tisdag 23 december 2014

Om jag överlever den här julen ..


.. så är det inte den Förskräcklige Maurice förtjänst.

Aldrig har julförberedelserna varit så motiga som i år. Det kan bero på en ytterst engagerad och deltagande Siamanx. Det finns inte ett enda utrymme i huset där vi kan lägga ifrån oss något ätbart eller inslaget utan att där står en förhoppningsfull katt beredd att äta eller packa upp nyheterna.

Nu behöver han ingen stol för att komma upp på spisen, borden, diskbänken eller andra skåp, hyllor eller bänkar. Så fort som det handlar om matlagning eller julklappsinslagning så måste Maurice stängas in någonstans eller kastas ut på verandan .. där han sitter och klagar så högljutt att det är ett under att ingen djurskyddsmänniska har uppenbarat sig.

Men om vi glömmer bort att vi har en Siamanx så märker vi det så fort vi placerar något på en ledig yta. Han är som en hårt pumpad boll, hoppar upp, vi kastar ner, bara för att få honom på bordet/bänken/spisen på uppstuds igen. Stressnivån är hög av förklarliga skäl.

Han äter ALLT! Särskilt förtjust verkar han vara i bakverk av alla slag och han använder sina tassar som händer, vilket gör att han blixtsnabbt kan kapa åt sig en kaka eller köttbulle på nerväg från bordet även om vi kastar ner honom innan han landat.

Bortsett från att han är skvatt galen så tror jag att han har ADHD också .. säger Maken uppgivet, trots att han och Maurice har ett Pettson/Findus-förhållande och är fullständigt oskiljaktiga.

Jag för min del tycker att det är som att ha en oförutsägbar, kaosframkallande privat rödgrön regering här hemma.

Jag har städat .. som jag brukar göra dagarna före jul i alla fall, och i dag dammsög jag och torkade av golven. Precis när jag belåtet beundrade mitt verk så upptäcker jag små jordiga fotspår som ledde till en krukväxt som "hamnat" på det nystädade golvet i vardagsrummet.

Visserligen är stampade jordgolv ursprungliga och har sin charm .. men just i dag kändes det inte så stämningsfullt.

Och medan jag gjorde en extrastädning/nystädning .. så passade marodören på att tömma sin leksakslåda över hela golvet.

Vi har också köpt en svindyr sk Konstgran i plast, för att undvika vattenskador på golvet vid "eventuella" klättringsolyckor. Vi tog in den i går .. och i dag åkte den ut igen. Vi höll på att kvävas av plastångorna som till och med tog över hyacintdoften.

Klockan tre hade vi INGEN gran .. något som aldrig hänt så här nära julafton.

Maken var inte hemma och jag beväpnade mig med en såg och traskade ut i skogen. Gick och gick och gick och gick och till slut konstaterade jag att det inte fanns en enda anständig gran inom det område där jag kunde såga av en. Eftersom jag är en lättstressad person blev jag till slut så desperat att jag allvarligt funderade på att ta in en en eller en tall eller en vissen björk .. bara för att få något att hänga upp glittret på.

Men som vanligt, alla problem löser sig om man bara tar det lugnt. Som Maken gör .. alltid .. till skillnad från mig .. och därför så har vi en trefjärdedelsklädd gran på plats just nu. Men eftersom vi redan nu fått plocka bort ett antal intressanta julkulor så misstänker jag att den bara är halvklädd i morgon.

Vi får se hur länge den får stå där? Jag misstänker att den här julen kommer att kvala in på topp tre när det gäller jular jag minns.

7 kommentarer:

 1. Det tror jag med. Att julen "kommer att kvala in på topp tre när det gäller jular jag minns" alltså.

  Imorgon ska jag åka iväg och fira jul i ett annat hem med siames. Den siamesen har några år på nacken nu så det går aningens lugnare till.:-D

  God jul på dig!

  SvaraRadera
 2. Påminn mig om att aldrig skaffa mig en siames ;)
  God Jul!

  SvaraRadera
 3. ☆ God Jul! ☆

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet24/12/14 11:54

  Så den makalöse Maurice har övergått till att vara den Förskräcklige Maurice? :-)
  Det låter verkligen som om han höjer spänningen i ert hem.

  SvaraRadera
 5. Skrattar alltid högt när du skriver om Maurice och hans äventyr. God jul på er alla!

  SvaraRadera
 6. Önskar er alla en God Jul

  SvaraRadera
 7. God Jul
  hoppas din jul inte blir en KATTAstrof

  SvaraRadera