söndag 22 september 2013

Vem släppte ut Anden ur flaskan?Förra valet valde 339 610 väljare in  Sverigedemokraterna i Sveriges Riksdag för att representera dem fram till år 2014. I dag verkar de vara minst dubbelt så många.

Reaktionen från de etablerade partierna och deras maktfullkomliga svans blev en aldrig tidigare skådad beröringsskräck. Tusentals människor demonstrerade i Stockholm i en demonstration där även den biskop som skulle predika inför riksmötets öppnande 2010 deltog.

Så stängdes ett demokratiskt valt parti in i en flaska som märktes med ordet TABU. Hela svenska folket skambelades om de ens andades om de frågor som kunde kopplas till det förbjudna partiet och hela riksdagsarbetet fokuserades på vilket block som för ögonblicket hanterade den hermetiskt tillslutna flaskan.

De 339 610 väljare som öppet tagit ställning idiotförklarades av samtliga statsvetare, kulturpersonligheter och journalister .. och så haltade alla vidare i en illusion av att Sveriges Riksdag enbart bestod av 7 partier.

Som det alltid gjort .. som det alltid skulle göra. De som till äventyrs lyssnade till rösten från flaskan tystades och hängdes offentligt .. vilket gjorde att folket talade tyst och enskilt med varandra.

Trots det växte partiet?

Men som i sagan så var det till slut någon som inte kunde låta bli att lyssna till löftet .. "Släpp ut mig så ska du få tre önskningar uppfyllda!"

Så gärna ville Stefan Löfven och hans vapendragare ha ett vapen för att kunna visa handlingskraft och mod, att de drog korken ur flaskan och fick en önskning uppfylld .. ett helt normalt samarbete mot regeringen, som resulterade i ett dokument .. dikterat av Anden och undertecknat fyra eniga partier. Men ett parti var fortfarande "onormalt" och inte ens undertecknandet erkändes som en samarbetshandling?

Nej .. skulden för att flaskan var öppen och Anden utsläppt måste helt enkelt vara Någon Annans!

Oklart vems?

Regeringens .. skriar bloggarna på s-bloggar?

Till och med Aladdin hade önskat sig något bättre till priset för en utsläppt ande.

Den lärjunge och talesman som tidigare ihärdigt talade om att .. "
"Sverigedemokraterna bör inte behandlas som andra partier. Att göra det normaliserar och legitimerar de värderingar och den människosyn partiet har. Därför bör de demokratiska partierna dra en tydlig gräns mot alla former av samarbete. De är inte ett rumsrent parti och bör inte behandlas som ett rumsrent parti"
 ... svängde på klacken och skriade ..
 "Moderaterna har ägnat veckan åt att försöka klumpa ihop Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna med varandra. Det är fult och ohederligt".

Så då vet vi det .. att oppositionen inte kunde hålla fingrarna borta från korken i flaskan är Fredrik Reinfeldts fel!!

Men nu är Sverigedemokraternas Ande redan fri .. duger han åt Stefan Löfven så duger han åt svenska folket. För den som öppnade flaskan legitimerade och godkände Anden som det demokratiskt valda alternativ som det egentligen var från början.

Redan i dag så känns luften friare, de förbjudna frågorna mer tillåtna och i luftdraget från den öppnade flaskan så kan de förbjudna orden och de förbjudna tankarna plötsligt uttalas. För kan sossarnas ledare .. så kan vi.

Det blev skillnad, Stefan Löfven. Det brukar det bli när man släpper ut en fången Ande .. och priset är inte alltid det utlovade eller förväntade. Så nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen när det gäller de återstående två önskningarna.

Svenska folket har inte glömt att envar som nämnt det förbjudna namnet, gjort "fel" val, ställt de förbjudna frågorna, ifrågasatt de godkända åsikterna, tänkt de förbjudna tankarna och/eller nämnt eller försvarat det förbjudna partiet har föraktats och kallats för rasister, främlingsfientliga, obildade och mindre värda.

Det som klibbade fast på oss kan vi lika gärna smeta av oss på avsändaren .. nu när korken är ur flaskan.

12 kommentarer:

 1. Uuuu, farligt när du länkar till Westerholm, jag kan inte låta bli att läsa. Och sen kunde jag inte låta bli att kommentera.

  SvaraRadera
 2. Regeringen då de hade inte kunnat sitta kvar en dag utan stöd utav anden

  SvaraRadera
 3. Fnordspotter .. du är en modig man! :-)
  Men skämt åsido .. jag känner samma vanmakt som Westerholm ibland.

  FASORNA .. Men de öppnade aldrig flaskan och lät Anden diktera villkoren och sitta med vid förhandlingsbordet, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
 4. FASORNA:

  http://debatt.svt.se/2012/07/05/s-rostar-med-regeringen-lika-ofta-som-vi-sverigedemokrater/

  SvaraRadera
 5. Anna Dahlberg verkar vara den enda förnuftiga i detta läget, hon visar på fakta som gör att alla som gapar över jobbskatteavdrag eller invandringen som tärande på välfärden är helt ute och seglar. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. Så länge alla politiker enbart öser propaganda och hatfulla tillmälen över varandra, så får vi inte den nya politik som behövs för att lösa framtidens problem.

  Säger Mia-Marianne.

  SvaraRadera
 7. Läser man kommentarerna på Westerholms senaste inlägg så verkar det som han blivit petad i den interna nomineringsprocessen, på grund av sina uttalanden.

  Jag antar att man utifrån detta bör vara generös nog att visa honom en rejäl dos förståelse för den stingslighet han har uppvisat tidigare.

  Kan bara önska honom lycka till med det projekt han tycks satsa på nu! Fick till och med ett "Tack!" av honom nyss för min input. :)

  SvaraRadera
 8. Fnord .. ja, jag såg din upprättelse ;-) och jag följer med spänning vad enmansutredaren ska komma fram till.

  Exakt vad han ska använda sina upptäcker till verkar vara lite oklart? För jag tror inte att Partiet skulle ta emot fakta som visade på kostnader, i samband med invandrings- och flyktingpolitiken, med någon större glädje?

  Löfven vill ju inte ens ha en migrationsminister .. eftersom det inte behövs?

  Herregud, de kan inte ens erkänna att de vistats i samma rum som en sverigedemokrat, än mindre att de enats om en gemensam fråga.

  Men spännande är det! :-)

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte riktigt heller, och jag är definitivt inte redo att ropa hej än.

  Men om det kommer något ur det så lär det lämna avtryck. Man kan - och bör! ;) - skämta om detta med "tung s-bloggare", men faktum är att vad han säger hörs. Och gör han en ordentlig insats här så får han definitivt min respekt för det.

  SvaraRadera
 10. Fnord .. jag saknar ingalunda respekt för JW och en av mina stora sorger är att det inte blev ett utbrytarparti av det s-märkta "högergäng" som han tillhörde under Juholt-tiden.

  Det var så svidande nära .. men som sossar så hade de väl inte tillräckligt med mod för att att chansa utan LO, Ledare och 100-årigt partiprogram!! ;-)

  SvaraRadera
 11. Hm. Det där hade jag uppenbarligen missat totalt.

  Vore vackert annars. Ett modernt socialdemokratiskt parti, med lite visioner och företrädare med något mellan öronen.

  Stolpskott som Damberg, Palm & co ger mig mest mardrömmar. Löfven hade kanske kunnat bli något under andra omständigheter, men nu får han tvångströja och snabbkurs i radikalfeminisism istället. Mnjääääe!

  Trots allt får vi tacka dem för Juholt. Det var tider det, ojojoj. Gud vad jag saknar Håkan Juholt! :)

  SvaraRadera
 12. Peter Nicklasson22/9/13 19:32

  Westerholm har förvandlats från en resonerande och debattglad sosse till en bitter och ilsken Don Quijote.
  I det senaste ensamkriget ska han nu avslöja sanningar som inte sagts tidigare, fakta som aldrig framkommit, och det kommer kan misslyckas med. Ja, så till vida han inte kommer fram till att SD:s version av verkligheten är den mest korrekta. Det är verkligen (dum)dristigt att ge sig på det projektet om han inte samtidigt är beredd att revidera sig. Det tvivlar jag han är.
  Don Westerholm kommer att återvända fullsprängd med fakta och desillusionerad, och vi läsare kan få ännu en bekräftelse på hur verkligheten förtigs, förskönas, eller döljs för oss av media, politiker, myndigheter och övriga som har något att vinna på detta. Invandringspolitik är big business idag, och det vimlar av "godhjärtade" krämare därute. Du och jag betalar ljuget via skattsedeln.

  SvaraRadera