måndag 4 december 2023

Fredrik Reinfeldt och Jan Guillou, ..

  .. två allvetande ugglor i samma träd. Den ene blå, den andre röd men båda hohohoar samma budskap – ALLT ÄR SVERIGEDEMOKRATERNAS FEL!

Det är Sverigedemokraterna som ligger bakom lögnen om rån, skjutningar och sprängningar utförda av unga män i förortsligor, infiltration av myndigheter som läckt miljoner/miljarder som varit avsedda för de mest behövande i landet, bidragsfusk och kvinnoförtryck. Det är också Sverigedemokraterna (knappt en fjärdedel av väljarna) som fått vanligtvis normala svenskar att tycka att invandringen till Sverige har varit oproportionerligt hög, att Migrationsverkets och regeringens sätt att hantera den inte varit till landets bästa utan mest har handlat om att kamma hem politiska poäng till en regering som varit villig att göra vad som helst för att få sitta kvar.

Medan – medierna sviker!

Det är därför vi korkade vanlisar tror på det vi upplever och läser om. Det är därför journalister och Jan Guillous kompisar inom public service upplevs som uppskrämda medarbetare som slängt idén om opartiskhet i papperskorgen av rädsla för repressalier från Jimmie Åkesson och hans väljare.

Demokratin är hotad!

Det VET både Fredrik Reinfeldt och Jan Guillou, för de har med egna ögon verkligen sett Sverige, både från ovan och genom bilfönstret när de färdats genom landet.

Båda har kommit till samma slutsats: Sverige har inga som helst problem som relaterar till hög invandring!

Den förstnämnde konstaterade 2014 att .. "Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt".

Den andre rekommenderar den vanlige svensken att tänka på klimatet och bara föreställa sig en bilresa var som helst genom Sverige, helst sommartid.

Vi passerar det ena välordnade samhället efter det andra med prydliga villaträdgårdar och välansade rabatter. Vi ser nya eller nedlagda fabrikslokaler, skolor, sjukhus och brandstationer, barn på en fotbollsplan, ordentligt parkerade cyklar vid en badstrand. Inga skjutande gangstrar inom synhåll, inte ens i vår föreställningsvärld.

Detta är inte bilden av en hotad nation. Det är nämligen inte så att några tusen förortsgangstrar hotar 10 miljoner svenskars välfärd, samhällsbygge och demokrati.

Alltså, Sverige är en idyll där alla lever ett gott liv, helst sommartid. Det stora hotande molnet över landet är skapat av en kommersiell gangsterjournalistik som utan större motstånd får forma en verklighetsbild som i grunden bekräftar en i grunden fascistiska människosyn.

Jan Guillou lider. Han oroar sig så till den milda grad över att Sverige ska drabbas av en högerextremistisk regim att han och hans hustru överväger att emigrera och för att riktigt vara på den säkra sidan har de redan nu ansökt om preliminärt inresetillstånd till Kanada, som i kraft av sin historia och demokratiska tradition naturligtvis skulle välkomna paret Guillou ett eventuellt nödläge.

För det gäller ju att vara den allra första som lämnar det sjunkande skeppet om det verkligen bränner till i landet.

Men mitt hjärta blöder för Jan Guillou, för Kanada verkar inte förstå sitt eget bästa. Hustrun till Jan Guillou verkar vara välkommen, medan han själv fortfarande väntar på ett godkännande?

Han har skrivit ett offentligt och upprört brev till Kanadas ambassadör och tar inte det skruv så måste det uppmärksammas som en politisk fråga och diskuteras offentligt!

Men i värsta fall får den berömde och hyllade skribenten nöja sig med en bilresa genom Sverige, trots att det är vintertid, och uppmärksamma det ena välordnade samhället efter det andra med väl snöröjda villaträdgårdar och vintervackra snötäckta fruktträd, nya eller nedlagda fabrikslokaler, skolor, sjukhus och brandstationer, barn på en ishockeyrink, ordentligt parkerade cyklar vid en frusen insjö men inga skjutande gangstrar inom synhåll, inte ens i Jan Guillous föreställningsvärld.

Eller så kan han ta en flygtur med Fredrik Reinfeldt och uppleva hur mycket obebyggd plats det finns över till den som inte trivs med yttrande- och åsiktsklimatet i landet.

 

 

 

2 kommentarer:

 1. Kanada skulle onekligen passa Gulle-jo givet att han är och förblir salongs-kommunist. Kanada har de senaste åren med raket-fart börjat avliva dementa åldringar och utvecklingsstörda vuxna samt personer med psykisk sjukdom, alltså klassisk kommunistisk politik.
  Gulle-jo gillar antagligen Kanadas nya metod avs. politiska protester: kalla in legosoldater istället för polis och kasta utvalda regim-motståndare i fängelse utan vare sig åtal eller rättegång.
  Jodå, det är nog rätt land för mytomanen Jan.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt missade den lilla detaljen att det inte är finska svedjebrännare som flyr till Sverige längre.
  Guillou vill fly landet som alla rikingar men han hittar på en annan orsak än den uppenbara.

  SvaraRadera