende över ansiktet och det vet vi ju alla, att när en man frestas av en kvinnas klängighet kan han svårligen besinna sig. Oavsett om han ser sig som kvinnans ”extrapappa” eller inte och oavsett om kvinnan är i beroendesituation eller inte. Kvinnan får skylla sig själv om hon blir ”klängig” medan det är fullständig acceptabelt när mannen ”kladdar” kärvänligt med pussar på huvudet och ovälkomna kramar som det är svårt att värja sig från.

Hennes ”klängighet” var att uppfatta som en sexuell invit, hans "kladdande" hade inga sexuella undertoner, eftersom han absolut inte vidrörde några delar av kroppen (t.ex låren) som kunde uppfattas som sexuella zoner.

Hon mådde dålig efter det misslyckade julaftonsfirandet. Hon skickade ett meddelande om att hon var chockad över att han kunde behandla henne som han gjort.

Han svarade att han förbannade sig själv för att han ”inte kunde låta bli dig”, eftersom han redan innan det gemensamma julfirandet bestämt sig för att inget skulle hända mellan dem.

Hon ville att han skulle lova att han aldrig skulle ha sex med henne någon mer gång och han skrev tillbaka att han lovade det och att han var beredd att ta på sig ansvaret och att han själv varit en ”idiot”.

Så övertalades hon av en vän att anmäla det hon uppfattat som en våldtäkt. Något som han borde ha kunnat räkna med eftersom han visste att hon hade svårt att hävda sig mot påverkan, hade hamnat i liknande situationer tidigare och till och med själv beskriver henne som psykiskt skör och med svag självkänsla.

Vi vet ju alla vad som hände. Han häktades, använde sig av sin ställning i samhället och allt hon tidigare berättat i förtroende och släpptes i brist på bevis och på grund av att hans historia ansågs vara mer trovärdig än hennes.

Han kallade till presskonferens och media direktsände när han segerstolt som en tupp på en gödselhög tog heder och ära av henne, samtidigt som han skrytsamt arrogant och leende stoltserade med sin potens och sin oförmåga att motstå frestelser.

Som en symbolhandling anmälde han henne för våldtäkt.

Det finns många män som han. Jag hittade drösvis av dem på flashback där män som inte kan kontrollera sin sexualitet utsett Mannen till Kung och kvinnan till Hora. Hon översköljs av hat och hotelser och tvingas flytta mellan skyddade boenden, medan han är hjälten bland de män som ser sig tvingade att följa ”köttets lockrop” trots att hjärnan sänder andra signaler.

Men nu vet vi alla kvinnor – en mans påträngande ”kladdande” är inte sexuellt betingat medan en kvinnas ”klängande” är en direkt inbjudan till samlag. Oavsett om hon ville det eller inte.

Det har en av landets mest framstående jurister bevisat.


https://www.vk.se/2021-03-25/med-metoo-gick-vi-framat-nu-backar-vi

https://www.expressen.se/nyheter/goran-lambertz-sms-med--kvinnan-kallade-henne-min--dotter-och-sig-sjalv-idiot/

https://www.dagensjuridik.se/kronikor/kronika-skams-goran-lambertz/

https://www.allehanda.se/artikel/sofia-mirjamsdotter-lambertz-ger-metoo-mannen-ett-ansikte

https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/han-kallas-knullkungen-hon-bor-pa-skyddat-boende/

https://www.expressen.se/nyheter/lambertz-jag-kan-sakert-ha-utsatt-kvinnor-for-obehag/


13 kommentarer:

 1. Nåja, han blev nog utnyttjad också, när det blev dags för betalning såg hon en möjlighet att roffa åt sig ett stort skadestånd. Sorry, men det KAN finnas en annan "sanning" här. Jag köper inte historien med hull och hår så här lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ett stort skadestånd"?? Du skämtar? Berätta gärna när en kvinna någonsin kasserat in ett STORT SKADESTÅND vid en våldtäktsdom.

   Att det bara är en skröna på flashback VET både "extrapappan" och hans "dotter" .. och förmodligen också majoriteten av landets kvinnor.

   Radera
  2. enligt brottsofferfonden ligger normalbeloppet vid 100 000. Jag tycker 100 000 är mycket pengar betydligt mer än vad man får vid en grov misshandel där man kanske får men för livet. Dessutom är det ju inte första gången hon fick ju en man dömd för våldtäkt i tingsrätten i hovrätten lyckades de återskapa hela ljudfilen som hon hade lämnat in som bevis och hela ljudfilen visade en helt annan innebörd än de redigerade versionen som spelats upp i tingsrätten och mannen frikändes. Helt otroligt att hon inte åtalades för bevisförvanskning.

   Radera
 2. Han har gjort bort sig för all framtid och gjort sig till driftkucku. Verkligheten kom ikapp honom till slut.

  SvaraRadera
 3. I en saga gav sig en man iväg till stans värsta kvarter, söp sig redlös & blev sedan av med allt han ägde i en gränd pga felvalt umgänge. I domstolen frågade domaren bara: "-Vad hade du egentligen väntat dig?" Det var sagans slutkläm.

  SvaraRadera
 4. I Vetlanda heter det ju att man är på fel plats vid fel tid...
  Dessutom verkar det ju som om kvinnan skulle ha satt detta i system.
  Att sedan "grabben" i detta fall är ett skämt i Qvick fallet säger ju en del.

  SvaraRadera
 5. Det har inte förekommit något våld, eller? Kvinnan har väl gjort vad kvinnor gör och han var dum som gick på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jurister är inblandade är det väl som vanligt våld på sanningen...

   Radera
 6. Var och en har sitt ansvar. Ingen borde sätta sig i utsatta riskfylla förutsatta situationer onykter - inte ens en kvinna.

  SvaraRadera
 7. Jag kan inte sluta tänka på hur Justitiekanslern svek kvinnorna som blev utnyttjade i bordellhärvan på 70-talet, när dom för några år sen försökte få upprättelse.

  SvaraRadera
 8. När jag hör delar av Lambertz famösa presskonferens blev jag väldigt övertygad om vad som hänt den kvällen. Innan dess hade jag tveksamheter, om kvinnan. Jag skäms för att säga det.

  Jag tänkte för mig själv att det var dåligt omdöme att fira jul med en äldre man. Och om hon anmält våldtäkt två gånger tidigare? Det kände som det skavde lite. Men ut kom äcklet med sin presskonferens och alla frågetecken rätas ut

  Jag tycker fruktansvärd synd om henne och hoppas att hennes framtid inte är helt förstörd. Jag ser en skärande naivitet på riktigt. Inte den politiska arrogans jag lärt mig hata utan en godtrogenhet där man aldrig riktigt trott på förmaningar att hålla sig undan vissa situationer. Där man tror alla om gott - och att en mentor och extrapappa aldrig skulle utnyttja en situation. Inte ens när han börjar bli kladdig.

  Idag är det fel att varna tjejer för faror...men på min tid tänkte inte mamma att det var fel att varna. Aldrig att hon eller någon annan med det försökte antyda att om något hänt så vore det mitt fel. Nej, precis som när det gäller övergångsställen och andra reger så spelar det ingen roll om du har rätt. Det är fortfarande du som blir skadad och får lidandet. Och, dessvärre, inte heller rätt. Inte heller får du ett saftigt skadestånd...även om vissa tror det.

  SvaraRadera
 9. Jag är okunnig om hur det gått till, vet bara att det vimlar av "äldre herrar" som profiterar på damer som tror sig kunna få förmåner. Finns i alla samhällsklasser.  SvaraRadera
 10. I en grodvärld i en annan dimension sa en köttig groda: "-Jag har inte förvandlats till er lilla odrägliga despot. Jag styr ej med lögn & medialt frikort. Somna lugnt om i vetskapen att det inte är så."

  SvaraRadera