fredag 21 juli 2017

Var är Stefan Löfven??


Gränslöst är nog det ord som bäst beskriver vidden av det IT-haveri hos Transportstyrelsen som nyligen uppdagats. Förutom att personuppgifter och bilder på miljontals svenskar hamnat hos främmande makt så har även känslig information om svensk infrastruktur – vägar, hamnar, broar och tunnelbanor – läckt ut. Detta är information som kan utgöra en allvarlig fara för rikets säkerhet. Det är dock inte främmande makt som aktivt har försökt tillskansa sig informationen utan Transportstyrelsen som högst frivilligt har gett bort den." .. skrev Aleksandra Boscanini GP för två dagar sedan, men ännu har ingen sett röken av Stefan Löfven.

Mannen som ska föreställa vår statsminister .. den högste ansvarige i landet .. lyser verkligen med sin frånvaro medan hans underordnade försöker mildra skadeverkningarna genom att bjuda journalisterna på kaffe, frukt och kakor.

I dag skriver Aleksandra Boscanini .. det handlar om känsliga uppgifter – däribland sådana om fysisk och psykisk hälsa – om miljontals körkortsinnehavare och personer som ansökt om körkortstillstånd, samt uppgifter om svensk infrastruktur.  Nu har det visat sig vara ännu värre. Läckan rör allt som funnits i Transportstyrelsens databas. Även belastningsregistret och polisens register över misstänkta har läckt. Så även hemadresser till svenska stridspiloter med civila flygcertifikat. Och hela det militära fordonsregistret. Det behöver knappast sägas hur allvarligt det är.[ ...] Det här handlar inte om att några tjänstemän på en myndighet har klantat sig. Det handlar om att regeringen genom sin inkompetens allvarligt har hotat – och fortsatt hotar – hela landets säkerhet och nu försöker komma undan med det. Det ska den inte få göra. Var är oppositionen?

Men fortfarande inget livstecken från statsministern som troligen vilar lugnt i hängmattan och hoppas att allt ska blåsa över.

TT har bett om en kommentar från statsministern, men hans pressansvariga hänvisar till Anna Johansson som ansvarigt statsråd .. men hon hänvisar i sin tur till att hon inte haft en aaning om någonting under de senaste ett och ett halvt åren och skyller på sin generaldirektör som i sin tur inte hade en aning om att det var olagligt att göra undantag i lagen. Anders Ygeman var i och för sig informerad om generaldirektörens aningslöshet .. men han hade heller ingen aning om vad generaldirektören på Transportstyrelsen inte hade en aning om och att han, som inrikesminister, kunde ha någon som helst skyldighet att informera infrastrukturministern om olagligheter som begåtts på Transportstyrelsen hade han inte en tanke på? Men inrikesministerns förtroende för Anna Johansson är lika stort som Anna Johanssons förtroende för den avskedade generaldirektören var och är och naturligtvis lika starkt och obrutet som Stefan Löfvens förtroende för Anna Johansson och Anders Ygeman är.. så statsministern kan lugnt fortsätta sin semester.

Och OM han händelsevis skulle vilja hetsa upp sig offentligt kan han ju ondgöra sig över det som händer i Polen där den sittande regeringen vill ändra i grundlagen så att landet får samma system som i Sverige där den sittande regeringen väljer vilka domare som ska utnämnas av dem som Domarnämnden föreslår.

Men det känns förmodligen bekvämare att kritisera andra länders varianter på vår egen svågerpolitik än att ta ansvaret för de egna ministrarnas inkompetens?

"I eftermiddags mötte infrastrukturminister Anna Johansson (S) riksdagens trafikutskott och ledamöter i försvarsutskottet. Oppositionen kräver svar: vilka skador kan ha uppstått på grund av Transportstyrelsens vårdslösa hantering av sekretessbelagda uppgifter? Flera i oppositionen, däribland Moderatledaren Anna Kinberg Batra, har begärt att statsminister Stefan Löfven träder ut på banan för att tala om vad regeringen visste och vad den gjort".

Jag hoppas att de sista dagarnas förhållandevis ljumma intresset från medierna och oppositionen är ett tecken på någon form av kraftsamling och inte på att de tänker låta regeringen sopa sin egen inkompetens, handlingsförlamning och oförmåga under mattan .. igen?

En handling(S)kraftig regering .. lovade Stefan Löfven i valrörelsen 2014 och det ska bli intressant att se hur många rödgröna väljare som tycker att han har levererat när de går till valurnorna om drygt ett år.


Men var är Stefan Löfven NU?


5 kommentarer:

 1. Vem tror att medierna och oppositionen,Sd har ju inget att säga till om,inte sopar problemen under mattan,de har de gjort i 20 år,västeuropas största per kapita invandring,som hotar rikets säkerhet 2000 jihadister,mångdubbelt fler kriminella hotar liv och lem på oskyldiga medborgare,snart kan vi säga adjö till vård skola och omsorg,trots rekordhöga skatter,Som kryddan på moset säger före detta Statsminister Reinfeldt att de migranter som kommer nu "äger landet",När skall förräderiet bli uppenbart för som han Reinfeldt,sade det sovande folket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, och även om man röstar på ett parti vet man inte vilken politik man får.

   Radera
 2. Löfven? Tja han är väl full i dagarna tre med anledning av 60-årskalaserandet.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  "Jag vill vara tydlig med att det här är inte okej. Så här får det inte gå till, och jag tycker det är en viktig fråga där jag vill vara tydlig med att det inte är okej att det gått till såhär. Det skall vara ordning & reda, det vill jag vara tydlig med."

  Eller sätter någon emot att det är så han kommer att låta?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Det svenska riksdags-"sommarlovet" långt in i september verkar vara en tabu-fråga i media. Vad händer om någon aningslös vikarie-ledarskribent börjar skriva kritiskt om detta, med syrliga funderingar kring vilka slags "vanor & beteenden" som förväntningar om flera månaders högavlönad, skattebetald ledighet i solen till sist skapar hos en elit? Vad händer då om det uppstår lägen där det inte är lämpligt för en politisk klass att gå runt & bara vissla sommartid?, kanske en sådan skribent skulle kunna börja undra över?

  SvaraRadera