onsdag 26 maj 2010

Jag och Någon Annan!

Jag och Någon Annan är som identiska enäggstvillingar, bor på samma ort och arbetar på samma ställe med samma arbetsuppgifter. Vi har exakt samma lön och samma netto när skatten är dragen och vi sparar lika målmedvetet för att uppfylla våra drömmar .. men där upphör alla likheter.

Jag är en lite vardagsnära sort som satsar på mitt drömhus, skuldsätter mig upp över öronen, betalar räntor och amorteringar och renoverar, bygger om och investerar i bostaden och trädgården allteftersom jag får råd.

Någon Annan reser och roar sig, skuldsätter sig också upp över öronen och köper det nyaste nya i teknikväg, en imponerande statusklocka och blir vip-kund på de trendigaste krogarna.

Jag planterar mina rötter .. Någon Annan flyger så länge vingarna bär!

Vi är som identiska enäggstvillingar men har olika mål .. visst är det bra att det finns plats för olikheter och möjligheter att uppfylla drömmar?

Men då kan jag för mitt liv inte fatta varför det rödgröna alternativet omfamnar, hyllar och klappar Någon Annan på axeln medan jag får betala fastighetsskatt på min dröm för exakt samma skattade pengar ..

.. och dessutom riskerar att få betala förmögenhetsskatt på hela biddevitten, medan Någon Annan glatt kan spendera vidare???


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/medelklass-far-ny-rodgron-husskatt_4770359.svd
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/manga-i-medelklassen-far-betala-ny-husskatt-1.1111337
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article7188940.ab

3 kommentarer:

 1. För att spara ihop för ett hus med ett taxeringsvärde så skulle snitt svensken vara tvungen att spara halva sitt livs inkomster. Innan skatt.

  Bara så det vet ;)

  SvaraRadera
 2. Det är väl ingen som sitter med ett kontantköpt hus?? Men att spara ihop till kontantinsatsen är väl fullt möjligt, eller hur??

  Sedan stiger taxeringsvärdet med åren .. det hus som köpts för en rimlig skattad penning för många år sedan blir plötsligt värt miljoner när storstadsområdet blir större.

  Bara så du vet ;-)

  SvaraRadera
 3. För att i den rödgröna världen skall du vara beroende utav statens välvilja och inte kunna ta hand om dig själv.

  Sedan anser ju också de rödgröna att du är statens egendom/boskap vars högsta mål är att dra in skattepengar till svinn.

  SvaraRadera