onsdag 11 oktober 2017

Svetsar´n?


Jag slölyssnade på partiledardebatten i dag och det är pinsamt uppenbart att valstrategerna inom Socialdemokraterna har beordrat Stefan Löfven att, så ofta som möjligt, hänvisa till sin bakgrund som svetsare. En sanning med modifikation eftersom det verkar som att han aldrig avslutade sin svetsarutbildning.

Men Stefan Löfven ska marknadsföras som Svetsar´n. 

En enkel .. men feministisk .. man av folket, en knegare bland andra .. men med nästan övernaturliga egenskaper. En korsning mellan Stålmannen, Läderlappen, Einstein och Sherlock Holmes. En mytomspunnen hjälte som färdas över våra huvuden, sittande på styråran i en egenkonstruerad Innovationskatapult med knallröda ideologiska riktningsgivare?

Svetsar´n basar över den Svenska Modellen, Den Kunskapsbaserade Ekonomin och Det Demokratiska Samhället. Om folket bevisar sitt medborgarvärde genom att göra som de blir tillsagda, lyder order, följer den rätta vägen och inte kostar för mycket väntar belöningen vid livets slut .. det ultimata socialistiska paradiset.  

Svetsar´n är god mot de goda och hård mot de onda. När han talar jublar folket, de oliktänkande fryser till is och hans fiender .. de som hotar hans maktposition och ifrågasätter hans storhet, matematiska förmåga och hans magiska handlingskraft ..tillintetgörs när de buntas ihop med ett sverigedemokratiskt rep av kryponit.

Socialdemokraternas valstrateger räknar med att den bilden ska göra att Stefan Löfven får behålla regeringsmakten ytterligare fyra år?

Personligen skulle jag uppskatta om han kunde glömma svetsarcharaden, visa lite prov på sin omtalade handlingskraft och komma ihåg att han faktiskt är landets statsminister som är ytterst ansvarig för det som hänt i landet under de senaste tre åren.

Ibland tror jag att han inte riktigt har förstått det än.


4 kommentarer:

 1. Det är nog väldigt mycket som den karln inte förstått och nu är det väl för sent att banka in lite vett i den skallen. Svårt att lära gamla hundar att sitta...//tompas11

  SvaraRadera
 2. Finns det en murken media-doktrin som gett (s) "frikort", pga den grötmyndiga anti-(sd) retoriken, som gör att det bara trycks fina nyheter om stabila (s), att brakfiaskon & skandaler & slö politisk oförmåga bara råkar "glömmas" hela tiden? Så är den granskande svenska journalistiken idag? Det är så man ska förstå det; kan man förstå det på annat sätt?

  SvaraRadera
 3. Undrar just om (s) valstrateger förstår att ett val går till så att "fölket" rent konkret går & röstar? Att det hela inte är en höstdag då en beställd opinionsmätning utförs av en (s)-tidning?

  SvaraRadera
 4. Steffe är faktiskt lika dum som han ser ut. Inte är han godkänd svetsare, jag vet inte om han svetsat överhuvudtaget.

  Antagligen blev han statsminister därför Verkställande Utskottet kunde styra honom som en tråddocka.

  SvaraRadera