söndag 25 september 2011

Stimulanspaket!

Den här månaden har hittills varit den värsta i hela mitt liv. Det känns som om jag varit i helvetet och rivit fingrarna blodiga med att försöka hitta ett hål i murarna av goda avsikter som det sägs vara uppbyggt av.

Eller så har hjärnan kokat så mjuk att jag bara upplevt det så?

Felet med mig är .. att när jag hittar något upprörande och hemskt som NÅGON borde göra något åt, så kan jag inte släppa det förrän NÅGON verkligen försöker. För det mesta finns det ingen som har lust och då ligger det ju nära till hands att fråga sig .. om inte någon annan gör det, vad har du då själv för ursäkt att låta bli??

... och så kastar jag mig entusiastiskt in i något som jag helt saknar förutsättningar till att klara av.

Ofta springer jag rakt in i väggen och blir sedan sittande, undrande och mörbultad, med en känsla av total dumhet och misslyckande. Men det är bättre att försöka och misslyckas än att misslyckas utan att ens ha försökt .. försöker jag då intala mig själv.

Jag har slitit som aldrig förr, gjort saker som jag aldrig tidigare gjort, rotat i texter som jag inte ens fattar och skrivit saker som jag nätt och jämt förstår. Talat med människor som VET, men inte bryr sig, sådana som bryr sig men inte ORKAR .. försökt få tag i dem som borde bry sig och orka, men ger blanka fan i det som som inte hamnar som rubriker i kvällspressen och jag har känt mig som en könskvoterad, omtefierad* Davida som står och mopsar upp mig mot en 4 m lång Goliat i heltäckande rustning.

En slags sinnesförvirrad självmordspilot som inte ens vet var målet ligger???

Maken som står som en klippa började oroa sig och satte i all hast ihop ett stimulanspaket som kunde användas som fallskärm.

Han släpade iväg mig till det stoooora Outlet, där jag brukar gå i trans och shoppa loss ... och jag köpte en långärmad GRÅ t-shirt för 69 kr. Något så grått har jag aldrig tidigare haft.

Han trollade fram teaterbiljetter till Zpanska Flugan .. och jag skrattade EN gång, när senapsfabrikören beskrev den spanska dansösens skinkor som "aladåber som dallrade som händerna på en darrhänt epileptiker" .. och efteråt förstår jag inte varför?

Han tvingade ut mig till en liten Antik & Samlarmässa, ett annat säkert kort för att stimulera mina jaktinstinkter .. och jag inhandlade två ljuslyktor med deprimerande djävlar på och en bok om Västvärldens syn på döden och skärselden!!?

I går var vi och såg Spamalot!! ÅHHH .. jag njöt av varje sekund. Alla stressade knutar löstes upp ett förlösande skratt och jag bara älskade varje minut .. och Johan Glans i synnerhet.

Men vad som verkligen släppte in dagsljuset var när en person som verkligen VET och KAN allt det som jag borde veta och kunna, påpekade att jag hade fått ihop ett bra och effektivt material till den slunga som jag vid tillfälle tänker använda till att placera mellan ögonen på Goliat.

Från 10 cm till de ursprungliga 1,68 på mindre än en minut ... det är inte illa!!

Jisses vad jag är tacksam för alla som finns omkring mig och som jag kan belasta när jag ger mig ut på en resa där jag inte riktigt kan ta ut färdriktningen själv.

( .. och i nästa vecka så ska jag försöka rycka upp mig och bli lite mer begriplig och normal på det här utrymmet. Hoppas jag?? Om det överhuvudtaget är möjligt?)

*Terry Pratchetts böcker om Resan Hem.

2 kommentarer:

  1. Det är ju inte utan att jag undrar, vad i allsin dar är det som fått igång dig så? Väntar med spänning på fortsättningen.

    SvaraRadera
  2. Åh vad skönt att ngn kunde gräva dig ur ditt hål, men vänta.... det var ju faktiskt till stor del du själv som gjorde det.

    *Skickar att uppskattande tanke till maken med*

    SvaraRadera