fredag 20 september 2013

Aldrig någonsin, någon gång har det varit ..


 .. så uppenbart att landets journalistkår vill ha ett regeringsskifte, som i dag när de gör sitt bästa för att tiga ihjäl att den rödgröna oppositionen har suttit och förhandlat med Sverigedemokraterna bakom fördragna gardiner.

Aftonbladets Anders Lindberg upprörs över den kritik som har uppstått på nätet och hävdar upprört att SD minsann är ett borgerligt parti eftersom de gett sitt stöd till regeringens politik i 50% av alla omröstningar.

Så det så!!

Med den logiken borde vi väl också se Socialdemokraterna som ett borgerligt parti eftersom de gett regeringens politik sitt stöd i 49% alla omröstningar?

Var är problemet? Det är inte fel att riksdagens partier samarbetar, det är väl tvärtemot önskvärt i en fungerande demokrati?

Det som händer nu handlar inte om vem som röstar med vem eller om skatter, brytpunkter eller budgetlagen. Det handlar om moral och trovärdighet .. det som förr kallades heder.

Det finns väl inga som haft sådan beröringsskräck med Sverigedemokraterna som oppositionspartierna. Det finns en lång historia av avståndstagande från riksdagsledamöter som vägrat sitta bredvid en sverigedemokrat, riksdagsledamöter som vägrat använda samma kopieringsmaskin som en sverigedemokrat, partiledare som vägrat delta i partiledardebatten om inte sverigedemokraten isolerades i ett eget hörn, partiledare som inte kunnat sitta i samma sminkrum som en sverigedemokrat ... till tal där det talas om att inte "ta i dem med tång ens en gång", "aldrig någonstans, någon gång, någonsin"  och till och med nu försvarar man sig alltså med att Sverigedemokraterna minsann röstar på vad de vill?

Men inte handlar det väl om att Sd röstar på en fråga som oppositionen lyft? I det här fallet finns det inte ens något att rösta på än och det som man hoppas på att få fram till omröstning är en fråga som GEMENSAMT har ställts av den samlade oppositionen .. alltså INKLUSIVE SVERIGEDEMOKRATERNA.

Oppositionen vill äta kakan och ha den kvar .. för i det här fallet lades mattan ut, dörren öppnades, Sverigedemokraterna välkomnades till det slutna förhandlingsrummet bakom de fördragna gardinerna för att skapa ett förslag som de ännu inte har fått tillfälle till att rösta varken för eller emot.

Det kallas SAMARBETE!

Det är inget fel i det .. om man inte försöker få det till "en ren tillfällighet"??? Eller använda det till att skriva illa underbyggda anklagelser mot dem som reagerar mot falskspelet, hyckleriet och dubbelmoralen.

Anders Lindberg .. som i en tidigare ledarkrönika skrev; "Sverigedemokraterna bör inte­ behandlas som andra partier. Att göra det normaliserar och legitimerar de värderingar och den människosyn partiet har. Därför bör de demokratiska partierna dra en tydlig gräns mot alla former av samarbete. De är inte ett rumsrent parti och bör inte behandlas som ett rumsrent parti" ...avslutar dagens ledarkrönika med; "Moderaterna försöker nu använda Sverigedemokraterna som slagträ vilket bara kommer ge dem ännu mer utrymme. Det är riktigt illa."

???

Är det så svårt, svider det så illa att inse att det i det här fallet handlar om ett rent och öppet politiskt samarbete mellan tre maktlystna partier och ett fjärde som de övriga högljutt förnekar att de ens vill ta i med tång?

Jag skulle kunna skriva samma mening men riktad och ett annat håll och då skulle den faktiskt vara mer sann, eller hur?

Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet använder nu Sverigedemokraterna som politiskt slagträ vilket gör att de godkänner dem som fullgoda samarbetspartners i riksdagsarbetet. Med tanke på det uttalade avståndstagandet innan och förnekelsen som de nu ägnar sig åt efteråt, så är det illa. Riktigt illa.

För är Sverigedemokraterna ett fullgott samarbetsalternativ för de "rödgröna" så ska de i fortsättningen inte se ner på de väljare som gör samma bedömning.

Tillägg 11:48 .. Lena Mellin ger sig också in i försvarsarbetet och påpekar att Alliansen aldrig skulle ha få igenom sin skattesänkning utan hjälp av Sverigedemokraterna. 

Det är sant.

MEN .. Alliansen formade och sjösatte sin budget utan förhandlingar med eller under påverkan av Sverigedemokraterna till skillnad från det samarbete vi nu talar om, när det gäller brytpunkten vid statlig skatt. DET är ett gemensamt ställningstagande som formats och undertecknats i ett samarbete mellan de FYRA oppositionspartierna. 

Jag kan inte se annat än att det är en viss skillnad? 

27 kommentarer:

 1. Men det är väl klart att stolpskottet Lindberg eldar på sin lilla skara trogna rättshaverister för att flytta ljuset till regeringen, nu när SV(a)MP har gjort bort sig så det visslar om det!

  Han har själv skrivit att SD inte är rumsrena och att det ska vara en tydlig gräns mot allt samarbete:
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article13305143.ab

  Vilken jävla general-hycklare och förbannad dubbelmoralsprofet!

  SvaraRadera
 2. Just nu liknar det mest polsk riksdag.Det är nog dags att acceptera att SD är här för att stanna och börja samarbeta annars lär det bli fullständigt kaos.
  Det verkar som dom blir helt skogstokiga när SD går framåt och okvädningarna haglar ex som Folkpartiets Carl B Hamilton utryckte sig i riksdagen om att SD var vämjeliga ( utan att talmannen ingrep) Vilken nivå. Jag säger som i Norge `` Att det bara går an``

  SvaraRadera
 3. Att först försvara de rödgrönas samarbete med SD och sen kläcka ur sig att "Moderaterna försöker nu använda Sverigedemokraterna som slagträ" är så jävla skenheligt, hycklande och lågt att det inte finns.

  Aftonbladet är så jävla oseriösa att det får mig att må illa!

  SvaraRadera
 4. Det positiva med att den infantila blaskan slutat med blogglänkar är att jag inte behöver gå in på den längre, med den risk för hjärnblödning detta innebär.

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara inte låta bli att tänka på hur Aftonbladet skulle ha reagerat om det varit Alliansen som suttit i förhandlingar med Sverigedemokraterna?

  Förstasidorna skulle ha exploderat av krigsrubriker och ledarskribenterna skulle ha kunnat skrivit fördömanden i minst en vecka .. att jämföra med denna nästan öronbedövande tystnad?

  SvaraRadera
 6. Exakt.

  Ett länktips är för övrigt dagens Erixon: http://erixon.com/blogg/2013/09/journalisthatet-paminner-om-nathatet/

  SvaraRadera
 7. Fnord:
  Mycket bra länk.

  SvaraRadera
 8. Aftonbladet och dess `journalister` är fullständigt förutsägbara och hopplöst förlorade.Egentligen inte värd att läsa ens.

  SvaraRadera
 9. HAHAHAHAHAHA! 3 ärthjärnor och en taktiker! Gissa själva vem som är vem!

  http://www.svt.se/nyhetsklipp/svtforum/article1468195.svt

  25:50 börjar Löfven snacka för att 26:26 få ett tips som vi känner igen. Se på de andra två tomtarna på deras kroppsspråk!

  Så jävla uppenbart att man mår illa!

  SvaraRadera
 10. Just inget som vissa skriver förvånar längre. Stenar i glashus, strån i grannens öga och bjälkar i de egna. Logiska kullerbyttor. Och man undrar hur många som köper det. De redan troende ja ...

  Jag skäms inte längre för majoriteten av journalisterna och politikerna vi har, samt höga chefer. Tvår mina händer från deras idiotier och ser om mitt hus. Hålla oss friska och börja stoppa undan slantar till pensionen och kommande betalning för vård. Det sociala experimentet som pågår lär få oanade effekter (för PK-folket alltså) på Sveriges samhälle och ekonomi.

  SvaraRadera
 11. Man ser på diverse andra bloggar hur S anhängare slår knut på sig själva för att komma på ett sätt att skylla på regeringen.

  SvaraRadera
 12. Melmack ... tack, tack, tack för klippet!! :-)
  Jag visste att det existerade men inte var och inte hur det såg ut, men det överträffade alla förväntningar.

  Och s-bloggar .. suck! Där får man akta sig för att läsa för ofta om man vill behålla tron på att politiker vet vad det talar om. Själv fick jag en överdos under Håkan Juholts tid så jag betvivlar att någonting kan överraska med numera.

  Men .. man ska aldrig säga aldrig. Jag hade aldrig trott att jag skulle få se Löfven bete sig som en generad tonårstjej inför Jimmy Åkessons inviter. ;-)

  SvaraRadera
 13. Melmac: Säger som Anybody, ett minst sagt väldigt intressant klipp.

  Och ändå, det här låtsas Anders Lindberg, Legolas Pettersson och de andra tramsarna på Aftonbladet om att det aldrig har hänt. Istället försöker de säga att det är MODERATERNA som har legitimerar SD i samband med budgettrixandet.

  Det är så jävla dumt att jag bara vill skrika rakt ut i frustration. Stoppa världen, jag vill hoppa av!

  SvaraRadera
 14. Den här stillbilden säger nästan allt. Knutssons flin är pricken över i:t

  http://3.bp.blogspot.com/-4Mu7PAfd8I0/Ujxw1YKqyfI/AAAAAAAAA-U/jUKx_Vu0pJc/s1600/hycklare1.jpg

  SvaraRadera
 15. Att dom inget fattar.Just nu framstår Svensk politik som en geggig sörja och mitt i sörjan står Åkesson som en fräch nyponros med sina klara TYDLIGA uttalanden och låter sig inte rubbas hur än vindarna blåser.Övriga har satt sig på pottkanten och där kan dom gärna få sitta och nyktra till och fundera över hur det kunde bli så fel.

  SvaraRadera
 16. Faktum är att alliansen lovade ett femte jobbskatteavdrag till och med innan SD ens fanns med i riksdagen, att försöka få det till att det är SD's förtänst är så typiskt sosse.

  Fy fan vad maktgalna dessa ljugande sossar är, de fantiserarer och verkar tro att deras fantasier har något med verkligheten att göra.

  /Henrico

  SvaraRadera
 17. Henrico-ja det var ett vallöfte .Om nu bara Reinfeldth lägger ner sitt osunda hat mot SD och tar upp på agendan frågor som väljarna oroas över så tror jag sossarna kan få problem.

  SvaraRadera
 18. Peter Nicklasson20/9/13 19:23

  @ Fnord:
  Stillbilden var fin, ännu bättre vore om du fixade ett bildspel av klippets "26:e underbara minut".
  Lägg upp den på din egen blogg sedan.
  T ex där Romson förvirrad av sin bitterhet börjar klia sig i håret då en mycket belåten Åkesson fäller en ovälkommen kommentar.
  Skrattattack :)

  SvaraRadera
 19. Peter Nicklasson20/9/13 19:45

  offtopic:
  Fridolin tycker att "krisen föööour jäääääaurnvääääääaugen ääääääaur jättestor"
  - Två timmar senare toppar "Rapport" sina nyheter med detta. Miljöpartiet nämns frekvent, jag antar det är jäääääaurnvääääääaugen som är svaret på alla svåra prövningar, och Miljöpartiet är vår moraliska ledare.
  Tack "Rapport", åter till fredagsmyset.

  SvaraRadera
 20. Peter Nicklasson:
  Tanken har faktiskt slagit mig. :)

  Men ja, nu har jag bloggat så överaktivt, så nu får jag väl vänta lite kanske. Men tro mig, jag lär fortsätta gnälla över detta ett tag till. ;)

  SvaraRadera
 21. Ja ni grabbar, fortsätter media med den här intensiva valkampen för att sätt oppositionen på tronen så kommer väl omvärlden tro att det hela bara är ett skämt!
  Det är så vanvettigt oseriöst, orimligt och förljuget att risken finns att väljarna svarar på motsvarande sätt.

  Jag säger som Melmac .. det är grisigt och sörjigt men obeskrivligt underhållande även om jag stundtals blir lika frustrerad som Fnord.

  Men om man tuggar intensivt på mattan under anfallen så hjälper det för stunden .. ;-)

  SvaraRadera
 22. Min matta ser redan ut som om en valpkull har gått loss på den i ett anfall av tandklåda. Men vill bara tala om att jag länkade detta inlägg till FB och rekommenderade läsning av din underbara analys - tror du har fått en och annan ny läsare (hoppas jag verkligen)

  SvaraRadera
 23. Malmec,
  Kul att du la upp länken. Kan detta vara något för YT, kanske.

  Carl B

  SvaraRadera
 24. Jaha YouTube! oooooohhhh vad jag känner mig gammal just nu! DUUUHH!

  Någon av blogg-smickrarna här är säkert duktiga på att få ut detta(Jag har inte ens Facebook)

  Fnord: Den bilden är så komisk! Två som skruvar på sig och en som är liiiite för intresserad.

  Finns en liten rolig diskussion på Johan Westerholms blogg: Där två av kommentarsdebattörerna mer eller mindre menar att det Mona Sahlin sa i valrörelsen 2010 tydligen inte gäller längre. Hon är ju borta! Så vill man inte hålla sina vallöften så får man antingen skriva i sitt valmanisfäst ett bäst före datum 2014-09-14 kl 23.59 eller så sparkar man helt enkelt partiordföranden och löser det på det sättet.

  Jag ha insett att det spelar ingen roll hur mycket S försöker förnya sin politik och sitt parti, deras kärnväljare tror ju att de fortfanade är ett 50%-parti med makt till att göra precis vad som helst.

  SvaraRadera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Melmac: Japp! :D Lagt upp en ny bloggpost med den nu. Tack för tipset!

  Apropå Johan Wetbästerholm frågade jag honom för en tid sedan hur det gick med den där flytten till Husby han planerade. Han har inte svarat, men i rättvisans namn skall jag kanske påpeka att han inte fick nåt utbrott heller.

  SvaraRadera