söndag 25 september 2011

AB Klyschor och Floskler ..

.. det kanske vore en bra affär??

I dag skriver Karin Pettersson i AB om att Fredrik Reinfeldt levererar .. "ett berg av floskler, en smet utan mening" och i Expressen skriver K-G Bergström att .. "Nu räcker inte tjusiga klyschor - dags för resultat", med hänvisning till Annie Lööf som i sin tur säger att Centern .. "ska bli Sveriges öppnaste parti" och om jag inte minns fel så uttryckte Håkan Juholt också något liknande.

Alltså .. det finns ju en jättemarknad när det gäller klyschor och floskler!! Intelligenta Klyschor som människor tror på och Förtroendeskapande Floskler som ger Förhoppningar borde vara hårdvaluta inom politiken och intresseorganisationer.

För är det inte så det är .. ord alltihop. Vi väljer människor till politiska ledningar, riksdag och regering och tror att de ska föra vår talan. Vi går med i föreningar och organisationer med samma förhoppningar och vad får vi?

Vackert förpackade Klyschor & Floskler.

De som valts för att tala för oss har inte förstått att det också ingår att LYSSNA. Och i de fall de lyssnar så är det alltid på dem som kan tala för sig själva. De som hörs mest och behärskar orden bäst.

De som inte kan tala för sig själva finns inte.

Kulturen säger sig vara till för folket. När Håkan Juholt tillträdde "tog" han Kulturen som "sin" fråga. För mig blir det konstigt .. en man som valts för att tala för folket, väljer att tala för dem som också påstår sig stå till folkets tjänst???

Feministerna talar för KVINNORNA!! Men bara för de kvinnor som kan tala för sig själva. Språklösa, isolerade invandrarkvinnor talar man bara OM.

Ingen talar för dem som inget språk har eller så tysta röster så att de nästan inte hörs??

Vem talar för de dementa, de psykiskt sjuka, utvecklingsstörda, handikappade, missbrukarna och alla de som av ett eller annat skäl lever längst ner eller utanför samhället??

Det talas mycket OM de här grupperna. Men vem talar med .. och framför allt, vilka LYSSNAR??

Den här bristen kan man skyla över genom Klyschor & Floskler som lägger sig som en vacker empatisk mänsklig dimma över bristen på intresse.

Till exempel kan man säga att man brinner för de utsatta i samhället samtidigt som man uttalar sig föraktfullt om privata vinster i något så viktigt som vård och omsorg ..

.. samtidigt som man bygger upp 15 vinstdrivande privata bolag just inom samma vård och omsorg som man sedan ..

.. överlåter 9 stycken till ett riskkapitalbolag för en KVARTS MILJARD som kallas för vinst ..

.. allt detta samtidigt som man anser sig vara en god socialdemokrat som vill att alla ska stå som pingviner under samma paraply och skydda varandra.

Han är ett geni, sossarnas egen Jan Emanuel Johansson!

Och så skrattar vi åt Putin som .. HELT OVÄNTAT?? .. ställer upp som presidentkandidat efter 4 års karantän?

AB Klyschor & Floskler .. jag tror att det kan bli en luckrativ, vinstgivande, privat verksamhet om man kan sälja in idén.

Undrar om det går att få statsbidrag??

AB, Expr., Expr., SvD, SvD,

3 kommentarer:

 1. ja den bloggen visste var den tog! Kanonklart, vackert, bullseye!

  SvaraRadera
 2. Är inte världen fantastiskt och inte minst allas vår Robinson Jan-Emanuel!

  Putin är ju bara läskig. Demokratin i Ryssland är ett skämt.

  SvaraRadera
 3. Du är lysande i dina analyser!
  Gillar skarpt, läser, hummar igenkännande i dina tankar och fortsätter fnula över tingens ordning - som du.
  Hoppas "valpen" kommer i form igen!

  SvaraRadera