lördag 15 mars 2014

Om man tar (a)FAN i båten så ..

.. så får man ro av bara helvete ... sa en person i min bekantskapskrets en gång. Det tyckte jag lät bättre än original-ordspråket och i dag är det mer än aktuellt.

När Expressen tog Researchgruppen i båten för att snoka upp identiteten på privatpersoner som kommenterat på Avpixlat, så gjorde de det fullt medvetna om att researchgruppen bestod av  sympatisörer till AFA och fullt medvetna om att de skulle hänga ut och trampa på människor som inte gjort mycket mer än att de uttalat en åsikt.

Något som ännu är helt lagligt i vårt land .. och som Expressen INTE solkade ner sig med att göra.

När Stefan Löfven bestämde sig för att närvara vid motdemonstrationen i Kärrtorp, som kom efter den verkliga demonstrationen där proffsdemonstranterna lyckades knivhugga varandra,  så gjorde han det arm i arm med vänstern .. och AFA som var de mest framträdande aktörerna. Genom sitt handlande legitimerade han det "goda våldet" som sedan blev ett begrepp för journalistkåren, som har samma inställning som AntiFascistisk Aktion .. "antifascism är alltid självförsvar".

Vad som är "antifascism" verkar variera .. det kan lika gärna vara hot och angrepp riktade mot anställda på Migrationsverket och Arbetsförmedlingen som skadegörelse och hot mot småbarnsfamiljer, och deras hem, där någon tillhör "fel" parti.

Nu senast är det till och med "rätt" parti som burit sig fel åt (?) och dragit på sig afaiternas missnöje och jag har aldrig tidigare lagt ut en länk till flashback, men den här innehåller så många ögonbrynshöjande länkar att jag gör ett undantag.

Dick Erixon skriver i sin blogg .. Det är så att man undrar vad skillnaden är mellan “antifascister” och fascister. Båda föraktar liberal och fri debatt. Båda använder hot och våld för att försöka tvinga på andra deras uppfattningar. Båda är hot mot vår demokrati. Men av någon anledning ses det mellan fingrarna när vänsterextremister agerar totalitärt .. och jag kan inte låta bli att hålla med honom.

"Sverige behöver en strategi mot rysk propaganda" ... skriver Olle Wästberg, tidigare generaldirektör för Svenska institutet och krigsplacerad avdelningschef vid Styrelsen för psykologiskt försvar, i SvD i dag. Han fortsätter .."Perioden 2006–2014 har varit vår tids motsvarighet till 1925 års försvarsbeslut, den nedrustning som kunde ha kostat Sverige dess frihet. Det reviderades 1936 och Sverige började då rusta upp.
Av allt att döma kommer vi nu åter börja bygga upp det nationella försvaret. I det måste ingå att återupprätta ett civilt psykologiskt försvar. Vi ligger i dag vidöppna för propagandakriget."

Jag skulle tro att Putin ser på Sverige med ett lyckligt leende just nu .. här behövs inga ryska insatser för att dra igång vänsterpropagandan inom landet och löjet/svartmålningen utanför gränserna, det sköter våra egna journalister så väl själva när de sorterar nyheterna så att rätt bild ska framstå inför det stundande valet.

"Löfven är feg" .. säger Jimmie Åkesson.

Har han något annat val .. undrar jag. För hur ska han kunna ha en åsikt om någonting alls så länge som han går  i kort koppel med Aftonbladet, LO, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och bevakas av både Säpo och Afa?

Arme man .. inte undra på att hans parti står och stampar på ca 32-33 % medan han själv kompromissar och glider fram mellan riktningsvisarna och målsättningarna.

DN, DN, SvD, SvD,


5 kommentarer:

 1. Stefan ansluter sig tydligen till samma strategi som Herman.

  Göring: "Jag bestämmer vem som är jude".

  Löfven: "Jag bestämmer vem som är fascist".

  Den vanlige väljaren har rimligen svårt för att förstå hur det kunde bli så här tokigt, felaktigt och småfarligt.

  Anders S

  SvaraRadera
 2. Man tar sig för pannan när man läser i Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/patrik-svensson-hotet-kommer-fran-hoger/

  Hur kan man vara så öppet naiv och tro att det är skillnad mellan hat och hat? Skillnad på att misshandla, hota och vandalisera?

  Sydsvenskan börjar nu så skateliga att sjunka ner i proffstyckardyngan!

  Men bara vänta, vi kommer att få se mer av extremist våld och media kommer att göra allt för få det till att det bara är ena sidans fel.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson17/3/14 00:07

  Ja du Melmac, man tar sig för pannan!
  Sydsvenskan, som när jag växte upp var en trygg oberoende liberal tidning, verkar numera ha våldtagits helt av självgoda liberala anarkister till journalister som HATAR allt SD står för. Sålunda är SD:s fiender Sydsvenskans vänner...
  Just nu toppas nätversionen av Sydsvenskan av denna ingress:
  "Det blev en mäktig styrkedemonstration mot nazism när uppåt 10 000 människor tågade genom Malmö.
  – Vi är alla antifascister, skanderade maskerade AFA-aktivister, som tog täten före vanliga Malmöbor."
  Längre ned i artikeln skriver man:
  "Artisten Mikael Wiehe gick tätt bakom AFA-demonstranterna och kallade dem "goda människor".
  – Jag känner en frihet och en lätthet över att äntligen vara bland människor som agerar, sa han."
  Ja men så härligt då! Att normalisera AFA, låta AFA bestämma debatten, sossarnas starka hen (fru Katrin Stjernfeldt Jammeh) har heller inga problem med delta i tåget som våldsextremisterna från AFA leder. http://www.sydsvenskan.se/malmo/1400-live-fran-demonstrationen/
  I kampen mot SD (som är den EGENTLIGA orsaken till dessa otaliga manifestationer) är alla andra "goda".
  Fy fan, vilket hyckleri!

  SvaraRadera
 4. social friktion

  socialistisk manifestation

  massmedial manipulation

  SvaraRadera