lördag 27 augusti 2022

Tror Magdalena Andersson verkligen att Jimmie Åkesson kan bli statsminister?

 Det är förvånansvärt många som faktiskt tror att Jimmie Åkesson kan bli statsminister om SD blir den blå sidans största parti.

Jag har till och med en nära vän som var gråtfärdig när hennes son berättade att han funderade på att rösta på SD. För då kanske Jimmie Åkesson blev statsminister och fick styra landet som han ville.

Hur dåligt pålästa är vanliga människor egentligen. Är det här en följd av skolans misslyckande eller hur kommer det sig att så många inte har en aaaaning om vad som händer efter det att de lämnat sin valsedel?

Men det är ändå inte det som förbryllar mest. Magdalena Andersson, vår statsminister, verkar OCKSÅ oroa sig för att Jimmie Åkesson ska bli statsminister?

Hennes övertygelse om att detta ligger inom möjlighetens gräns är så stor att hon till och med kontaktat både SVT och TV4 för att få debattera med Jimmie Åkesson i stället för Ulf Kristersson i valets obligatoriska slutdueller mellan statsministerkandidaterna.

Och går jag in på Socialdemokraternas Instagram ser jag att frågan om Jimmie Åkesson som statsministerkandidat är synnerligen aktuell även där?

Var går gränsen för hur okunnig en folkvald kommunpolitiker/riksdagsledamot eller minister egentligen får vara när det gäller vårt statsskick?

Så till Magdalena Andersson i synnerhet och Socialdemokraterna i största allmänhet vill jag härmed dela ut några lugnande ord – Först måste talmannen föreslå Jimmie Åkesson som statsministerkandidat och Jimmie Åkesson KAN INTE bli statsminister om mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, röstar mot förslaget. 

Vilket i dagsläget gör att talmannen redan från start skulle anse att det är lika meningslöst att föreslå Jimmie Åkesson som statsminister som Annie Lööf förra året.

Det skulle aldrig riksdagens övriga partier gå med på.

Och om det sk blå laget skulle vinna valet med stor marginal så är det i alla fall talmannen och riksdagen som avgör vem de vill släppa fram som statsminister och M, KD och L röstar garanterat mot ett förslag om Jimmie Åkesson som statsminister.

Det förstår Jimmie Åkesson även om Magdalena Andersson uttrycker tvivel om den saken.

Det finns egentligen bara ett parti som skulle kunna garantera Jimmie Åkesson åtminstone en vice stats/justitie/migrationsministerpost och det är Socialdemokraterna som enligt Novus dagsfärska mätning har 29%, vilket tillsammans med SD:s 22,4% skulle samla 51,4% och göra att S och SD ensamma kunde få hela makten med Magdalena Andersson som statsminister.

Kan detta vara det som ligger bakom Magdalena Anderssons underliga uttalanden och den märkliga frågan på s-märkta instagramsidan?

Går Magdalena och Jimmie bakom ryggen på de övriga 6 partierna? Är detta egentligen en sk statskupp?

I den här underliga sk valrörelsen är ju vad som helst möjligt med tanke på den motsägelsefulla och innehållslösa information vi får.



https://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/demokrati/sa-bildas-regeringen/#bdbc41fc23ba8da17331d807d43be4de

3 kommentarer:

  1. Jag tror att Maggan vill debattera med Jimmie bara för att jävlas med Uffe. Den lille vuxne i rummet ligger förmodligen likt Sir Vääs i fosterställning och suger på tummen när han hör Maggans utspel.

    SvaraRadera
  2. svensken i genomsnitt är faktiskt ganska dåligt påläst om ganska mycket, så det du skriver förvånar mig inte alls.

    SvaraRadera
  3. Jag tror att om SD blir större än summan av M och KD och det finns sannolikhet i att Jimmie blir statsminister.

    Min roligaste fråga blir då… hur tänker Nobel agerar på sin galamiddag.

    *omåttligt nyfiken”
    fff

    SvaraRadera