tisdag 10 oktober 2017

Rensa stränder, plocka skräp i parker eller .. hjälpa till i hemtjänsten??

Jag anstränger mig verkligen för att förstå dem som inte tycker som jag. Jag försöker allt vad jag kan att respektera människor som jag innerst inne inte känner respekt för.

Men ibland rinner det över.

Som i söndags efter partiledardebatten då jag kastade mig över tangentbordet och hävde ur mig exakt vad jag tyckte och tänkte om Stefan Löfven och hans "handlingskraftiga" regering.

Maken, som alltid läser igenom det jag skriver i affekt, sa blank NEJ. Detta kan du inte publicera, tänk på att vi bor i en röd kommun och att ingen är anonym om Aftonbladets krönikörer känner sig kränkta.

Så därför behövde jag nästan två dygn innan jag ens vågade tänka på Stefan Löfvens förslag till lösning på arbetslösheten bland dem som absolut ingen annan vill anställa. Till största delen "nyanlända" från områden där egna lagar gäller .. utan språk, utan utbildning, ofta med bakomliggande kriminalitet eller med en uttalad ovilja att arbeta överhuvudtaget.

De kan väl rensa stränder, plocka skräp i parkerna eller fungera som extra resurser i hemtjänsten .. var statsministerns lösning.

Den "lösningen" säger en hel del om Stefan Löfvens syn på dem som är i störst behov av hjälp och stöd i samhället.

Under min livstid har jag aldrig tidigare upplevt en regering som så målmedvetet och aktivt riktat in sig på att försämra villkoren för dem som har det svårast.

Att jämställa hjälpbehövande äldre med nedskräpade stränder eller skräp i parkerna är inte bara kränkande och oförskämt, det borde också vara straffbart.

Att tvinga in ovanstående grupp arbetslösa i hemmen hos de svagaste av våra äldre, de som inte klarar sig själva, oavsett om det beror på fysiska krämpor eller begynnande eller utvecklad demens, borde ses som kriminellt.

Jamen .. säger säkert statsministern. De är ju bara RESURSER som hjälper den ordinarie personalen. Det är väl bra?

Men då bortser han från att den hjälpbehövande förtroendefullt har lämnat sin nyckel till kommunen och därför ser all hemtjänstpersonal .. även sk "resurser" .. som kommunanställda. Det är väl ingen som ens kommer att fråga efter vad h*n tycker eller vill?

Om sedan den redan kända personalen dyker upp ensam och på en annan tid upplevs detta förmodligen som omtänksamt eller som något som kommunen bestämt.

Åtminstone fram till dess att någon anhörig upptäcker att allt av värde i bostaden är borta, att kommunen vägrar att ta ansvar och att hemförsäkringen inte gäller.

I bästa fall.

Det har ju visat sig att oväntat många våldtäktsoffer varit äldre eller psykiskt funktionshindrade de senaste åren.

Stefan Löfven vill lösa sin regerings oförmåga att lösa arbetslösheten bland utrikesfödda genom att ge dem fritt tillträde till hemmen där de svagaste och mest utsatta bor? Som ett alternativ till att rensa bort skräp vid stränder eller parker! Det är ta mig f*n näst intill kriminellt!

Särskilt med tanke på att Åsa Regner dessutom är i full färd med att flytta assistansberättigade från Försäkringskassan till kommunerna som inte har råd att ta emot dem, utan helst ersätter fungerande assistans med hemtjänstliknande lösningar .. förmodligen med hjälp av statligt subventionerade "resurser".


En gång gick sossarna till val på parollen .. Gärna medalj - men först rejäl pension.

I dag vänder de sig till de mest hjälplösa och utsatta med en outtalad önskan om att de ska dö så fort som möjligt så att budgeten går ihop.

SvD, Corren,


16 kommentarer:

 1. Det mest kusliga är väl att den tidigare så "samhälls-designande" vänstern (som ju konstruerade välfärdsstaten) numera ger intrycket att vilja möta samtidens övergång från ett industrisamhälle med någon form av expanderande workfare-stat för arbetslösa & futtiga små allmosor åt övriga medellösa s.k. medborgare? Det är inte tal om några som helst realistiska konsekvens-analyser om vilka som vinner & förlorar i post-industrialismen eller några verkliga reformer. Man verkar vilja satsa politiskt på strandstädning med tillhörande små allmosor åt arbetslösa & samtidigt ha ett miljardärs-paradis för toppen i samhället? Det verkar vara (dubbel)betydelsen av jämlikhet numera (vänstern pratar inte ens längre om rättvisa)..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anybody, Du skall väl inte klaga som röstade på fp!
   Ledaren för det som nu kallas för liberalerna föreslog ju att invandrarna skall jobba som vårdbiträden.
   Det gäller att inte bli gammal eller sjuk i sjuklöverns Sverige. Invandringen som skulle rädda Sveriges välfärd eroderar den.

   Radera
 2. Ja du .. det sista minutenvalet har jag ångrat sedan jag gick ut ur vallokalen, men idén om vårdbiträden är faktiskt en helt annan sak. Där tvingas inte människor ta emot helt okända människor i sitt eget hem och till skillnad från hemtjänsten har vården ansvar för vad som händer på sjukhusen. Ingen jämför heller sjuka med skräp i parker och på stränder.

  SvaraRadera
 3. Hej

  ""De" kan väl rensa stränder, plocka skräp i parkerna eller fungera som extra resurser i hemtjänsten"

  Sverige importerar helt enkelt nya "slavar"...helt i överensstämmelse med att man är "övermänniska" som delar ut Nobelpriset!

  Hybris är bara förnamnet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen kommer att behandlas som slav med den "Svenska Modellen" som garanterar avtalsenlig lön även till tvångsarbete. Det som är mest upprörande är att säkerheten och tryggheten hos de svagaste i samhället offras för att hyfsa regeringens arbetslöshetsstatistik.

   Omsorgen om de äldre är INTE jämförbar med skräphantering.

   Radera
  2. Hej Any

   Säkerheten du talar om hos de svagaste just nu inbegriper även de "ny-anlända" om man så vill...och det är många som ser det så.

   Omsorgen om de äldre betraktas som "skräp" hantering?...så har det alltid varit...(jag har ett förflutet inom äldreomsorg)

   Men att "man" anser att de nya ska har bättre förmåner än de som har
   dragit sitt strå till stacken är OACCEPTABELT!


   Radera
  3. Man ska inte ställa grupper mot grupper, säger den välbärgade eliten och blundar för att de som betalat för trygghetsförsäkringarna får avstå till förmån för dem som haft råd att ta sig hit för att få tillgång till dem. Det ÄR stötande, det är vi helt överens om.

   Radera
 4. För mig finns bara SD! De är den enda oppositionen värda namnet, även om också de har sina fläckar. Ett sätt att omformulera politiken är att bli medlem och göra sin röst hörd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Genom sin oförmåga att se vad som händer i samhället driver våra politiker väljarna i den riktningen, så jag förstår ditt val även om jag själv inte hamnat där .. än.

   Radera
 5. Blir alltid arg när det pratas "enkla jobb". Det verkar finnas en sådan total okunnighet om vad dessa enkla jobb kräver. Ingen som inte har provat på det aktuella arbetet borde få säga att det är enkelt och passar en person med liten förståelse för svenska och liten erfarenhet av arbetet ifråga. Har provat många "enkla" jobb och det enda där ingen språkkunskap eller annan färdighet behövdes var diskare.
  Utifrån vad jag ser är det dock mycket få av de nyanlända som kom till Sverige med visionen att försörja sig som diskare.
  När ens egna barn sliter med gymnasiet för att få betyg som räcker till en högskoleintagning blir man deprimerad när det intervjuas Afghanska nyanlända som utan skolgång på knagglig svenska säger att de vill bli läkare eller ingenjörer.
  Vad är oddsen, vem har lockat hit dem med dessa drömmar. Självklart kommer 99,99 procent av dem att bli otroligt besvikna men media kommer lyfta fram den tiotusende.
  Refugees welcome - tjosan!


  SvaraRadera
 6. Jag vet inte, men tror kanske att det beror på en stor okunskap när någon i dagens Sverige allvarligt överväger att rösta på något av de sju partier som försatt landet i den eskalerande situation som vi nu befinner oss i. Kanske är det väljare som tror att det denna gång, vid valet 2018, så kommer en röst på något av dessa sju partier att göra skillnad mot valet 2014. Faktum är att en röst då 2014 på något av dessa sju partier är precis lika fel, som en röst på dessa 2018. Politiken som dessa partier fört och företräder ger inget framtidshopp, åtminstone inte för den som öppnar ögonen och ser varthän dessa partier fört och för landet. Kanske är det så att de som överväger att rösta på dessa partier lever i samma bubbla och i samma förnekelse, som de partier de överväger att rösta på. Man brukar säga att hoppet är det sista som överger människan, men när det gäller förhoppningar om en förändrad politik inom sjuklövern så grusas dessa förhoppningar effektivt av dessa partiers agerande i styret av landet och i agerandet av att vara i opposition. //tompas11

  SvaraRadera
 7. Ja, enkla jobb är det ont om idag. Det är inte som när vi var unga och utbrända eller nersupna arbetare kunde gå och göra pysseljobb på fabriken; de är bortrationaliserade för länge sedan.

  De enkla jobb jag kan tänka mig är säkerhetsansvarig på våra statliga verk, där verkar den enda kompetensen som krävs vara att man inget ser, inget hör och inget fattar. Men hur många verk som helst har vi väl inte råd att starta?

  SvaraRadera
 8. Hej.

  Där jag bor finns redan sådana projekt för invandrare - tidigare var de anställningarna för funktionshindrade men inte nu längre.

  På morgnarna kan man se en skåpbil med åtta män från MENA (inga kvinnor) som kollar sina mobiler, röker, småpratar och umgås.

  Meningen är att de skall vara gatsopare o.d. och avverka varsitt område under dagen. Samtliga vet dock att de får ha detta jobb i högst ett år, så deras ambition är därefter.

  Efter att ha språkat med en del av dem kan jag knappt klandra dem. De behandlas med ett nedlåtande överseende av sina hen-liknande hipsterfejor till chefer; kostymnissar och batik-kärringar som inte ens fyllt trettio och som pratar barnspråk med vuxna karlar.

  Första pris går till de tre kommunala tjänstemän som avgjorde om en irakisk man kunde hantera motorsåg - något de själva inte såg att kunna. En satt i bilen, och två stod med anteckningsblock och iakttog hur mannen beskar ett träd. I en lastbil satt en förare och väntade, och bredvid denna stod ytterligare en man - som tydligen skulle sköta en gripklo på lastbilen väl trädet var beskuret.

  Sex personer för vad som är ett enmansjobb.

  Behöver det nämnas att jag bor i en röd kommun?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sovjetunionens fall brukar ryssar förklara med 1 som jobbade och 5 som tittade på.

   Radera
 9. Den politiska drömmen om enkla jobb & evigt 1960-tal kan komma att sluta i workfare-stat som "arbetslivsmodell" för vanliga lönearbetare, om den tongivande politiken idag formar framtiden. Det begriper de flesta inte; de tror inte att straffen för rattfylla (samhällstjänst) kan förvandlas till arbetsliv. Drömmen om 60-talet: den så berömda vägen till helvetet. Arbetsmarknadspolitiken är redan konstruerad som enligt fängelse-tänkande & om detta diskuteras det INTE ALLS..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Farsan brukade kalla AMS för aldrig mera svett. Han hade ca 50 anställda som mest. Jag har ingen anställd.

   Radera