torsdag 27 mars 2014

"Att vara kvinna är ett fruktansvärt svårt jobb ..


 .. eftersom det i huvudsak består i att umgås med män" .. sa Joseph Conrad någon gång i början på förra århundradet. I dag finns det något fler kvinnor att umgås med i maktens korridorer, men det är förvånansvärt få som orkar hävda sig när maktens män talar och kräver och det är också förvånansvärt många citat OM kvinnor som myntats av män?

Därför blir jag så glad när kvinnor som Maud Olofsson och Annie Lööf  .. precis som förra statssekreteraren Ulrica Schenström gjorde 2007 ..  helt frankt vänder ryggen till det spektakel och den politiska lekstuga som Peter Eriksson förvandlat KU till under sin tid som ordförande.

Från den dagen då Miljöpartiet förlorade sina "rättmätiga" ministerposter har den enda makt Peter Eriksson förfogat över varit just ordförandeskapet i KU .. och jag förstår att han är bitter .. men uppgiften är "att bereda frågor och väcka förslag av konstitutionell och förvaltningsrättslig betydelse, samt att granska statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning" .. och inte en partipolitiskt förmån, en gratis hämndchans eller ett frikort till publicitet av en svartmålning av "fienden".

"Det behövs mod bara för att vara kvinna" .. sa Mae West som faktiskt .. och ärligt .. är en av mina kvinnliga förebilder. Därför så känner jag mig själv så stark när andra kvinnor går mot strömmen, sätter ner en välformad klack och säger .. det här verkar meningslöst, så det sk*ter jag allt i!!!

"Kvinnor måste lära sig att ingen ger dig makt. Du bara tar den!"  .. sa Roseanne Barr som är född bara några år före Maud Olofsson.

Och svårare än så är det kanske inte .. även om de mest jämställda män blir som förbytta när kvinnor verkligen GÖR och BETER sig på det sätt som de utåt säger att de önskar att kvinnor ska göra? Det vill säga .. vågar det som de själva väjer för!

Det är väl därför en felsägning slås upp som en LÖGN när de inte lyder order?? Någon j***a ordning får det väl ändå vara?

Centerpartiet har en tradition av starka kvinnor, modiga kvinnor och frispråkiga kvinnor .. en tradition som gör att jag hellre röstar på Centern än på F! som till största delen består av .. ja, det kanske jag ska ha osagt förresten?


Sagt om makt ...
Förr höll sig makthavarna med hovnarrar. Det behöver våra dagars makthavare inte längre./Wolfgang EschkerExpr., Expr., DN, DNSv.Tidskrift, SvD, SvD, SvD,.. och så förstår jag precis vad Sanna Rayman upprörs över, men jag gillar Maud Olofssons tvärnekande ändå!!! Så kan det bli när politiken helt förlorat sin trovärdighet.

10 kommentarer:

 1. Det är precis dina kommentarer som bekräftar att om vissa hen tror så mycket på sin dogm så kan vad som helst ursäktas för att bekräfta den. Vad har det med kön att göra om hen ljuger?!
  Du verkar mycket bitter som försvarar lögner......

  SvaraRadera
 2. Anonym .. OM hon nu ljuger?? Eller om hon är felinformerad? Det har ingenting med kön att göra det heller.

  Men att jag tycker det är trevligt med starka kvinnor, eftersom jag är kvinna själv är kanske relevant i sammanhanget .. men dock ingen dogm som behöver bekräftas??

  Vad är det du vill ha fram egentligen?? Att jag är en bitter och usel människa??

  Spelar det verkligen någon roll för dig??

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig Anybody och bland starka härliga och modiga kvinnor platsar du min älskade cybersyster!

  SvaraRadera
 4. Nej Anonym. Jag har följt Any länge och och att kalla henne bitter är långt ifrån den bild jag har fått av henne.Den ettiketten är verkligen taget ur luften och saknar helt substans.

  SvaraRadera
 5. Hahha, så djävla roligt jag dööör =))

  SvaraRadera
 6. Så där går det när man missar nyheterna under dagen. Plötsligt står någon borgarbrutta och absolut blåljuger rakt upp och ner.

  Men jag har bara sett den senaste nyhets sändningen som avslöjar den stora lögnen. Dvs ATT den har skett. Och att kritiken är stenhård. Men jag förstod inte vad själva lögnen består av. Kan någon hjälpa mig?

  den handfallne och halvdöve

  SvaraRadera
 7. Jag har alltid gillat Maud Olofsson. Och speciellt mycket när hon vågade säga att hon gillade att ha makt. Det är modigt att våga erkänna det. De som påstår att de inte gillar det ljuger. Det fina i kråksången var också att hon förklarade på ett väldigt bra sätt varför hon gillade att ha makt....:-)

  SvaraRadera
 8. På tal om F!, hörde du deras uttalande om betyg och skolan nu när det kom på tapeten igen. "Vi vill införa en läxfri och betygsfri grundskola" suck.....kan någon förklara varför den åsikten ska ha lika mycket värde/plats som andra åsikter i en demokrati?

  SvaraRadera
 9. @Martin. "kan någon förklara varför den åsikten ska ha lika mycket värde/plats som andra åsikter i en demokrati?"

  Enkelt. Eftersom läxor är ojämlika. En del har svårt för läxor medan andra har enkelt. Vilket blir orättvist. Vissa har en bra läxmiljö hemma. Vissa har en urusel läxmiljö hemma. Vissa har föräldrar med akademisk utbildning. Vissa har föräldrar som är analfabeter. Vissa får bra betyg vissa får dåliga betyg. Vissa läxor är tråkiga vissa är roliga. Vissa dagar är det soligt och varmt ute vissa dagar är det kallt och grått ute.

  Ständigt dessa orättvisor och ojämlikheter. Som är bra att utnyttja för att själv få makt och bekräftelse. Social identitet och betydelse. Den lätta vägen. Den lockande vägen.

  Men det kan bli ännu lättare. Avskaffa betyg, läxor, prov, fulhet, dåligt väder, sjukdom och många ord som kan anses nedsättande. Inför en jämlik baslön för alla oavsett ifall man jobbar eller inte. Om man behöver den eller inte.

  Därefter kan alla tv-nyheter handla om diskussioner i uppriven patos-atmosfär huruvuda baslönen skall höjas. Hela tiden. Då blir det så lätt att de flesta människor kan bli politiker. Vilket blir rättvist. Äntligen.

  SvaraRadera
 10. Anonym 12:02 .. Åhh, du beskriver Paradiset på jorden. Om du sedan lägger till ett avskaffat eller obetydligt åldrande så hamnar vi i Shangri La! :-)

  Är du politiskt engagerad?? Kan jag rösta på dig??

  (underteckna gärna med lämpligt alias så jag känner igen dig .. typ "Frälsaren" eller något liknande ;-)

  SvaraRadera