måndag 16 oktober 2017

Apropå Henrik Schyffert och tiggarna.


I min senaste blogpost tog jag upp Henrik Schyfferts tweet om tiggeriförbud där han bland annat skrev ..

Tiggarna gör också ett viktigt jobb i att hela tiden påminna oss om hur jäkla bra vi har det. Om du inte vill ge pengar till en tiggare så bara titta på hen. Skäms lite. Känn skammen en stund. Det är nyttigt.

Kanske är vi lite hjärntvättade efter de senaste årens godhetskampanjer, men åtminstone jag missade helt att se det hela i ett större perspektiv. Det gjorde däremot inte den som kommenterade och skrev ..

Anders Rydén16/10/17 20:16
Det blir än intressantare om man byter ut ordet tiggare mot något annat yrke med extremt lågt social status, till exempel... prostituerad?

Och då framstår Henrik Schyfferts tankar i en helt annan dager, eller hur?

Vi kan också formulera det så här .. 

Fattigpensionärerna gör också ett viktigt jobb i att hela tiden påminna oss om hur jäkla bra vi har det. Om du inte vill ge pengar till en fattigpensionär så bara titta på hen. Skäms lite. Känn skammen en stund. Det är nyttigt.

Det kanske till och med kan vara nyttigt att titta på en funktionshindrad som blivit av med sin assistans också? Eller en cancerpatient som står sist i en ändlös kö?

Det är bra för dig att bara titta lite på hen. Skäms lite. Känn skammen en stund.

Det förändrar ingenting men .. det är nyttigt. Och du påminns om hur jäkla bra du har det.


3 kommentarer:

 1. I en skröna sa Gode Godhetsson att han först nu begripit att fattiga INTE hade rätt att störa ordningen på gator & torg, enligt lagen. "-Sagolagen tar ingen hänsyn till den enskildes plånbok, om den är tjock eller tunn!" ropade Gode Godhetsson yrvaket, som väckt ur en önskedröm fylld med konstiga & felaktiga påståenden.

  SvaraRadera
 2. Sagans G. Godhetsson granskade den envisa teorin om att sagolandet var så rikt & hade råd med allt. "-Men det är ju bara några få procent privatpersoner i samhällspyramidens topp som äger det mesta & staten väljer att inte spendera pengar på enskilda, eftersom det leder till hög inflation!" tjöt herr Godhetsson. Myt-dimmorna var skingrade i sagans värld..

  SvaraRadera
 3. Hej

  H.S har redan fallit ditt där han hör hemma...nämligen i glömskan

  SvaraRadera