söndag 29 december 2013

Jag ser mig i spegeln ..

.. och inser att det är kraftigt för sent att leva efter devisen "Lev farligt, dö ung och bli ett vackert lik".
Ungefär så här upplever jag mig själv. Till ögonen nedsänkt i mossighet!

Så jag nöjer mig med att försöka överleva Förkylningen från Helvetet, som till och med lyckats golva Maken som just nu sover i den fåtölj som jag hade tänkt använda för samma ändamål.

Det är rätt skönt att du också blev sjuk .. säger jag, eftersom vi aldrig tidigare varit sjuka samtidigt. Nu vet du EXAKT hur jag mår!!

Du menar alltså att jag bara är sällskapssjuk? .. rosslade han fram, innan han förlorade medvetandet.

Själv försökte jag tvinga igång hjärnverksamheten .. där någon verkar ha dragit ur kontakten .. med hjälp av kapitlet "Miljöpartiets invandringspolitik" i boken "Invandring och mörkläggning".

Det kanske inte var det smartaste valet av bok i nuläget? Att 41% av landets journalister jämfört med allmänhetens mer blygsamma 12% sympatiserade med Miljöpartiet under senhösten 2011 .. det visste jag redan och hade jag inte vetat det så hade jag förstått det i alla fall. Miljöpartiets "politik" ifrågasätts så gott som aldrig .. inte ens i SVT?

Men så stöter jag på Motion 2012/13:A393 .. och den hade jag aldrig någonsin hört talas om tidigare. "Den svenska drömmen"??? Varför har maskrosviftarna inte skrivit spaltmeter om denna fantastiska vision???

I boken sammanfattas Miljöpartiets önskemål i 29 punkter och när jag läst dem så tänker jag att  ...  här måste de verkligen ha läst motionen som fan läser bibeln eller vinklat det hela för att löjliggöra medias gullgrisar. För böcker som vill föra fram en sanning måste ju läsas med kritiska ögon, eller hur?

Så jag tragglar mig igenom motionen .. kanske inte med våldsamt intresse, men tillräckligt för att förstå att det som jag upplevde som ett skämt, tydligen var på fullt allvar??

Men media omfamnar "Den svenska drömmen" så till den milda grad att de inte ifrågasätter ett enda ord eller bara tar den för given?? Låtsas som om den är möjlig?

ALLA tycker, LÄS bloggarna som förändrade Sverige och missa för all del inte twitterinläggen som ALLA pratade om??

Hur många är ALLA?? ... och framför allt .. VILKA är ALLA??

Anna Dahlberg skriver om att debattklimatet i Sverige inte bara kuvar samtalet utan också gör oss dummare. Vilka OSS??

Debattklimatet i Sverige gör att fler och fler vänder sig till, informerar och diskuterar med varandra i stället för att stimuleras av medias "objektiva" och "debattskapande" artiklar. Men medias maskrosbarn på redaktionerna är så upptagna med att såga av grenen de sitter på att de inte märker det.

Fast vad gör det. Om Miljöpartiet .. och/eller Vänsterpartiet .. får verklig makt i en regering .. ledd av en sosseledare som helst delegerar, förhandlar (kohandlar) eller "tänker om" .. så behöver bara vår mediaelit utvandra från landet en tid för att åter invandra och få del av den omfamnande och vackra drömmen om Sverige.

Om den fortfarande är aktuell efter ett par år, förstås?

För kostnaderna för den vackra drömmen är skyhöga. Tillsammans med de höjda skatterna, den utökade offentliga sektorn, alla nya miljöavgifter, de högre konsumtionskostnaderna som blir en naturlig följd av de höjda transportkostnaderna, satsningarna på "den nya" skolan, de ökande behoven av sjukvård och äldreomsorg och återbetalandet av pensionerna till dagens pensionärer .. pengar som .. tatt slut? de´vete fan hur?  ...  så är det frågan om det inte är lönsammare att stanna var som helst där det inte finns några Miljöpartistiska drömmar om en bättre värld?

För "den svenska drömmen" kan inte sluta på annat sätt än att ALLA .. oavsett var vi är födda .. får möjligheten att själva betala för våra egna "trygghetsförsäkringar". Det finns inget .. INGET .. rimligt sätt att finansiera Miljöpartiets dröm utan att helt montera det sociala skyddsnätet .. det vi allmänt kallar "Välfärden".

Men som sagt .. nu är jag alldeles förskräckligt förkyld och tänker sakta och luddigt. Miljöpartiet kommer förmodligen aldrig att få majoritet i ett riksdagsval och även om våra journalister, med vidhängande kultursvans, inte har en aning om kostnaderna för någonting, och särskilt inte drömsamhället, så förutsätter jag att majoriteten av svenska folket kan räkna ut vilken sida av mackan som smöret finns på??

Och för dig som inte vet det ...


.. det är ALLTID den sida som hamnar neråt om du tappar taget om den.


DN, SvD,

1 kommentar:

  1. Röker Mp på innan motionsskrivandet? Nu tänkte jag fel dom käkar svamp (ekologiskt odlad)förstås - men vilken svamp det måste vara - inga tungmetaller där inte men mycket annat skojsigt.

    SvaraRadera