söndag 24 september 2017

"Godisarna" slår till igen.


Sveriges 85 mest godhjärtade finkulturella  "Godisar" ställer sig återigen som en hen och kräver att människor som, enligt Migrationsverkets bedömning, saknar laglig rätt att vistas i landet, ska slippa deporteras(!?) till det land de påstår sig komma ifrån.

Samma "Godisars" goda hjärtan och porträtt lyser däremot ALLTID med sin frånvaro när det gäller Försäkringskassans brutala hantering av funktionshindrade och deras familjer för att straffa den nya gruppen kriminella välfärdsfuskare som fått allt större spelrum de senaste 10 åren.

Inte heller när det gäller de mest utsatta äldres situation kan jag hitta några som helst livstecken bland landets finkulturella "Godisar"? Inga bildsatta protestlistor som kräver "Låt alla leva på samma villkor" eller "Du har rätt till mänskligt bemötande även efter 70!"

Prioriteringarna inom vården som gör att framför allt äldre kvinnor hamnar längre och längre ner på vårdlistan där de ibland kan få vänta upp till 2-3 år på en operation som betyder skillnaden mellan att klara sig själv eller att vara beroende av en hemtjänst som inte fungerar .. ger inte heller något utslag på "Godisbarometern"?

Kvinnorna inom vård och omsorg arbetar sig till total utbrändhet, nekas sjukskrivning eftersom de "mår bättre" av att vara på arbetsplatsen och kommer vid avslutad gärning att upptäcka att de inte kommer att kunna överleva på sin pension. Det är inte heller något som får landets författare och kulturarbetare att skriva upprop och "posera" i bildmontage i media.

Varför anser denna elitistiska grupp att bara människor som saknar laglig rätt behöver deras särskild uppmärksamhet, men inte någon av dem som fråntagits det de har laglig rätt till eller har betalat för?

Varför tror de att just deras ansikten och namn väger tyngre än andra medborgares?

Runt, runt med blicken stadigt fäst i ryggen på den de tror leder protestaktionen mot det rätta målet traskar "Godisarna". Igen och igen? Valrörelse efter valrörelse. Och i mitten av cirkeln finns både den osynliga elefanten och frågan som absolut ingen vill kännas vid .. vilka ska betala? 

Vilka förtjänar politikernas uppmärksamhet under den kommande valrörelsen?

Är det de hjälpbehövande äldre? De funktionshindrade? De arbetslösa? De lågavlönade offentliganställda? De hemlösa? De som drabbas av den ökande kriminaliteten i form av rån, misshandel och sexövergrepp? De som lider av psykisk ohälsa. De som drabbas av den växande otryggheten i skolan, på gator och torg eller i de institutioner som skalats ner till enbart förvaring eller de som behöver försörjning trots att de vistas olovligt i landet?

Eller förlitar sig finkulturens företrädare på att det RIKA näringslivet, som står för större delen av landets skatteintäkter, ska finna sig i att betala hela vinsten i skatt?

I så fall lär det inte ta lång tid innan kulturbidragen fryser inne och det återigen blir fart på upproren med 85 foton på dem som anser sig ha rätt till störst uppmärksamhet.


Micke - en röst i Sverige

6 kommentarer:

 1. "Humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd"
  Anne Ramberg, advokatsamfundet.

  SvaraRadera
 2. Bokmässan närmar sig. Jag som brukar lägga rätt mycket pengar på böcker då är så tacksam för att dessa godisar avslöjar sig nu. Väljer de dessutom att utebli från mässan för att tre gubbar står på en monter de inte kan tåla är det inte heller något jag sörjer.
  Fast själva tror de kanske att detta godhetsutspel ska fungera som en slags kravstämpel i varuhandeln med möjlighet till högre pris även när den är falsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För ett par år sedan upptäckte jag att det varje dag finns 10.000-tals e-böcker gratis på Amazon att ladda ner. Eftersom jag var arbetslös då - och socialt isolerad - så var det som att vinna högsta vinsten. Mycket är "självpublicerat" och kvaliteten varierande, men om du inte har problem med att läsa engelska så kan det vara värt att titta på.

   Radera
 3. Bra text fylld med sunt förnuft ,men jag tycker att deporteras låter helt galet och lite deprimerande, jag föreslår det lite gladare,returneras.
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordet "deporteras" verkar vara det korrekta godisuttrycket. För mig räcker ordet "utvisas".

   Radera
 4. Godisar brukar väl anse, utan att säga det högt, att ANDRA bör vara goda? Godisarna själva brukar sällan vilja betala eller bjuda på något. Godisarna tycks vilja posera i tidningar som (besynnerliga) föredömen. Mer än så är det väldigt sällan..

  SvaraRadera