söndag 30 juli 2017

Det här är Anders Ygeman ..

.. flinande och vinkande när han är på väg in för att offentliggöra att han avgår som inrikesminister eftersom han inte fullgjort sitt uppdrag som ansvarig för samhällets krisberedskap och Regeringskansliets krishantering.

Eller som statsministern såg det, när han "valde den ansvarsfulla vägen" och "tog ansvar för landet" .. det vill säga, partiet .. Anders Ygeman tvingades avgå, offra sig sig för laget(?) på grund av Erik Bromanders, Moderaternas och Sverigedemokraternas ansvarslöshet?

Det påstås att Anders Ygeman kommer att kompenseras, för sitt stora ansvarstagande och lidande, med en ny ministerpost i den regering som Stefan Löfven hoppas bilda efter valet 2018.

Pilutta oss som trodde att den ansvarsfulla vägen innebar att fullt ansvar skulle utmätas.Värt att läsa:

4 kommentarer:

 1. Men Any, vad gnäller du på? Folket tycker ju att Statsministern har skött allt så bra.
  Folket litar på honom. Och då måste Ygeman också vara jätteklok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att det är någon form av gammaldags, omodern överlevnadsinstinkt som dyker upp så fort jag hör Stefan Löfven?

   Något som jag kanske måste få hjälp att göra mig av med? ;-)

   Radera
 2. Anders Y representerar idel ädel socialdemokrat och är därför omistlig för Stefan Löfven. Givetvis återkommer karln och med skattefinansierad avgång och allt!

  SvaraRadera
 3. Ansvar & plikt blir allt mera gåtfulla ord i det svenska språket; man trodde man visste vad de betydde, att det liksom var hugget i sten, men är det säkert att man vet deras betydelser numera bara för att man känner till den gamla betydelsen? Kanske svenskan är ett mer "levande" språk än många andra, där orden, likt ormar, ömsar skinn..?

  SvaraRadera