tisdag 5 september 2017

Rösta rödgrönt och få en cykel på köpet .. eller två lyxiga bäddset.


Ett år och 4 dagar kvar till riksdagsvalet och om du vill sponsra Socialdemokraternas valkampanj så kan du köpa kombilotter och få två Femman-lotter och två lyxiga bäddset på köpet! Om du dessutom vill ha Miljöpartiet med på tåget så kan du få ända upp till 10.000 i bidrag till att köpa en elcykel.

Det är inte utan att budskapet inom svensk politik börjar likna telefonförsäljarnas när de lockar med gratis brödrost, ljuvliga badset, trendig handväska eller en lyxig scarves, om jag bara köper ett avtal som enbart är skapat för att göra mitt liv lyckligare, lättare, mer lönsamt eller framgångsrikt.

Jonas Sjöstedt & Co lovar också en tillvaro där jag aldrig mer behöver fatta ett eget beslut och Stefan Löfven lovar att hjälpa Vänstern med socialiserandet av valfriheten om de bara kan få det stöd han vet att de inte kan få.

Annie Lööf lovar att Centern stängt dörren till Socialdemokraterna så till den milda grad att den inte kan öppnas .. om det inte behövs för att slippa erkänna att Sverigedemokraterna finns.

Moderaterna lovar ett tiggarförbud OM de kommer i närheten av regeringsmakten men eftersom de aldrig någonsin kommer att göra det utan det stöd från SD som de absolut inte vill ha .. så tycker jag att de kunde ha lovat något mer storslaget. Kanske något som inbegriper orden champagne, kändiskock, limousine och design från Lars Wallin.

För det kostar inget att lova om du vet att du aldrig kommer att behöva infria löftet.

Sverigedemokraterna lovar ingenting eftersom deras väljare vet att de övriga partierna inte tillåter deras parti att representera sina väljare enligt det demokratiska förhållningssätt som bör råda i riksdagen. Det verkar vara ett klokt drag - lova inget, förvänta dig inget, fortsätt vara besviken och förbehåll dig rätten att vara förbannad.

Det är nästan så att jag känner mig lockad av det budskapet.

För ingen lovar att berätta hur de tänkt sig att bilda regering utan majoritet och utan stöd från landets näst största parti. Kanske till och med största parti när det blir aktuellt?

Det enda vi alltså kan vara säkra på är Femman-lotterna och de lyxiga bäddseten, men då måste vi i gengäld binda upp oss ekonomiskt .. gärna på kredit om ekonomin är svajig och inkomsten låg .. som partistödjare till Socialdemokraterna, men då blir det förmodligen billigare att köpa dem själv innan skatten blir så hög att resten inte räcker till sovrumslyx.

Och elcykel-bidraget, förstås .. om du bor så till att du har användning av en elcykel .. dvs i någon av våra större städer. Men om Miljöpartiet inte kvalar in i riksdagen så kanske det fryser inne så jag skulle inte räkna med det faktiskt.

Så .. om jag inte hade varit så förbaskat väluppfostrad hade jag kunnat tala om för våra löftesrika politiker vad de kan göra med sin löften det kommande året. Var de kan göra av dem och hur de ska placera dem där.

Men det gör jag naturligtvis inte. Det enda jag begär är en förklaring på varför 7 partier inbillar sig att de ska kunna styra hela landet .. utan att regera tillsammans över blockgästerna och utan att ta notis om det 8:e .. som dessutom kommer att bli större än åtminstone 6 av dem?


Det är väl inte för mycket begärt?

2 kommentarer:

  1. Hej anybody! Precis, ett parti kommer att bli mycket större än åtminstone 6 av 7, det arbetar åtminstone jag för! Den största och viktigaste frågan av alla är nu invandringen, som påverkar samtliga andra frågor i negativ riktning, som miljö, ekonomi, skola och arbetsmarknad! Och inte att förglömma; Försvaret! Hur kan vi säkerställa att de nyanlända ställer upp för sitt nya hemland? Det måste bli samverkan!

    SvaraRadera
  2. Futtigt med en cykel. I USA's presidentval 1996 var miljardären Steve Forbes en av kandidaterna. När kampanjen inte gick något vidare var det någon som var det någon som kom med följande idé: Vote for Forbes, He'll Buy You a New Buick. Han blev inte president.

    SvaraRadera