onsdag 27 september 2017

Det känns bara kladdigt och obehagligt att ..


.. försöka hänga med i "samhällsdebatten" inför valet nästa år. Det är som att förflyttas 8 år tillbaka i tiden då Sverigedemokraterna till varje pris skulle förhindras att komma in i riksdagen.

När den kampanjen drog igång hade jag nästan ingen aning om vad och vilka SD var. "Skinnskallar", kanske? Sådana som stod i en liten grupp på torget och överröstades av en annan grupp som skramlade med nycklar? Eller om det var några andra?

Men efter ett och ett halvt års intensiv mediebelysning värd miljoner och med hjälp av vänsterns .. läs AFA .. engagerade motmanifesterande responsvåld, även i situationer där inget våld förekom från början, så visste ALLA vilka Sverigedemokraterna var och .. inte helt oväntat .. så fick de sina dryga fyra procent av väljarkåren.

Detta upprepades med ett betydligt bättre resultat för SD i valrörelsen 2014.

Den delen av NMR som nu står på vårt torg är det ingen som bryr sig om. Än, kanske ska tilläggas. Det kanske inte är så konstigt, de verkar inte vara fler än fyra stycken.

Tre storvuxna killar som bredbent står och håller enorma fanor .. vilket är en prestation i sig för det ser tungt ut .. och en, inte fullt så bredbent kille, som försöker trycka reklamblad i händerna på dem som inte hinner undan.

Han tar inte ögonkontakt med någon, men ser rätt arg ut.

Det är sånt som provocerar mig, så jag frågar .. ursäkta, men vad är syftet med demonstrationen?

???

Ja, vad vill ni?

Står på lappen!

Men varför ser ni så arga och hotfulla ut?

Vi ser väl inte hotfulla ut.

Jamen titta på dina kompisar ...

Vi tittar på dem. De stirrar långt bort i fjärran samtidigt som de ser hotfulla och bredbenta ut .. vi tittar på varandra .. och så går han.

Jag vet fortfarande inte vad syftet med demonstrationen var, men förmodar att de inte var ute efter att värva medlemmar.

Men nu har vi samma kickoff på valrörelsen som år 2010. NMR får marknadsföring värd miljoner för att väljarna, förhoppningsvis, ska kladda ihop dem med Sverigedemokraterna.

Vänstern .. läs AFA .. piskar upp stämningen och laddar för motmanifestation mot NMR med åtföljande responsvåld .. och medierna hetsar och drömmer om kravaller och upplopp. 

Om allt går enligt planen kommer gatstenar att vina över Göteborgs gator, privata näringsidkare kommer att få sin egendom krossad och förstörd och har hetsarna tur så blir någon skadad av en polis och hela månadens behov av rubriker och avståndstagande krönikor har tillgodosetts.

All skadegörelse och alla personskador kommer att skyllas på provokation och det i vänsterkretsar myntade uttrycket "responsvåld". Vilket betyder att om en fanbärare får en gatsten i huvudet och polisen haffar den luvanonyme AFA-kastaren .. så är det en provokation som gör att allt efter det är tillåtet, även om det drabbar helt oskyldiga människor.

Det känns kladdigt och obehagligt att följa uppladdningen inför vad som kunde ha blivit en anonym och ointressant historia utan vare sig egendoms- eller personskador.

4 kommentarer:

 1. Kom att tänka på Olle Adolphsons "Balladen om det stora slagsmålet på Tegelbacken", ("I fyra timmar hötte dom och skrek från varsin gränd och se'n vände dom på klacken och gick hem!").

  SvaraRadera
 2. Hej

  Knappt 1000 personer från NMR räknas det med som delta...så den gruppen är så liten att det inte rättfärdiga all uppståndelse...men man kan och ska fråga sig: varför läggs det så stor vikt på denna lilla demonstration?
  Svaret heter: "avlänkningsmanöver"

  Tusen personer som hotar judarna i Sverige...när man har tagit in hundratusentals människor som är spinnefeind mot judarna sedan 1000 år tillbaka.

  God dag yxskaft.

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Jo Vänstern kommer att överglänsa NMR i antal och troligen också i aggressivitet och förstörelse! NMR är ju bara vilseledda småpojkar, men det blir nog så här valrörelsen kommer att gestalta sig!

  SvaraRadera
 4. Ju mer jag grunnar på det ju mer övertygad blir jag om att både Tokvänstern och Nazisterna demonstrerar mot samma sak. Nämligen demokrati.

  SvaraRadera