måndag 27 november 2017

Stefan Löfven har vikt ner sig för Miljöpartiet .. Dagens besked borde ge en signal till Socialdemokraternas kärnväljare ..

1.    Tro inte och lita inte på något som regeringen Löfven lovar och säger. Förutsatt att du inte applåderar de enda utfästelser som hittills levererats, de höjda skatterna och de försämrade villkoren för funktionshindrade, för då ska du naturligtvis lägga din röst på S även i fortsättningen. Men lägg först märke till att inte ens de mest rättrogna sossarna tycker längre att det är så värst häftigt att betala skatt.

2.   Socialdemokraterna ser medborgarna enbart som skatteboskap som kan finansiera allt som kan ge dem regeringsmakten. För vad är väl några gamla utslitna hemtjänstslavinnor, sönderstressade offentliganställda och ett stort antal värdelösa funktionshindrade värda i förhållande till köpta röster från en sprillans ny befolkningsgrupp?

Det finns inget löfte, ingen lag, ingen politisk heder och inget sk samhällskontrakt som går före målet att ha en socialdemokratisk statsminister.

Ett annat budskap som dagens beslut ger är att om du inser att de rättigheter du trodde du hade har försvunnit i ett politiskt maktspel bör du ägna våren och sommaren 2018 till att sitta utanför Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68.

Det verkar vara ett effektivt sätt att få miljarderna att flöda och kan få redan fattade beslut att bli ofattbara.

Men främst och först och viktigast av allt är att de protesterande utsatta grupperna får en slagkraftig hashtag som omfamnas av vänsterfalangen i svensk politik. Utan det kommer din röst aldrig att hamna på tidningarnas förstasidor, SVT:s debattprogram eller beröra beslutsfattarna.

Så ett tips till pensionärs- och handikapprörelserna, alla cancerpatienter som riskerar livet i halvårs- eller årslånga köer i den offentliga vården, alla utbrända, stressade offentliganställda, alla andra som står på kö för att offras på maktens altare och alla anhöriga som går under när samhällslöften förvandlats till en bytesvara i politiken .. hota och hata oliktänkande, demonstrera, ljug om det behövs, sittstrejka, skrik, maila, twittra, skapa grupper på facebook, engagera minst 31 kändisar och skaffa en allomfattande god hashtag. Till exempel ..  #fårvifinnas, #värdamer eller #vioffras eller #viorkarintemer eller #visominteräknas. Kräv högljutt och aggressivt er rätt, för ni är fler än dem som i dag lyckades få rätt till det de (och alla deras anhöriga) inte hade enligt lagen.

Bara pensionärerna är över 2 miljoner väljare som lätt kan ge ett oväntat valresultat, tänk på det.

Tillsammans är ni alltså så många att ni kan göra stor skillnad på valdagen och i dag har vi fått bevis på att det lönar sig skrika högt och länge.

Men det är väldigt mycket i sista minuten just nu – ni har inte mycket mer än ett halvår på er att göra er hörda och sedda och skapa en folkstorm.
7 kommentarer:

 1. De gör på ett sätt valet enklare för oss. Vi som en gång var engagerade och trodde på samhället.
  Numera tillhör jag dem som
  - aldrig lägger en krona i en bössa,
  - inte längre arbetar som volontär hur behjärtansvärt än arbetet kan vara,
  - inte hjälper någon på bussen om det inte är en vithårig äldre vit kvinna,
  - inte hör, inte ser vare sig demonstrationer eller insamlingar på stan

  ock som kommer att rösta vad många anser vara helt fel nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instammer! Och hoppas pa minimalt valfusk!

   Radera
 2. miljöpartiet är Sveriges mäktigaste parti, sossar och moderater viker ner sig för (mp). Reinfeldt, löfven har vikt ner sig. kristersson kommer vika ner sig. det är egentligen bisssart att ett så litet parti med så få aktivister kör med resten av landets befolkning! sossarna centralt påstod att steffe var en "mästerförhandlare",hehehe, jo,det är han ju, för de på motsatt sida,hehehe.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Löfven har personligen inte så mycket att komma med. SSU-are från tonåren, sedermera fackpamp hela livet, och ingen vana att förhandla på riktigt. Det svenska fackets strypgrepp på arbetsmarknaden via den korporativa alliansen mellan stora företag, banker, stat och part (samt LO) är så skev att du alltid förhandlar från en abnorm styrkeposition.

  Med det sagt kunde han, om han varit begåvad, lätt vänt både interna och externa ultimatum till sin fördel.

  Men så är Löfven bara ett språkrör; något någon annan talar genom.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. MP är en katastrof för Sverige, totalt maktgalna, och får de inte vad de vill ha hos den ena sidan, går de till den andra. Hoppas att de ställer till det så mycket nu så de åker under 4% i valet; men där är väl alldeles för många kvinnor som tycker synd om "barnen" för det. :-(

  SvaraRadera
 5. Hej anybody! Det ar sa viktigt for sossarna att ha kunniga tjansteman och tillgang till statsapparaten, att man verkligen sviker de egna idealen!

  SvaraRadera
 6. Hej! Nu har bankerna, Nordea, vagrat serva Motpol och andra oonskade organisationer med finansiella tjanster. Tala om asiktsfortryck!

  SvaraRadera