lördag 12 mars 2016

"Och vad är det då som gör oss stolta över vårt land?" ..


.. frågade Stefan Löfven när han talade vid Kommunkonferensen i Örebro i dag. Jag tror att svaret var "den svenska modellen" som är socialdemokraternas senaste varmluftsballong som svävade över hela talet.

Sedan ägnade han den mesta tiden åt att lägga skulden och ansvaret för kaoset efter valet på den tidigare regeringen och om man stryker alla de passagerna så blir talet hälften så kort. Vilket statsministern förmodligen hade tjänat på.

Rörigheten och handlingsförlamningen i samband med asyl- och flyktingmottagning/boenden var naturligtvis inte bra, men vad kan man förvänta sig när EU inte tar sitt ansvar .. "någon förbannad ordning får det vara i en samarbetsunion!".

Vilken förbannad ordning Stefan Löfven förväntar sig är ännu en väl förborgad hemlighet .. men eftersom han talade om SVERIGE (11 ggr) , svenska modellen (12 ggr), den blågula flaggan (2 ggr), svenskt rustande av människor och vårt land .. mer engagerat än vad vi någonsin hört från Jimmy Åkesson, så har han nog förträngt förra årets tal om att Hans Land inte tänkte bygga Murar.

Löfvens nya tilltal .. Vänner - Sverige reser sig .. klingar det också bekant för dem som brukar tilltalas som sverigevänner?

Jag tror också att Sverige kommer att resa sig igen. Men eftersom min personliga uppfattning är att Sverige ännu inte nått bottennivån så tror jag inte att sossarna och Stefan Löfven kommer att regera när det sker.

Sveriges mest akuta och största problem tror jag inte ens att statsministern är medveten om. Det brukar ju vara så .. först vet de närmast berörda, sedan vet större delen av befolkningen, sedan reagerar media .. och plötsligt ligger en het potatis i knät på regeringen.

Så i stället vänder sig statsministern till sina 500 åhörare och säger .. Vänner, jag skulle vilja läsa en dikt.


Men jag blev så inspirerad av Stefan Löfven att jag plockade ihop en minst lika angelägen "dikt" till regeringen i största allmänhet och Anders Ygerman i synnerhet ..

Situationen inom polisen är katastrofal
- stämningen är låg.
Poliser tvångsförflyttas,
ingenting fungerar,
poliser slutar
och nu går de över till den privata säkerhetssektorn
- försäkringsutredare, lärartjänster och annat.

Lönen är låg, arbetstiderna oförenlig med normalt familjeliv
- de förbereder sig för konflikt och strejk.
Medarbetare flyr,
medarbetare mår dåligt,
det räcker nu!
Tystnaden signalerar .. "Passar det inte kan ni sluta"
- vem ansvarar då för att det finns några poliser på gatorna.

"Nu gör vi upp med år av missbruk av New Public Management och skapar en välfärd där professionerna och tilliten får styra istället för konstgjorda marknadsmodeller" .. sa Stefan Löfven, lyckligt okunnig om rikspolischefens faiblesse för Lean .. även kallat Fiskmåsmanagement .. som är en "konstgjord marknadsmodell" som Dan Eliasson tidigare infört .. och misslyckats med .. på både Migrationsverket och Försäkringskassan.

För utan en fungerande polismyndighet blir det nog svårt att få Sverige att resa sig igen .. .för någon förbannad ordning får det vara i en samhälle.
AB, Expr., SvD, SvD,

6 kommentarer:

 1. Hej.

  Kanske man skulle skicka en kopia av 'Ad Herennium' till Rosenbad?

  Vågar man sig rentav på att bifoga Sun Tzu och Konfucius?

  Eller åtminstone Egil Skallagrimssons saga?

  Snart kommer kanske sossarnas nästa slogan: Sverige först!, alternativt Bevara Sverige!

  Hrm, nationalistisk socialdemokrati, var har jag hört det förr?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Tjoho. Jag har lagt av med att kommentera politik, eftersom läget är så j-a hopplöst. Men nu gör jag ett undantag, eftersom du är så j-a hopplös du också. Om du haft ngt enda vett i skallen hade du inte skrivit ett så j-a korkat inlägg som detta.
  1. "Jag tror också att Sverige kommer att resa sig igen. Men eftersom min personliga uppfattning är att Sverige ännu inte nått bottennivån så tror jag inte att sossarna och Stefan Löfven kommer att regera när det sker."
  Sorry, men detta kommer inte att hända. Om svullen Kindtand Bhräkpha tar över kommer inget att hända. Tror du verkligen hon är räddningen på dina problem?
  2. Du ägnar extremt mycket tid och utrymme vad vår icke statsminister och hans skitregering har att säga. Varför? Det vet väl alla vid detta laget att det är inkompetenta idioter vi har att göra med. Varför ta dem på allvar?
  3. För mig har utvecklingen varit denna (och du går i mina fotspår, fast du är så trög som om du vandrar i kvicksand): På 70-talet; politikerföraktet blev ett nytt modeord, jag tyckte inte det var rätt. Jag trodde faktiskt på den tiden att politiker gjorde sitt bästa, att de fick oförtjänt kritik.
  4. På 2010-talet blev begreppet politikerförakt en realitet. Och nu sex år senare skulle jag vilja påstå att politikerförakt inte längre gäller. För min del, som försvarade politiker på 70-talet, känns politikerhat som ett mer relevant begrepp.
  Undrar varför?
  5. Så kom nu in i matchen istället för att hålla på att fjanta om vad Steffe eller Ylva eller Åsa eller Gustaf gör eller inte gör. Dessa personer är helt och hållet och totalt irrelevanta. Nu skiter vi i dem och går vidare.
  Kom igen!

  V

  SvaraRadera
 3. Nu har två (!) utredare under mellanvalsperioden kommit fram till att Sverige ska indelas i storregioner, där de tidigare länden har mycket lite gemensamt. Det kommer att resultera i ytterligare nedrustning av vård och övrig samhällsservice, för att inte tala om demokratiunderskott, då mycket få kommer att ha kontakt med beslutsfattare. SD är de enda som problematiserar förslaget!

  SvaraRadera
 4. ..."en pratglad amerikan på Lanzarote.."?

  Sedan när har amerikanerna börjat med charterresor dit? Och varför?

  /cpc

  SvaraRadera
 5. Löfven lovade fler anställda inom välfärden. Skall de ta hand om sjuka och pensionärer eller skall det bli fler avlönade inom flyktingindustrin?

  SvaraRadera
 6. Svininfluensan eller har du blivit överraskad med en trevlig resa som födelsedagspresent?

  SvaraRadera