måndag 20 december 2010

Attans vad det snöar!!

Det bara vräker ner, vi har skottat hela gårdsplanen två gånger redan .. och det syns nästan inte ett spår av den ansträngningen och nu påstår väderexperterna att det ska bli KALLT också!!
.
Det snöar så in i baljan att syrenerna har vikt sig och topparna som var 3-4 meter upp i somras ligger nästan på marken. Jag och Rackarkotten pulsade ut på oskottad mark för att hjälpa till .. snön räckte mig till knäna och av Rackarkotten syntes stundtals inte mer än svansen. Men det berodde nog på alla mus- och sorkgångar som är under snömassorna. Hon ser otroligt elegant och rolig ut när hon tar ett hopp ca en halvmeter upp och landar med huvudet före i snön.
.
Att skaka snö från träd är en utmaning .. helst ska den inte landa över den som skakar. Gärna på någon annan .. då är det bara roligt .. men inte på MIG. Fast det är klart .. det gjorde den ändå ... det var ju bara jag där.


Jag ville inte ha den här heller!!


Jag AVSKYR den här snön så innerligt och brinnande att det är konstigt att det inte uppstår ett snöfritt spår efter mig där jag drar fram.

Men när jag är INNE och placerar Tomten Sven och hans Rudolfar på sina platser, och tittar ut så .. ja, faktiskt .. så är rätt vackert i alla fall.
.
Om jag bara slapp köra bil i eländet!!

1 kommentar:

  1. Tomten Sven? Menar du att du känner Sven som är broder till vår tomte Karl? Jag föreslår att du skänker bort snö med fri hämtning och allt. Jag hatar också¨snön och kylan - vill varken ha det ena eller det andra - och jag har definitivt inte beställt något av det.Troligen är det någon lustig bonus av något slag som man får vare sig man vill ha den eller ej.

    SvaraRadera