måndag 9 april 2012

Akut tvättmaskinspanik


Nyheten om pojken i sjuårsåldern som lyckades klämma ner sig i tvättmaskinen och fastna, får mig att tänka på en händelse ur verkliga livet i min bekantskapskrets. Dessutom så gör jag en miljömässigt god gärning(?) genom att recykla den här genom att kopiera ett gammalt AB-inlägg.

En bekant till mig, bosatt i en mycket liten lägenhet i innerstaden, hade en OTROLIGT fin, prisbelönt Perserkatt. Hon avgudade denna katt. Den var hennes baby, familj .. ja, större delen av hennes liv.

I sitt lilla badrum hade hon lyckats klämma in en ärvd tvättmaskin av den gamla toppmatade modellen som har en lös trumma inuti ett skal som helt saknar alla övriga finesser.

Vid det här tillfället var hon precis klar med tvätten, plockade ur den ur tvättmaskinen och då, innan hon hann stänga luckan, hoppade katten in i den tomma trumman.

Trumman roterade och den halvöppna luckan, med katten ovanpå, hamnade längst ner och FASTNADE!!

Kattägarinnan fick fullständig PANIK!! Hon ringde alla hon kände, men ingen kunde komma till hennes undsättning. Hon behövde HJÄLP!! NU!! GENAST!

Naturligtvis fick hon en massa goda råd och ett av dem var, se till att katten inte kvävdes.

KVÄVAS!!

Den tanken hade hon aldrig kommit på själv, men risken fick henne att tappa den sista biten av logiskt tänkande. Hon öppnade alla fönster på vid gavel, det var bitande kallt ute, men katten och tvättmaskinen befanns sig i ett pyttelitet, fuktigt badrum utan fönster.

Något MÅSTE göras! Hon gick lös på tvättmaskinen med allt hon hade av verktyg, vilket inte var mycket.

Detta handlar dessutom INTE om en händig kvinna!

Med hjälp av pincett, bordsknivar och saxar av olika storlekar lyckades hon lossa varenda skruv som fanns att lossa. Hon gjorde sig illa, naglarna gick av, katten JAMADE och hon var verkligen övertygad om att dess liv vilade i hennes darrande händer.

Till slut låg tvättmaskinen i ruiner, ALLT var borttaget, utom ramverket och själva trumman där katten satt och den gick fortfarande inte att rubba.

Då kom undsättningen i form av hennes pappa som åkt flera mil för att hjälpa till. Han skrattade så att han grät när han såg förödelsen, det tog tid innan hon förlät honom det. Med ett effektivt grepp om det som återstod av tvättmaskinen, lade han den på sidan så att katten föll av luckan och så var det världens enklaste sak att rotera fram öppningen!

MEN hade hon inte kämpat så hårt .. ja, man vet ju aldrig. 

HON var i alla fall övertygad om att hon räddade ett liv den dagen.

DNExpr., AB,

3 kommentarer:

 1. Jag vet att det egentligen är tragiskt men jag kan inte sluta skratta. Förlåt.....:-)))

  SvaraRadera
 2. min pappas styvbarnbarn fastnade inne i en stol så de fick såga lös henne=)

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet10/4/12 11:20

  Makens kusin fastnade som liten med huvudet mellan ryggstöd och sits i en stol. Hur man än vände och vred på ungen gick det bara inte att lirka loss huvudet. Innan man tog till sågen avslöjade han i alla fall att krupit igenom med fötterna först. Det löste problemet; kroppen gick igenom men inte huvudet.

  SvaraRadera