onsdag 11 april 2012

Ska det va, ska det va 100, minst 100 procent!!


Det går upp .. och det går ner ..
Berg-och-dalbana så långt jag ser
Ena dan är högsta vinsten på lotteriet
Andra dan så är det ingenting just

Som en kalldusch

Ja det var du och det var jag
Och så var det ända tills idag
Men nu gnistrar det om dig när vi får kontakt
Sista kortet är lagt

Ja så har det ändå äntligen hänt
Ska det va ska det va 100%
Såg du känslorna flög
Liksom blixtar från dig
Sån tur att de träffade mig

Det flammar upp en eld som kärleken tänt
Ska det va ska det va 100%

Och jag gör vad som helst
Utan vett, utan sans
Bara du ger mig en chans
I närhet av dig någonstans

Ska det va ska det va 100, minst 100%
När det äntligen har hänt


Så sjöng Lotta Engberg i Melodifestivalen och så trallas det säkert hos många socialdemokrater i dag när opinionsmätningarna haglar och siffrorna stiger för Stefan Löfven. Och det unnar jag dem så gärna efter den senaste tidens turbulens, men lite trött på opinionsmätningar är jag, lite förvånad är jag och en liten följdfråga skulle jag ha önskat att de som ställer alla dessa frågor ställde.

För det känns lite märkligt att den tillfrågade delen av svenska folket anser att regeringen är bättre på att sköta ekonomin men sämre på allt annat? Tror de verkligen att det går att få mer och bättre av allt genom att sköta ekonomin sämre .. nu när så många länder befinner sig i en krissituation som faktiskt påverkar Sveriges ekonomi?

Och frågan som jag skulle vilja ha svar på är .... VARFÖR har du så stort förtroende för Stefan Löfven och Socialdemokraterna i dag, när förtroendet var så lågt för Håkan Juholt och samma socialdemokrater i går?

På något sätt känns de här siffrorna baserade på samma naiva förtroende som gör att människor aningslöst lägger ut sina person- och kontrolluppgifter på en länk som påstås vara från deras bank.

Låt oss hoppas att resultatet inte blir lika nedslående.

DN, AB, AB, AB, AB,

3 kommentarer:

  1. Kusinen från landet11/4/12 18:41

    Det skrivs så mycket om Löfven-effekt, men si, det tror jag inte ett enda dugg på! Jag tror det är en Juholt-effekt! För mig finns ingen anledning att betvivla Löfven, det vet jag alldeles för litet om honom för, och det tror jag gäller för större delen av svenska folket. Men vad jag tror är att det hade dugt med nästan vem som helst som inte bluddrar i vädret så till den milda grad som Juholt. Och då måste det väl vara en Juholt-effekt? Eller kanske en anti-Juholt-effekt.

    SvaraRadera