lördag 23 mars 2019

(S)ocial-Liberalerna, Center-Liberalerna, AntiSD-Liberalerna eller KD-Liberalerna?


Det går inte bra för Liberalerna, det står väl klart för alla och envar. Orsaken KAN vara att det blir mer och mer otydligt vad partiet egentligen står för? Jag tar mig friheten att titta in på hemsidan och får följande information ..

Det är vi som är Liberalerna. Vi är Liberalerna – Sveriges liberala parti.
Vi vill ha en riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både ställer krav och skapar möjligheter. Jan Björklund har varit Liberalernas partiledare sedan 2007. Vi vill bilda en ny regering tillsammans med de andra partierna i den borgerliga Alliansen: Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Det känns ju så där trovärdigt och aktuellt, tycker jag och läser vidare ..

Det började med rösträtten. Det liberala partiet i Sverige bildades ur kampen för rösträtt för alla kvinnor och män. På den tiden var det många som vände sig emot idén att varenda medborgare skulle ha inflytande och yttrandefrihet – oavsett kön, inkomst och bakgrund. Tanken att varje människa ska vara fri att forma sitt liv har sedan dess legat till grund för all liberal politik.

Hmm – det låter bra, men gäller verkligen de vackra orden i dag? Hur väl stämmer de gamla Liberalernas kamp för att varenda medborgare ska ha inflytande och yttrandefrihet överens med dagens Liberalers kamp för att vissa medborgares röster ska ogiltigförklaras och vissa medborgares yttrandefrihet bör begränsas – åtminstone i riksdagsarbetet

Vad har Liberalerna blivit för parti?

Under valrörelsen var Liberalerna ett Alliansparti, efter valrörelsen blev Liberalerna en SD-motståndsparti, under regeringsbildningen förvandlades Liberalerna till Centerns lydiga följeslagare och efter regeringsbildningen fick vi Liberalerna(S), Socialdemokraternas vapendragare.

En kameleont hade inte kunnat göra det bättre. Folkpartiet Liberalerna blir mer och mer likt Hasse Alfredssons pastor Jansson, med mottot att politiken är som en påse till dess man fyller den med någonting. Oklart med vad?

Trots alla ansträngningar att fylla den tomma politikerpåsen går det inte bra för Liberalerna. Men det går bra för Kristdemokraterna?

Vad är väl då naturligare för ett liberalt parti än att försöka kopiera den forna kollegans vinnande koncept?

Ebba Busch Thor gjorde succé i SVT:s Så ska det låta, och om då Jan Björklund axlar rollen som rolig gubbe i TV4:s Lets Dance - vad kan då gå fel, liksom?

Ebba Busch Thor vann tusentals medlemmar till KD när hon lovade 50 kr i rabatt på medlemsavgiften före den sista januari, och nu lovar Liberalerna 50% på medlemsavgiften om någon swishar in 25 spänn på Liberalernas konto för att låsa köpet omedelbart. Ett genidrag, eller?

Jag konstaterar att det är billigare att gå med i Liberalerna än i KD. Fast det är klart, är behovet av pengar akut så är 25 kr bättre än inget och det är möjligt att Liberalerna inte har fler medlemmar från folket än vad pastor Jansson hade – gamla fröken Nordlund och änkan Zetterkvist?

Eller så handlar det om en ren konkursutförsäljning som en del misstänker i kommentarsfältet under det frestande erbjudandet.

Liberalerna har därmed skapat sig sin egen nisch i svensk politik. Kameleontpolitiken – du får det som verkar gå bäst för de andra partierna och bekämpar på så sätt den skrämmande populism som brer ut sig hos alla andra än Liberalerna!

Som tips till Liberalerna kan jag därför rekommendera att partiet inför kommande valrörelser kopierar Hasse Alfredsson när han avslutar monologen om Pastor Jansson ..

RÖSTA PÅ LIBERALERNAS NYA LEDARE! HEN ÄR EN VÄRDIG REPRESSENTANT FÖR LIBERALERNA. HEN HAR INGA BESTÄMDA ÅSIKTER OM NÅGONTING!

1 kommentar: