måndag 24 mars 2014

Att såga av den gren man sitter på ..


 ... är något som man bör undvika, särskilt om grenen redan är bräcklig och ostadig och fallhöjden är dödlig.

Men den här valrörelsen tror jag blir den slutliga dödsstöten för dagstidningen .. och då speciellt kvällstidningen .. i sitt traditionella pappersformat. Att våra journalister och de flesta andra medie- och kulturarbetarna stöder vänsterblocket i politiken och nu arbetar för högtryck med att "vinna valet" är uppenbart för alla och envar .. men vad som tydligen inte är uppenbart för de ivriga "valarbetarna" är att de idogt sågar bort den trovärdighet som säljer deras alster.

Varför ska någon betala för gårdagens nyheter i en tidning där journalistiken fått ge vika för "strategiska kommunikatörer som vill sälja in sin version av verkligheten"?

Vem vill betala för att läsa artiklar där det personliga tyckandet är överordnat fakta och där propagandan går före verkligheten, när det går alldeles utmärkt att tycka själv .. alldeles gratis .. på ett faktabaserat underlag som finns tillgängligt för alla som orkar leta efter sanningen i den verkliga verkligheten?

Att formulera en lögn kräver ingen utbildning .. du kan göra det själv utan att betala för att låta någon annan göra det åt dig och slipper bli lurad på köpet!

Under det senaste året har jag inte mött någon som tror att dagstidningarna speglar någon form av sanning .. bortsett från dem som medvetet VILL att önskningar ska upphöjas till sanningar för att uppnå någon form av fördel. Men den gruppen köper inga tidningar .. de läser bara rubrikerna och Aftonbladets ledarkrönikor på nätet.

"Såga av ett ben kan vilken läkare som helst göra. Att sätta på det igen är genast svårare" ... sa den danske författaren Palle Lauring, och det är väl något att tänka på för dem som har sin försörjning i trovärdighetsbranschen.

Så egentligen ligger det i medias intresse att Alliansen vinner valet i höst. Det är det enda som kan få deras trovärdighet att överleva .. motsatsen skulle bevisa att deras insats i valrörelsen var byggd på lögner och propaganda, vilket i sin tur riskerar att leda till den tidningsdöd alla desperat vill undvika?

Alternativet är en statsägd mediaapparat med nyttiga idioter som får monopol på all nyhetsrapportering?


Propagandamakarens avsikt är att få några människor att glömma att vissa andra människor är mänskliga./Aldous Huxley

Varför är propaganda så mycket framgångsrikare när den hetsar till hat än när den försöker framkalla positiva känslor?/Bertrand Russell

Through clever and constant application of propaganda, people can be made to see paradise as hell, and also the other way round, to consider the most wretched sort of life as paradise./Adolf Hitler

7 kommentarer:

 1. Vad skall man då säga om statstele-
  visionen. Varje dag matas vi med pro-
  paganda, som vi dessutom är förplik-
  tade att betala för!
  Nu är det dag efter dag med Bildt och
  hans rysshat. Vedervärdig krigspropa-
  ganda.
  SVT kanal 1 kör varje dag Forum i
  flera timmar, där elitens budskap
  skall trummas in.
  DDR dog inte utan flyttade norrut!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Skrivfel! Skall vara kanal 2!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 3. Jag har helt slutat titta på alla former av debattprogram för något så vinklat trodde jag inte var möjligt.Och som sagt-Det ska man dessutom betala för.

  SvaraRadera
 4. Det är väl extra festligt att du måste betala även om du inte har tv. Även om du har dator utan internet eller med urusel internet anslutning och inte kan se några program så måste du betala.

  Plus att styrelsen består av politiker och politiker utnämnda tjänstemän.

  Som grädde på moset kör man riktigt skojfriska reklamkampanjer där kändisar och andra skryter om hur opartiska man är! Dessa kampanjer betalar du för!

  Att man finner sig i detta vansinne är ju närmast helt horribelt. Vi förtjänar förmodligen de skojare vi har som styr och ställer med oss.

  "mer hjärntvätt tack,jag tänkte lite fel nyss"

  SvaraRadera
 5. Nej någon mer hjärntvätt vill då inte jag ha och märker jag det minsta i den vägen ( och det kryper in i det mest oväntade program) så stänger jag av.Jag tycker det är rent skrämmande när Svt kör propaganda och vägrar att lyssna.Det är mer än nog nu.Kan tänka själv.

  SvaraRadera
 6. Man väljer själv vad man vill läsa och vad man vill se på TV. Ingen tvingar någon att se på någon speciell kanal eller att läsa en tidning.Den frigjorda tiden kan med fördel t.ex. användas till att söka info på nätet.

  SvaraRadera
 7. @ Jakobben "Man väljer själv vad man vill läsa och vad man vill se på TV."

  Nej inte alls. Tvärtom. Den som producerar programmen bestämmer själv vad som tittarna skall få se. De har en urvalsprocess av guds nåde. Med enorma resurser och tillgång till hela världens alla händelseförlopp filtrerar de fram precis exakt det som anses lämligt för stunden.

  Tittaren vet inte alls vad som komma skall. Eller på vilken kanal det faktiskt kommer att visas riktiga nyheter. Eller om vi får höra hur alliansen lagt fram en kanonad av nya förslag. "Jaså har de, intressant, vad kan det vara". Och innan dessa presenteras, överhuvudtaget, knappt inte ens i rubrikform, så kommer då informationen "kritik mot alliansens nya förslag kommer från såväl forskarhåll som aktiva på golvet. Vi intervjuar nu fackrepresentant A, B, och C samt forskare A, B och C vilka vi ju har förtroende för och känner väl sedan tidigare..helt oberoende och med rätt partibok, hör här nu bara hur hård kritiken är.."

  Och detta innan vi ens förstått vad förslagen är för något. Än mindre vad tanken med dem egentligen är. Och så här håller det på nästintill hela tiden. Märkligt att alliansen som sådan når över fyraprocent spärren i opinionsundersökningarna.

  Borgström neutral kvinno ombudsman eller knallröd kommunistpartist?

  SvaraRadera