torsdag 21 mars 2019

Tack, Ebba Busch Thor!


Äntligen är den en partiledare som kliver fram och säger det som jag själv, med en dåres envishet, har upprepat sedan 2010 – ALLA röster i riksdagen har samma värde och alla väljare bör bemötas på samma sätt.

När nu Ebba Busch Thor går ut och säger att KD kommer att samtala (något som för vänsterblocket obegripligt nog innebär något helt annat än att förhandla eller samarbeta) med ALLA partier för att få stöd för den politik som hennes parti driver så är det varken mer eller mindre än vad väljarna har rätt att förvänta sig.

De folkvalda politiker som hellre sviker sina löften än utnyttjar alla möjligheter för att få igenom dem på grund av att det är ”fel” riksdagsledamöter som kan möjliggöra dem, har inte förstått sitt uppdrag. Rätten till egna val är en lyx som bara kan det eller de partier som har egen majoritet för sina egen politik unna sig och i dagsläget är det inget parti som ligger ens i närheten.

Det enda hållbara, om den representativa demokratin ska kunna respekteras i breda lager i längden, är att alla röster i riksdagen betraktas som lika mycket värda. Som många utanför partipolitiken har påpekat är isolerings-strategin kontraproduktiv .. skriver Tove Lifvendahl i SvD och menar att dagens besked hedrar KD som därtill visar väljarna och parlamentet vederbörlig respekt.

Jag, som nästan förlorade hoppet när resultatet av regeringsbildningen stod klart, känner plötsligt att det går att andas igen.

Men det finns andra som mår mindre bra.

Centerledaren Annie Lööf, som inte hade något emot att använda sig av SD för att avsätta Stefan Löfven som hon sedan gav tillbaka makten till eftersom hon inte ville samarbeta med samma parti som gav henne möjligheten att avsätta honom, uttrycker sig så här - Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag. Detta hade varit ärligare att berätta innan valet” - och vinner därmed grenen kast med högersko i glashus eftersom hennes egna löften var helt andra än vad hennes väljare hade förväntat sig. Något som Annie Lööf förträngt nu när hon prisar sina egna val och påstår att - KD:s öppning för SD visar att det val som C gjort i regeringsfrågan var framsynt.

Annars kan man faktiskt se det som att C:s val tvingade hennes forna allianskollegor att söka andra vägar för att kunna genomföra den politik som deras gemensamma väljare förväntade sig?

Den gamle vännen Jan Björklund sörjer, den nye vännen Gustav Fridolin sörjer också -”vi som tror på ett annat Sverige sörjer att vi förlorat KD bland våra vänner” och Annies nya arbetskamrat, Annika Strandhäll åberopar Gud och det kristna budskapet samtidigt som hon beklagar att Ebba Busch Thor har förlorat sin moraliska kompass – en liten pryl som Annika Strandhäll förmodligen inte skulle känna igen om hon så fick den serverad av Gud Fader själv.

Stefan Löfven tar också fram bibeln och vänder sig till Herren - ”Jag kommer bara att tänka på ett bibelstycke som den antinazistiske redaktören Torgny Segerstedt ofta återkom till: ”Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ?” – (ord som han själv borde ha funderat lite närmre över innan han använde dem till att misstänkliggöra någon annan) och Morgan Johansson, som tydligen missat turerna i Januariöverenskommelsen, häpnar över att KD ”river broarna till C och L”.

Det är alltså ett Herrans Liv bland våra folkvalda!

Jag skulle ljuga om jag inte erkänner att det känns uppiggande. För visst är det vackert med helighet och politiskt korrekta änglar, men har de dessutom lite tydlighet och djävlar anamma blir det nog lite mer uträttat.


15 kommentarer:

 1. Och så står 6 partiledare helt plötsligt med rumpan bar...
  :)

  SvaraRadera
 2. Uffe är sist på bollen som vanligt. klart är att kd kommer ta över efter m. m är på väg neråt till under 10% innan nästa val om inte den smartaste moderaten i fjollholm sätter fart

  SvaraRadera
 3. SVT:s Aktuellt fastställer att sd är ett främlingsfientligt parti med nazistiska rötter.
  Programledaren gjorde det med emfas så det måste ju vara sant!
  Jag bidrar så gärna med mina 1 300 kr för att höra dessa sanningsvittnen.

  SvaraRadera
 4. Så C & L har lyckats få M, KD & SD att börja umgås på ett naturligt & avslappnat sätt? Är det en snillrikt politiskt schackdrag som populasen inte förstår (sett från liberal synvinkel)?

  SvaraRadera
 5. Är det vanligt att sossar nekar till världslig makt om de därmed riskerar själslig eller ideologisk eller trovärdighetsförlust, är det händelser som alls inte är ett dugg sällsynta?

  SvaraRadera
 6. Tydligen så har KD med EBT i spetsen entligen satt stenen i rullning.

  All aktning för det!

  SvaraRadera
 7. Det går som en utandning genom mig...
  Statsministern slänger
  sig med bibliska metaforer men har tydligen inte tänkt på Gahliat och David?

  Och Annie inte på att liten tuva kan skälpa stort lass?

  Jag är inte KD men önskar Ebba lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå David & Goliat!
   Se 2 Samuel 21:19
   Även 1 Krön. 20:5
   Detta läste jag för länge sedan i - av alla ställen - ICA kuriren...

   Radera
 8. ...because she is worth it...;-)

  SvaraRadera
 9. Det här landet och dess politiker är i sanning helt sjuka. Stor uppståndelse och stor dramatik när ett riksdagsparti meddelar att man tänker tala med alla partier i frågor som står dem närma. Vad är nyheten i detta? Det sjuka är ju att detta överhuvudtaget blir en nyhet. Något som borde vara helt naturligt i ett normalt samhälle lyfts här upp till något sensationellt och uppseendeväckande. //tompas11

  SvaraRadera
 10. När Anna Kinberg Batra för två år sedan sa samma sak som Ebba Busch Thor säger idag fick hon lämna Moderaterna... Det är seeegt!

  SvaraRadera
 11. Finns någon sund människa kvar i Politiken i Sverige. Tack för det.
  Ebba har vuxit som politiker. Bara att gratulera.

  SvaraRadera