torsdag 22 september 2011

"I den fetaste myllan växer ..

.. mest ogräs".

Jag letade efter ett citat som beskrev ett ofantligt och snabbt växande, men hittade bara det som står som rubrik. Men det var väl inte så dåligt om man betänker att jag ville ha det för att beskriva fenomenet med det växande antalet arbetslösa, passiva politiker som försörjs av människor som valt dem att för att få arbete och komma ur passivt beroende?

På ett år har landets kommuner betalat ut över 70 miljoner kronor i pensioner till sysslolösa lokalpolitiker!!

Jag har inte summan och orkar inte heller leta .. men vi betalar också en inte allt för föraktlig summa årligen för att hålla ett antal lika arbetslösa och passiva riksdagsledamöter och gamla regeringsmedlemmar under armarna också.

För att inte tala om alla som fortfarande dräller omkring och lyfter lön utan att ha några särskilda arbetsuppgifter förutom att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle.

Den gruppen växer och växer i snabbare takt än de faller ifrån. Jag blir alldeles fascinerad av det systemet. Det är nästan som att odla jästsvampar under ett plastlock .. det blir bara mer och mer i en svindlande hastighet.

Det har talats om utanförskapet. Då menar man det negativa utanförskapet när människor får pengar av stat och kommun för att göra ingenting, av olika skäl, och där det är livsviktigt att skapa stimulans för att aktivera och rehabilitera denna grupp. Deras utanförskap bör brytas med alla medel och de bör stå till förfogande för insatser var som helst, när som helst och till vilken ersättning som helst .. oavsett vad de tidigare sysslat med eller utbildat sig till.

Så har vi det positiva utanförskapet som Sveriges Radio så vänligt har fäst vår uppmärksamhet vid. Det där människor får pengar av stat och kommun för att göra ingenting och där det är livsviktigt att de får leva efter de villkor som de är vana vid eftersom deras insatser för att bryta det negativa utanförskapet för andra har varit av den arten att de svårligen kan utföra någon annan form av arbete.

Det första utanförskapet minskar i förfärande liten utsträckning medan det andra utanförskapet ökar i förskräcklig fart, eller har jag fel??

Det finns så många kunniga människor här ute på nätet .. är det ingen som kan göra en tillväxtprognos på pensionerade, avpoletterade och "hemarbetande" politiker??

För jag antar att vi har en rätt rejäl tillväxt där eftersom många försörjs ända fram till pensionen trots att de lägger ner arbetet i 40-årsåldern?

Om det inte hade varit så stötande dyrt, så är det faktiskt riktigt roligt och underhållande med denna växande stora pösande massa av handlingsförlamade, välavlönade politiker som nästan förökar sig i samma takt som kaniner.


Förresten, jag hittade ett par citat till:

Nonchalans: "Förmågan att se ut som en uggla när man uppfört sig som en åsna".
Politik: Konsten att hindra människor från att lägga sig i vad som angår dem.
Intelligens: Att kunna leva gott på dumhetens bekostnad. Moral: Att inte vilja göra det.

SvD, Expr., DN, DN, AB, Lönebloggen/AB,

4 kommentarer:

 1. Har du sett så fantastiska brännässlor som växer på gödselstacken?Maskarna blir också feta som bara den där.

  SvaraRadera
 2. Banta riksdagen med 100 ledamöter minst eller helst halvera till 175. Lagstifta att riksdagsledamöter får pension i högst en mandatperiod efter att de avgått. Har de redan tidigare fått ut en mandatperiods pension får de nöja sig med en halv period påföljande gånger. Det är generöst nog!

  SvaraRadera
 3. Jag är bara förvånad att det tagit så här länge innan det kommit på tapeten. Jag har länge länge suckat över detta. Den enda förklaring som jag hittar är att media ligger oftast åt vänster och så länge S styrde så ville media hålla sig på god fot med dem. Saken är ju bara att det är den största dubblemoralen att det är S som infört systemet till att börja med.

  Politiker har alltid skott sig på dem som anställt dem. Folket. När de vill at vi ska spara och beskära så får de själva lönelyft och fina pensioner.

  SvaraRadera
 4. Gillar dina citat :)

  Fast jag måste försvara politiker litegrann, det finns många fantastiska fritidspolitiker i vårt avlånga land som brinner för det de gör.
  Men jag håller med om att det finns alldeles förmånga politiker som saknar visioner om ett bra samhälle och har mest visioner om sin egen plånbok och bekvämlighet.

  Gydvan

  SvaraRadera