söndag 29 september 2013

Mördande enögdhet plus en levande landsbygd är en ..

... kombination som lätt skulle kunna ruinera mig.

Med tanke på det enögda och hårt vinklade debattklimatet som verkar ha kommit för att stanna så är det nästan som att jag har blivit berövad något som jag alltid tagit för givet. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det .. frihet? delaktighet? respekt? .. men jag varken vill läsa eller tror på det som jag tidigare var så villig att ta del av.

När jag läser Peter Wolodarskis ledarkrönika och Peter Forsmans bloggpost på Internet Sweden samt en del av reaktionerna, så känner jag bara en enorm trötthet och en lika stor tacksamhet över att jag valde att inte publicera min egen bloggpost i ämnet.

Men i likhet med många andra så skapar min känsla av att ha förlorat något, ett behov av att kompensera mig med något annat. Det spelar ingen roll med vad .. huvudsaken är att jag får något som kan tjäna som belöning och bekräftelse av mitt eget värde.

Då är det rent av katastrofalt att den känslan infinner sig en dag då de kreativa människorna i min lilla verklighet drar igång en "gemensam runda" av något slag. Ibland är det "Kulturrundan" eller "Konstrundan" eller "Ortens julrunda" eller så är det som i dag .. "Ortsrundan - en kul tur i bygden".

I verkligheten är det en tur mellan skolor, församlingshus, hembygdsgårdar, gårdsbutiker, folkets hus och små butiker i hemmiljö. Lite av varje alltså .. och vid första stoppet klarade vi oss helskinnade utan att köpa något alls .. vilket är en prestation när det gäller mig som nästan tycker det känns oartigt att gå ut ur lokalen tomhänt.
Men vid nästa stopp så möttes vi av en fiolspelande geting som var drygt en meter hög och då blev jag så lycklig att jag helt tappade kontrollen. Denna underbara smidesskulptur var dessutom till salu .. men tyvärr så saknade jag de hundratusen som den skulle ha kostat mig.

Men nu sitter jag här och känner mig bekräftad, sedd och belönad i alla fall.

Och lätt stressad!!

För ett av inköpen var inte direkt genomtänkt även om det var absolut nödvändigt eftersom jag inte kunde tänka mig att låta någon annan få möjlighet att köpa denna dyrgrip.
En röd plyschsoffa från den tid då de verkligen visste hur glamour såg ut! Nu har jag en vecka på mig att åstadkomma ett tillräckligt stort utrymme i det rum som med lite tur ska bli glamourens hemvist i mitt hem. Min egen walk in closet!!

Så blev det också lite kläder från den tiden då socialdemokrater var "riktiga" socialdemokrater och svenska folket inte var kränkt, sjukt, stressat, utbränt eller missnöjt. Och så blev det en liten jacka från Odd Molly som jag glömde fotografera men som jag kanske kan lägga in i morgon?
Från den gamla goda tiden alltså .. när det som publicerades i tidningen aldrig ifrågasattes och politikerna sågs som kompetenta och kunniga. Inte som nu när väljarna ska köpas med hjälp av svartmålning av motståndarna utförd av utvalda journalister och orealistiska och otidsenliga löften som färre elever i klassrum som inte finns, undervisade av lärare som inte heller finns och högre pensioner till pensionärer som kan rösta NU på bekostnad av pensionerna till de yngre som ändå inte bryr sig .. förrän det är för sent?

Samt högre sjukpenning i stället för mer individuellt anpassade bedömningsgrunder än den kollektivt fastställda fysiska arbetsförmågan.
Den här blå urnan/vasen har jag ingen aning om varför jag köpte?? Men kanske symboliserar färgen hopp eller längtan??

Om nu någon tar sig för pannan och undrar om jag inte har den minsta lilla ordning på ekonomi så kan jag berätta att hela kalaset landade ordentligt under 2000 kr. Vilket i och för sig var rätt oplanerat!


8 kommentarer:

 1. http://avpixlat.info/2013/09/28/chang-frick-sd-polisen-gor-inget-fel/#more-71562

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson29/9/13 22:29

  DN under Peter W har utvecklats till en obehaglig agendasättare. Det är oerhört hårdviklat, det är enögt och det är falskt. Det finns flera tecken på att yttrandefrihet och andra demokratiska friheter är på väg att bortrationaliseras "för sakens skull". Kanske är det massmedias sista dödssuck innan dess stjärnas lyskraft imploderat, men jag är inte övertygad.
  Massmedia är vår tids överstepräster och de kommer att finna nya sätt att utöva sin åsiktsmakt på folket. De kommer att samarbeta med politikerna i sin strävan över en ökad kontroll av internet, t ex.
  Som kontrast till Peter W m fl agendor kan du läsa detta http://snaphanen.dk/2013/09/29/sondagskronika-agendajournalisterna/

  SvaraRadera
 3. Jag behöver egentligen inte läsa mer än jag redan gör för att känna mig både oroad och skrämd inför avgrundsdjupet mellan åsiktsmaffian och dess svans och vanliga skuldbelagda människor.

  Det känns mer skrämmande och farligt än det parti som målats ut som det farligaste i svensk historia. När sedan landets poliskår desarmeras av människor som lever långt borta från verkligheten blir verkligheten farligare för dem som lever mitt i den.

  SvaraRadera
 4. Peter Nicklasson29/9/13 23:26

  Exakt, Any :)

  Men den här skribenten - Julia Ceasar - skriver mycket klarsynt. Hon/han har en förmåga att dra ihop de små sambanden till sin helhet på ett lysande sätt. Man behöver ju inte dela allt, men läs skribenten förutsättningslöst och kritiskt. Alltid tänkvärt oavsett.

  Ps. Rasism mot skåningar är tydligen godkänd. Se på detta klipp hur upphetsade sk "kulturintellektuella" vädrar sin egen rasism i morgonsofforna http://www.svtplay.se/klipp/1485550/kulturpanelen
  Det är ett sjukt vi-dom-Sverige vi har fått.

  SvaraRadera
 5. Nu misstänker jag stark att vi kommer att få se en tjusig lapptäckessömnad på den soffan. Inspiration och förlaga har du ju redan....:-)

  Den gröna kappan skulle jag gärna lägga vantarna på. Hade själv något liknande i slutet på sextiotalet. Jag är helt övertygad att den passar till läder och nitar....:-)

  SvaraRadera
 6. Peter N- Tänk jag Köpte DN var dag förr.Då var det en bra tidning.Nu
  är det helt otänkbart att slänga ut ett öre på en så olidlig blaska.
  Läste Snaphanen-Riktigt bra och sammanfattande.
  Det jag tycker är märkligt att Media inte förstår att ju mer dom andvänder sina översittarfasoner
  med att försöka uppfostra vuxet folk att tycka och tänka rätt desto mer reagerar man med det motsatta.Det ligger tror jag i vår natur att vi inte gillar att bli pekade på näsan.

  Any-Tänk den där blå vasen passar perfekt ihop med mina blå ljuslyktor som jag fått i present...

  SvaraRadera
 7. Peter N: Lägg märke till ur Denis blir avsnoppad när hon försöker ställa en fråga vad det kan bero på att just skåningar har de åsikterna, från programledaren.

  SvaraRadera
 8. Peter N. Jag har läst så många bloggare som slätat över det här: "Äsch det var väl inte så farligt" "Hon säger ju att det inte är ALLA skåningar". Så när jag tittade nu blev jag förvånad. Det var värre än jag väntat: kategoriskt och fördömande.

  Hmm. Ja, visst var det symptomatiskt för sådana här debatter! Det är sånt vi inte får prata om, och de frågorna får absolut inte ställas. Och vad vet de här människorna om det egentligen. Inte ett enda dugg skulle jag tro. I Stockholms innerstad blir man inte så bekant med hur det ser ut i Kroksbäck och Eslöv. Därför kunde alla norr om Skånegränsen gå på historien om brokastningen av skånska rasister för några veckor sen.

  SvaraRadera