fredag 10 augusti 2018

Annie Lööf som statsminister!!!


Hahahaha!!

Eller??

Expressen har skickat ut en webbenkät till samtliga riksdagsledamöter och 82 stycken har svarat på vem de tror blir statsminister efter valet.

De flesta har naturligtvis namngett sin egen statsministerkandidat, men en S-riksdagsledamot tror att det blir Annie Lööf om det inte blir Stefan Löfven.

En M-riksdagsledamot tror rakt av på Annie Lööf.

Två svar av 82 är ju inte särskilt mycket att bygga rubriken - Moderaten: Annie Lööf blir nästa statsminister” – på, kan man tycka.

Men så läser jag några kommentarer på twitter:

Ja, det är ju så Bilderberggruppen* har bestämt. Ett år innan han blev statsminister var Reinfeldt inbjuden till deras möte. Ett år innan han blev statsminister blev Löfven inbjuden. Och vem bjöds in förra året om inte Annie Lööf .. och .. Bilderbergbesökare brukar som av en händelse slinka fram på poster de annars inte skulle fått, och börjar fundera.

Det Maken och jag är mest oense om när det gäller årets val är regeringsbildningen. Han är bergfast övertygad om att det blir en S+M-regering och jag är lika bergfast övertygad om att det blir det INTE.

Sossarna skulle hellre DÖ än bilda en regering med en moderat statsminister. De tar hellre stöd från SD än släpper fram Ulf Kristersson och moderaterna skulle utplåna sig själva om de kröp in i en regering ledd av Stefan Löfven. Så Är det .. säger jag.

Ha, du kommer att få se att jag har rätt .. säger han.

Men Annie Lööf?

Centern har visserligen inte mer än ca 7% av väljarnas stöd, men står stadigt med en fot hos sossarna och hävdar med bestämdhet att den andra foten är förankrad hos Alliansen. En Allians som inte längre finns, annat än som alternativ för Centern och Annie Lööf om allt annat misslyckas.

Men både Socialdemokraterna och Moderaterna vill gärna ha Centerns procent eftersom Annie Lööf verkar vara så omåttligt populär hos väljarna enligt opinionsmätningarna.

Så läser jag Lars Ströman på Hela Hälsningland och lyssnar på Tomas Ramberg i P1 och inser att välja Annie Lööf som statsminister skulle vara en gyllene kompromiss. Hälften rött och hälften blått och inget besvärande väljarstöd? 

Ja, jädrans .. säger jag. Det KAN bli så! Ingen blir förnedrad. Både Stefan Löfven och Ulf Kristersson kan utropa sig till vinnare och Annie Lööf får gå ner i spagat tillsammans med Jan Björklund (om L klarar 4%-spärren) fram till nästa val – eller nyval – och nästan alla blir glada.

Utom väljarna då, förstås.

För om de borgerliga väljarna kände sig lurade och bedragna av DÖ-överenskommelsen är det väl bara en sunnanfläkt jämfört med hur de skulle reagera på att få en statsminister som 93% av dem INTE har valt?*Bilderberggruppen är ett årligt möte med 120–150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet. Mötet har hållits varje år sedan 1954. Mötena organiseras av 34 personer i styrkommittén. Ordförande för styrkommittén är Henri de Castries. I övrigt finns inga medlemmar, enbart inbjudna talare/deltagare.

Det sker ingen rapportering från de årliga mötena officiellt, genom intervjuer med deltagare eller genom bevakande journalister, även om också företrädare för mediebranschen deltar. Hemlighetsfullheten kring gruppen har lett till att olika konspirationsteorier om gruppens inflytande på politik och näringsliv fått spridning.

14 kommentarer:

 1. Det är ju verkligen mardrömsscenariot. Tom nuvarande regeringskonstellation vore bättre.

  SvaraRadera
 2. SD har ju sagt att den enda regering dom tänker stötta är en Moderat minoritetsregering.I vart fall ingen regering där Centern eller MP ingår. Så det beror väl på hur stora SD blir?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om SD är de enda som röstar mot Annie Lööf så har de ingen chans att förhindra att hon blir vald till statsminister.

   Radera
  2. De har också sagt att de kan rösta för en S-budget trots att de röstat för Uffe som statsminister.

   Radera
 3. Tror också på Lööf som statsminister, i en "blocköverskridande" mångpartiregering vars första åtgärd lär bli att förbjuda "rasistiska organisationer". Sen när SD är illegalt kan man återgå till den traditionella blockpolitiken efter nästa val.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Inte avsett som hot eller ens önskan, men blir hon statsminister finns det en reell risk att vi får vårt andra statsministermord.

  Så hatad är hon av en del.

  Vad jag är rädd för är politiska mord på stor skala - det är, strikt tekniskt, inte svårt. Hatet mot socialmoderaterna och deras femtekolonnare bland de andra är stort, mycket stort.

  Det går fort nu, riktigt fort.

  Ni som har bloggar bör överväga att omedelbart radera era arkiv och försöka sopa bort så mycket som möjligt vid en C/S/M-regering. Bildas en sådan kommer alla grundlagsändringar om övervakning och fängelse för dissidenter att gå igenom i riksdagen i höst.

  För att skrämma vanliga medborgare till tystnad räcker troligen ett par uppmärksammade processer mot bloggare och medborgarjournalister som kommer att dömas till hårda straff för att skapa prejudikat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rikard

   Så modig är hon mao. och sätter enligt dig livet på "spel"?

   Men jag anser inte att hon är modig...hon är övermodig.

   Radera
  2. Hej.

   Jag vet inte om hon delar mina farhågor. Vad som riskerar ske är vi får se en eskalation, dels från statens (dvs partiväsendets) sida vad gäller befogenheter för övervakning och internering av dissidenter, dels vad gäller våld (riktigt våld, inte nedrivna affischer) som politisk metod.

   Bilbomber, skarpskyttar, bombvästar, hemgjorda drönarbomber, och så vidare. Vi får samma situation som i andra länder med hög andel befolkning från MENA och Afrika: dödligt våld som legitim politisk metod. (Ja, jag glömmer inte SA, kommunister och liknande men historiskt sett är de mer en avvikelse än normen i europeisk politisk historia).

   Eller kanske mer som Nordirland?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  3. Det enda mod jag kan se hos Annie Lööf är högmod, vilket är motsatsen till ödmjukhet och anspråkslöshet. Andra ord som kanske fungerar lika bra är .. hybris, högfärd, dryghet, överlägsenhet, egenkärlek och arrogans. Men om hon blir vald till 7%-statsminister lär hon nog få gott om tillfällen att omvärdera sin egen syn på sig själv.

   Radera
  4. Hej

   Eskalation är givet...finns inget annat alternativ för en varböld än att slutligen spricka...

   Radera
 5. Håller med om att Lööf är den troliga statsministern efter att jag i höstas såg att Wallenberg tog med henne till Bilderbergmötet. Mona Sahlin var aldrig bjuden dit 2009,och,hon blev inte statsminister.
  I Sverige är det oligarkerna, med wallenbergarna som bestämmer.det här med val är något för hjonen att tro på.

  SvaraRadera
 6. vill folk byta ut en hummande svetsare till en naiv jänta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ifråga om makthunger är hon allt annat än naiv.

   Radera
 7. Hej

  Skulle det bli verklighet så ex - eller implodera landet...

  Tyvärr så finns verkligen risk för både det ena och andra.

  Det finns makter som styr över folket mot folkets vilja...

  Eller?

  SvaraRadera