måndag 29 juni 2015

Skälvkänslan är påtaglig hos DÖdlorna i Almedalen?


Särskilt duktiga lärare ska få mer betalt .. säger Stefan Löfven stolt och tror att han har löst skolans alla problem. Men .. vad är det för skillnad på det här förslaget och Jan Björklunds förslag om att särskilt duktiga lärare ska få mer betalt?

Det påminner nästan om Stefan Löfvens lösningsförslag när det gäller tiggeriet. Det var väl också en direkt kopia av vad han tidigare kallade för Moderaternas fiskande i grumliga vatten?

Läraryrket behöver en högre status som uppnås med högre löner .. enligt statsministern. Men hur blir det då med särskilt duktiga sjuksköterskor, duktig hemtjänstpersonal och duktig vårdpersonal inom omsorgen? Behöver inte vårdyrkena få en högre status för att lösa problemen med nyrekrytering inom vården som också har låg status och låga löner?

Poliserna borde väl också få något uppiggande, nu när arbetsbördan ökar i takt med befolkningsökningen? Kanske inte mer betalt .. för det har ju inget alliansparti föreslagit än, men lite högre befogenheter att verbalt tilltala dem som planerar att ta livet av sin nästa? Alltså inget våld eller så .. men liiiite högre tolerans för ett eller annat kraftuttryck i stridens hetta?

Årets Almedalsvecka är .. sett så här på avstånd .. den minst intressanta någonsin.

DÖ ligger som en våt filt över hela tillställningen. Vad spelar alla vackra ord för roll när åhörarna inte längre kan förlita sig på att det som sägs är sant och inte ingår i någon slags byteshandel med deras förtroende som insats?

En dödla är en avliden reptil, enligt Livet.se. En definition som jag tyckte var så rolig att jag i åratal har använt för att beskriva dem som lovar mycket men aldrig levererar.

Politiska DÖdlor är det väl lika mycket liv i som en vanlig dödla när de håller tal där de inte låtsas om att de tillsammans har förändrat de tidigare demokratiska spelreglerna till ett DÖmokratiskt falskspel där det ena politiska blocket recyklar det andra politiska blockets hånade och förkastade politiska visioner för att vinna det blockets väljares röster eftersom det egna blocket läcker röster till ett parti som enligt ALLA etablerade DÖdlor inte finns.

Inget politiskt parti verkar ha tillräckligt mycket förtroende för sin egen politik för att direkt adressera väljarna med löften om att lösa de problem som väljarna anser vara mest angelägna.

Då är det säkrare att utlova möjligheter till extra lönepåslag på 3000 kr till de lärare som kommunerna frivilligt vill höja lönerna för. Och det vet vi ju alla hur mycket pengar som våra redan hårt ansträngda kommuner är beredda att FRIVILLIGT avstå från, eller hur?

Definitionen av osäkerhet är .. enligt Livet. se .. skälvkänsla, något som visar sig extra tydligt nu under Almedalsveckan.


Expr.,


4 kommentarer:

 1. Har nog inte tidigare varit så trött på politiker som jag är nu, troligen en följd av DÖ...
  Såg dessutom att Sveavägen 68's politikmicro bakat en ny ordsufflé i som kallas utvecklingsmoral????
  Tyvärr (för (S) brukar ju inte suffléer vara så kul efter några timmar)

  SvaraRadera
 2. Alltså det är fullständigt befängt att 3000 spänn mer i månaden till läraren skulle förändra elevernas resultat. Har man elever som är mer intresserade av mobilen och vad som händer på nätet än av skolarbetet så hjälper det inte hur mycket man än höjer lärarnas löner.

  SvaraRadera
 3. Den där Uarda Akademiens ordlista på livet.se hade jag aldrig sett. Något av det bästa jag sett. Kommer nog att bli det sista jag ser.

  När min familj till sist bryter upp dörren och hittar mitt torra skelett framför datorn kommer det att vara ditt fel, hör du det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! En medberoende medmänniska gör det egna beroendet lite mindre iögonenfallande. Tillsammans kanske vi kan bli många och engagera hela landet i någon form av ordakrobatisk galenskap? ;-)

   Radera