söndag 10 september 2017

Välkommen till Sverige!


"Det räcker inte med pengar" .. säger Hagi Farah från Rinkeby, apropå regeringens och Vänsterns tioårig mångmiljardsatsning på socioekonomiskt utsatta områden.

"Problemet är att kommunen och staten bestämmer över oss utan att vi, föräldrar och civilsamhället är med. De gör olika projekt och anställer massa människor som säger vad som är bra för oss. Jag vet vad som är bäst för mig" .. fortsätter Hagi Farah.

Jag är helt överens med Hagi Farah .. jag vet också vad som är bäst för mig och för min familj och för alla andra som lever under samma villkor och med samma behov som oss. Jag vill inte heller att kommunen och staten bestämmer över mig och de mina. Men det gör liksom ingen skillnad.

Precis som i alla andra länder med en socialistisk regering har vi inget val. Staten vet bäst. Även om vi själva inser att de problem vi har och som Staten lovar att lösa, skulle kunna lösas både enklare, snabbare och billigare om någon frågade oss.

Enligt Hagi Farah är dialogen med invånare nyckeln till att lyckas vända den negativa utvecklingen i de socioekonomiskt utsatta områdena. Hagi Farah lyfter fram att otaliga projekt hittills misslyckats och miljoner kastats i sjön.

Hagi Farah har alldeles rätt och det gäller inte bara projekten inom de socioekonomiskt utsatta områdena utan inom Sverige som helhet. Alldeles för många projekt för att spara, effektivisera, stärka och reparera än det ena och än det anda har hittills misslyckats och många miljarder som tidigare lagts på andra grupper som legat politikerna varmt om hjärtat, har under den här mandatperioden satsats på nya och kastats i sjön. Det vill säga i fickorna på partiets rättänkande projektledare med ett finger känsligt för samhällsvindar.

Regeringens mångmiljardlöfte är inte ett bevis på krisinsikt utan en handlingskrafts-signal till väljarna.. som kanske resulterar i en ny myndighet befolkad av riksdagsledamöter som eventuellt förlorar sitt mandat nästa år och med uppgift att utreda vilka behov som kräver ytterligare en mångmiljardsatsning inför valet 2022?

Det samhällsmedborgarna vill ha och behöver är mycket sällan prioriterat i förhållande till vad Partiet kräver i form av valvinnande rubriker, antal välavlönade politiska uppdrag och ökande siffror i opinionsundersökningarna.

Så välkommen till Sverige, Hagi Farah .. landet där det faktiska resultatet är mindre intressant än den utlovade satsningen, som sedan på något mystiskt sätt kommer att förvandlas från en kostym till en tummetott.


1 kommentar:

  1. Hagi Farah måste vara nyanländ. Eller uselt integrerad. För hur kan man annars tro att "vi, föräldrar och civilsamhället" skulle ha något att säga till om?

    Eller, för den delen, att det ens finns ett civilsamhälle i Sverige - landet som har en statlig myndighet för att administrera just civilsamhället.

    SvaraRadera