måndag 26 september 2011

"Saker bara händer, ..

.. den ena efter den andra. De bryr sig inte om vem som vet om det. Men HISTORIEN .. ah, med historien är det annorlunda. Historien måste iakttas. Annars är det inte historia. Då är det bara ... tja, saker som händer, den ena efter den andra."*

När min hund ligger på djursjukhus .. alldeles ensam och jag sitter här och oroar mig, då är det bara en av alla saker som bara händer, den ena efter den andra.

När en nära anhörig försvinner in demensens dimmor likaså och när räkningarna blir fler än inkomsterna och när jobbet plötsligt inte finns kvar .. då är det också saker som bara händer, den ena efter den andra .. precis som alla andra tillfällen när det öppnas svarta hål i tillvaron för människor som inte hade en aning om att risken för svarta hål ens fanns?

Det borde finnas varningsskyltar för Svarta Hål utplacerade efter varje människas livsväg, tycker jag. Frågan är bara vem som är skyldig att placera ut dem?

Vägtrafikverket eller Kyrkan??

När en rätt så betydelselös kille blandar lugnande tabletter med sprit, förlorar allt omdöme och alla vänner och blir utesluten ur sitt parti .. (som av någon anledning hade så stora förväntningar på just honom?) .. men klamrar sig fast vid sitt välavlönade uppdrag .. DÅ är det plötsligt HISTORIA!!

Något som måste iakttas, kontrolleras, kommenteras och göras offentligt, för ..

.. annars är det inte historia. Då är det bara .. tja, saker som händer, den ena efter den andra.


*Terry Pratchett, Små Gudar, sid 6.

AB, AB, Expr., Expr., Expr., SvD, DN,

2 kommentarer:

 1. När den älskade hunden eller katten är sjuk, så är detta det viktigaste.

  -----

  Men - att ett riksdagsparti varit så omdömeslöst att man placerat en ung alkoholist på valbar plats är en STOR förolämpning av väljarna. Det är faktiskt lagstiftare, som väljarna röstar in.

  SvaraRadera
 2. Tack men jag vill inte att Kyrkan planterar ut varningsskyltarna - den ser inte en gång att deras företrädare i vissa fall är det hemska Jinungagapet.
  Johan har rätt om att det är omdömeslöst av ett parti att sätta en ung missbrukare på valbar plats - en skymf mot de som röstat på det partiet-

  SvaraRadera